• HPK-naiset valmistautui keskiviikon CEV Cup -kotiotteluun Lopella kohtaamalla Mestaruusliigassa Pieksämäki Volleyn. Liigan häntäpään seura pystyi haastamaan Kerhoa vain ensimmäisessä erässä. Lähes parhaalla kokoonpanollaan pelannut kotijoukkue voitti 3–0 (26–24, 25–17, 25–14).

Kuten joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa syksyllä Pieksämäellä, ensimmäinen erä oli tasainen. Kauden parasta peliään pelannut HPK:n tehokkain hyökkääjä Michaela Madsen sekä löi palloa savolaisten kenttään että pysäytti näiden hyökkäyksiä torjunnoillaan ja johdatti HPK:n 17–12-johtoon.

Kahden aikalisän jälkeen Pieksämäki Volley nousi kuitenkin jopa johtoon 20–21:een. Erä eteni jatkopalloille, joilla poikkeuksellisesti Lopen Elmolassa kotipeliään pelannut Pallokerho katkaisi taiston heti kahdella torjunnalla.

Toisessa erässä HPK karkasi omille teilleen juuri ennen teknistä aikalisää. Kerho pehmitti Pieksämäen lopullisesti torjunnalla ja syöttöpelillä, ja johti parhaimmillaan 19–11. Taukoon mennessä hämeenlinnalaiset olivat koonneet jo yhdeksän torjuntapistettä ja keskitorjuja Madsen yhteensä 14 pinnaa.

Päätöserässä Pieksämäen henkiset energiat olivat jo vähissä. HPK pääsi jatkuvasti venyttämään syöttövuorojaan alkaen erän avanneesta Karoliina Fribergin kahden ässän vuorosta. Eroa oli teknisellä aikalisällä jo kahdeksan pistettä, eivätkä vieraat enää toipuneet.

HPK antoi vieraille ensimmäisessä erässä peräti 10 pistettä virheillä, mutta pelin edetessä tilasto kääntyi toisin päin. Virheiden lisäksi Pieksämäki pysähtyi hämäläisten torjuntaan. HPK päätti 13 pistettä blokkiin savolaisten kuutta vastaan.

Tämän lisäksi syöttö ja vastaanottopelin säännöllisyys olivat valmentaja Luca Chiappinin mielestä voiton avaintekijöitä.

– Pieksämäki taistelee liigassa pysyäkseen ja mielestäni heidän täytyy parantaa paljon. Jos he saavat virtaa, he voivat olla vaarallisia, kuten he olivat ottelun alun korkeissa palloissa. Sitten saimme torjunnan kohdalle ja pystyimme hallitsemaan peliä, italialainen pohti.

Ottelu pudotuspeleistä jo nyt putoavaa Pieksämäkeä vastaan oli HPK:lle ennen kaikkea valmistautumista keskiviikon CEV Cup -otteluun LP Viestiä vastaan. Tämä näkyi ottelun alussa.

– Menimme aamulla nostamaan painoja ja yritimme nyt joitakin asioita pelissä eri tavalla. Olemme mielestäni valmiita pelaamaan keskiviikkona, Chiappini kertoi.

HPK:n pelaajavahvuuteen palannut Anna Boricheva pelasi sunnuntaina kauden ensimmäisen kokonaisen ottelunsa – liberona. Mestaruusliigan pisimmän liberon vastaanottoprosentiksi muodostui mukiinmenevä 58.

– En pysty sanomaan, että olin innoissani, kun valmentaja sanoi aamulla, että olen liberona tänään. No se oli hyvä mahdollisuus kokeilla ja haastaa itseä sekä keskittyä enemmän vastaanottoon ja puolustukseen, yleispelaaja sanoi.

Ottelun hahmo Michaela Madsen iski lopulta 20 pistettä (+18, 5 torjuntaa, 3 ässää). Hänet palkittiin HPK:n parhaana ja kolmella LähiTapiola-pisteellä. Pieksämäen parhaaksi nousi keskitorjujakollega Ekaterina Klimova (9/+5). HPK-hakkuri Piia Korhonen ylsi toisena pelaajana yli kymmeneen pisteeseen (13/+5).

– Minulla on ollut loukkaantumisen jälkeen vähän vaikeaa, ja viime peli oli oikein kunnon sukellus. Yleensä pystyn sukelluksen jälkeen kiipeämään taas huipulle, kun pystyn preppaamaan itseäni henkisesti. Olen pelannut tällaisia pelejä ennenkin, eli tällaista pelaamisen pitäisi olla, Madsen totesi.