•

HPK sai Kuusamon matkaltaan kaiken mahdollisen irti, kun se voitti Pölkyn myös keskiviikon välierässä. Toisin kuin tiistaina, kuusamolaisista ei ollut Kerholle vastusta missään vaiheessa. HPK laittoi sarjan katkolle 0–3-voitolla (16–25, 18–25, 14–25).

Pölkky Kuusamo jäi tiistain erävoittonsa jälkeen HPK:n jalkoihin Mestaruusliigan välierissä kotikentällään. Kolmas ottelu oli yhden joukkueen näytös. Hämeenlinnalaiset paketoivat pelin keskiviikkona puolessatoista tunnissa.

Ensimmäinen erä jatkoi edellisen ottelun viimeisen erän kaavaa. Pölkyn Olena Prokopenko ja HPK:n Piia Korhonen vastasivat isoimmista tehoista ja vierasjoukkue hallitsi. Kerho pystyi tosin kääntämään Kuusamon kotiaseet syötön ja vastaanoton entistä selvemmin edukseen. HPK ei ollut erässä kertaakaan tappiolla ja vei ensimmäisen näytöksen helposti yhdeksällä pisteellä.

Toistakin erää HPK johti alussa jo 4–10 ennen kuin kotijoukkue sai kirivaihteen päälle. Tilanne oli tiukimmillaan 15–16. Tämän jälkeen Kerho karkasi, kun Allison Mayfield huipensi kuuden pisteen syöttövuoronsa ässään tilanteessa 15–22. Kuusamoa ei auttanut edes piristynyt torjuntapeli, jota johti kahdella blokillaan pudotuspelien ykköstorjuja Makenzie Filer.

Viimeinen erä oli yhtä selvää jälkeä kuin ensimmäinen. Vuorostaan HPK juhli torjunnoilla eikä passari-hakkurirulettia pyörittänyt Pölkky saanut mahdollisuuksia. Kerho karkasi tilanteesta 11–14 murskaavaan erä- ja otteluvoittoon. Joukkueen ei tarvinnut käyttää pelissä yhtään aikalisää tai vaihtoa.

Tiistain tapaan Piia Korhonen oli tehokkain iskemällä kolmeen erään 18 pistettä (+15). Toisessa ottelussa välillä loistanut Prokopenko jäi yhdeksään pisteeseen ja katastrofaaliseen teholukemaan –4, mutta oli silti kotijoukkueen pisteharava. Vaisun Kuusamon paras pelaaja oli vain kolmannen erän pelannut yleispelaaja Essi Helminen, joka korvasi tauolla Lotta Piesasen. HPK:n passari Bryn Kehoe Eaton pelasi puhtaan ottelun ja sai neljän pisteen ottelunsa jälkeen vieraiden parhaan palkinnon.

Onnistujista HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini nostaa esiin myös libero Eveliina Rautiaisen, joka vastaanotti pudotuspelien parhailla tehoillaan 63 %/25 %.

– Hän teki todella hyvää työtä ja pelasi täydellisesti lähes jokaisella mittarilla. Olen todella iloinen siitä, italialainen hehkuttaa.

Chiappinin myöntää, että ottelu oli helpompi kuin ensimmäinen kohtaaminen Kuusamossa. Tämä oli kuitenkin täysin Kerhon hyvyyttä.

– Tytöt pelasivat erittäin hyvin tänään. Se teki pelistä helpomman. He pelasivat keskittyneesti ja aggressiivisesti ensimmäisestä pallosta viimeiseen. Olimme parempia kaikessa, koska henkinen lähestyminen oli kunnossa. Olimme keskittyneitä, joten teimme kaiken oikein. Tänään ei ollut niinkään kyse taidoista, valmentaja selvittää.

Rautiaisen mukaan keskiviikon ottelu lähti heti käyntiin edellistä paremmin. Etenkin hänen oma vastuualueensa, vastaanotto toimi hyvin.

– Kaverilla oli tosi kova yleisö, mutta nyt tiesimme sen valmiiksi. Saimme pienillä muutoksilla vähän parempaa rytmiä meidän vastaanottoomme ja sen kulkemaan. Sitä kautta pääsimme pelaamaan vähän monipuolisempaa peliä. Nyt oli hyvä fiilis heti alkulämmittelystä lähtien. Tänään pystyin lukemaan peliä hyvin, ja torjunta oli kohdallaan, niin pystyin löytämään oman puolustuspaikan ja nostamaan palloja, libero kertoo.

Ottelusarja ja finaalipaikka ovat nyt katkolla HPK:lle, ja hämäläiset pääsevät hakemaan ratkaisua kahdessa kotiottelussa. Ensimmäinen tilaisuus iskeä viimeinen niitti on tarjolla Elenia-areenassa lauantaina.