• Vappuaattona 2018 alkaa hämeenlinnalaisessa lentopallossa uusi aika. Hämeenlinnan Lentopallokerho on ylpeästi hämeenlinnalainen seura.

    Hämeenlinnassa on pitkät ja menestyksekkäät perinteet lentopallossa, mutta menestys on viime vuosina ollut erityisesti naisten harteilla. 25 vuodessa kaupunkiin on tullut 30 suomenmestaruus- ja Suomen cup-mitalia. Hämeenlinnasta on noussut myös lukematon määrä pelaajia aina maajoukkueisiin ja ulkomaille asti.

    Näitä pitkiä ja kunniakkaita lentopalloperinteitä ja menestystekoja tullaan jatkamaan sekä naisten että tyttöjen lentopallossa nimellä Hämeenlinnan Lentopallokerho.

    Hämeenlinnan Lentopallokerhon ilmeessä ja viestinnässä pyritään korostamaan näitä kaupungin pitkiä lentopalloperinteitä.

    Hämeenlinnan Lentopallokerhon värimaailma pohjautuu seuran tärkeään yhteistyökumppaniin Hämeenlinnaan perinteisesti liitettävään oranssi-valkoiseen.

    Myös seuran nimessä on haluttu tuoda edelleen seuran juuret esille. Seuran virallinen nimi otteluissa ja sarjoissa on ”Hämeenlinna”. Myös kaupungin lanseeraamaa #tunnustaraitaa -tägi tulee näkymään Lentopallokerhon viestinnässä.

    Peliasu on Hämeenlinnan brändin mukaisesti valko-oranssivinoraitainen. Uuden ilmeen on suunnitellut yhteistyökumppani Brandnews ja Juhana Peltomaa.

    – Halusimme tehdä tämän kannattajillemme ja muille mahdollisimman helpoksi. Seuran väri on edelleen oranssi ja ihmiset ovat tottuneet huutamaan lentopallopeleissä Kerhoa. Oikeastaan nyt hämeenlinnalaisella naisten lentopallojoukkueella on ensimmäistä kertaa oma nimi. Aiemmin olemme pelanneet muiden seurojen tai yritysten nimillä, pohjustaa HPK:n edustusjoukkueen managerina jatkava Ville Kalliomäki.

     

    Hämeenlinnalainen menestysseura etsi istuvan ja ikioman nimen ja ilmeen Hämeenlinnan kaupungin tuella. Hämeenlinnan Lentopallokerho ei ole kuitenkaan uusi seura, vaan jatkaa yleisseura Tarmon nimellä mutta siitä erillisenä seurana vuonna 1993 aloitettua toimintaa. Näin Lentopallokerho pitää kiinni historiastaan ja paikastaan naisten lentopalloliigan maratontaulukon ykkösenä. Seuralla on kaikkiaan kymmenen Suomen mestaruutta ja viisi cupin voittoa.

    Perinteet heijastuvatkin myös seuran uuteen tunnukseen, jossa komeilee sen alkuaikoina käytössä ollut perinteinen lentopallo. Varsinaista logoa seuralla ei ole, vaan kuvaviestiä voi käyttää joko pallolla tai ilman.

    Nimi- ja logomuutosta on valmisteltu syksystä 2017 asti, jolloin HPK-naiset joutui kustannussyistä luopumaan jääkiekkotoiminnasta ja tämän seurauksena HPK-brändin käytöstä. HPK-nimen omistaa miesjääkiekkoseuraa pyörittävä HPK ry, joka pidätti oikeuden nimeen ja logoon.

    – Nimi päätettiin oikeastaan jo ensimmäisessä kokouksessa HPK ry:n päätöksen jälkeen marraskuussa. Emme halunneet seuran nimeen mitään "volleytä" tai sponsoreita, vaan halusimme kunnioittaa tätä hienoa kaupunkia. Kävimme keskusteluja kaupungin johdon kanssa, ja heidän mielestään oli loistava idea lähteä tekemään kaupunkia tutuksi lentopallon kautta tällä brändillä, Kalliomäki kertoo.

    Seura tulee jatkossa panostamaan entistä enemmän junioritoimintaan, jota saatiin vireille viimeisinä HPK-vuosina. Junioriseura tunnetaan nimellä Lentiskerho. Omien lentopalloilijoiden kasvatus onkin paikallisuuden ohella Hämeenlinnan Lentopallokerhon tärkeimpiä arvoja. Lisäksi seura tähtää Suomen tunnetuimmaksi ja arvostetuimmaksi naisten urheiluseuraksi.

    Lentopalloliiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja onnittelee Hämeenlinnan Lentopallokerhoa erityisesti viimeaikaisista ponnistuksista.

    – Selvästi hyviä asioita tapahtuu hämeenlinnalaisessa lentopallossa. Menestystä on tullut, mutta henkilökohtaisesti lämmittää se, mitä junioripuolella tapahtuu. Kun miettii naisten urheilua ja lentopalloa, Hämeenlinna on merkittävä kaupunki. Maajoukkueessakin on nyt kuusi pelaajaa, jotka ovat selvästi kehittyneet täällä.

    Säilynojaa lämmittää myös kaupungin side mestariseuraansa.

    – Tätä yhteistyötä kannattaa muidenkin seurata. Liiton kanssa olemme tehneet vahvaa yhteistyötä Hämeenlinnan ja HPK:n kanssa Power Cupissa ja Suomen cupissa. Tästä on hyvä lähteä kehittämään lentopalloa, kun kaupunki on näin vahvasti mukana. Kaupunginjohtajakin (entinen huippupassari Timo Kenakkala) taitaa olla hieman kallellaan lentopalloon, Säilynoja myhäilee.

    Pelaajakasvatus ei rajoitu vain Hämeenlinnaan. Tuplamestaruuden päättyneellä kaudella voittanut liigajoukkue rakentaa parhaillaan yhteistyötä Ylöjärven Ryhdin kanssa. Tarkoituksena on hakea yhteisjoukkueella paikkaa Ykkössarjasta kahden seuraavan kauden aikana.

    Tagit: hämeenlinnan lentopallokerho  lentiskerho  Hämeenlinna  #tunnustaraitaa  tiedotteet  
      Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä