• Runkosarjan kärkisijan jo aikaisemmin varmistanut LP Viesti ei antanut HPK:n yllättää ja vei ottelun nimiinsä erälukemin 1-3 (14-25, 23-25, 25-20 ja 23-25).

Vaisusti otteluun alkuun lähtenyt HPK ei saanut konettaan kunnolla käyntiin kahdessa ensimmäisessä erässä ja vierailijat kykenivät hallitsemaan ottelun kulkua vahvalla syöttöpelillä. LP Viesti onnistui murtamaan Kerhon vastaanoton ja vaikeuttamaan sen kautta Kerhon hyökkäyspelin rakentamista vahvasti rakennetulla torjunta-puolustus-ryhmityksellä.

Ottelun kolmannessa erässä näytti jo siltä, että LP Viesti painelee suoraan 3-0 voittoon erän ollessa tilanteessa 12-16. HPK kuitenkin taisteli itsensä mukaan peliin piste pisteeltä ja löysi sitä kaivattua taisteluasennetta kehiin. Vahvasti koko kentän laajuudelta hyökännyt HPK sai LP Viestin pasmat hetkeksi sekaisin ja vei erän hurmoksen turvin nimiinsä.

Neljänteen erään kiriä viritellyt HPK sortui pahasti LP Viestin syöttöpaineen alla. Vierailijat onnistuivat ottamaan tasaisen erän alun jälkeen ohjat käsiinsä ja pitämään ne hallussaan aina erän kalkkiviivoille asti. HPK onnistui kuromaan jälleen piste-eroa umpeen hyvällä taistelulla, mutta kolme eräpalloa oli lopulta liikaa LP Viestin hoitaessa viimeisellä erän ja ottelun itselleen.

Ottelun yleisömäärä oli 916.

Valmentajien ja avainpelaajien kommentit

Luca Chiappini, HPK:

- Täytyy sanoa, että Salo syötti todella hyvin ja antoi meille kovaa painetta. Ensimmäisen erän jälkeen pystyimme vastaamaan siihen ja siksi ottelu muuttui. Kun on kyse kahdesta-kolmesta pallosta ottelussa, on niihin pystyttävä antamaan 110 prosenttia. Siinä pystymme vielä parantamaan. Tämä oli hyvä testi meille.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Oltiin tänään selkeästi parempi joukkue. Itse päästettiin HPK kolmannen erän lopussa helposti tasoihin. Siinä erän lopussa HPK oli hyvä ja hävittiin sitten se erä. Neljännessä meinasi käydä samalla tavalla, kun oli selvä johto ja HPK pääsi jo tasoihin. Onneksi se pystyttiin klaaraamaan. Mielestäni olimme eränumeroita parempi joukkue tänään.

Karoliina Friberg, HPK:

- Aluksi ei saatu omaa peliä käyntiin. En osaa sanoa siihen syytä. Olisi täytynyt iloita ja tuulettaa jokaikisestä pisteestä joka irtosi. Pitkän erätauon jälkeen saatiin koottua oma peli kasaan ja lähdettiin syöttämään paljon kovempaa. Ei voi olla tyytyväinen, kun tuli häviö, mutta saatiin onneksi yksi erävoitto.

Dubravka Rakic, LP Viesti:

- Olen iloinen, että teimme asioita joista sovimme ennen ottelua; kova syöttöpeli ja hyvä torjunta-puolustus-pelaaminen. Kun nämä asiat toimivat, pelasimme todella hyvin ja kun ne eivät toimineet, olimme vaikeuksissa. Pelasimme hyvin ja olen todella iloinen joukkueemme suoritukseen tänään. Vaikka olimme varmistaneet runkosarjan ykkössijan, oli tämä ottelu meille tärkeä.

Ottelun parhaat pelaajat

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin HPK:n Piia Korhonen ja LP Viestin Dubravka Rakic.