• HPK voitti Meston lauantaina neljään erään venyneessä ottelussa. Erälukemat kirjattiin vierasjoukkueen eduksi lukemin 1-3 (26-24, 12-25, 21-25 ja 13-25).

Vaisusti avauserässä pelannut HPK sai näpäytyksen, kun Mesto taisteli itselleen erävoiton jatkopalloilla. Hävityn erän jälkeen sisuuntuneet Kerhottaret ottivat ohjat käsiinsä ja nousivat omalle tasollensa.

HPK onnistui murtamaan Meston vastaanottopelaamisen vahvalla syöttöpelillä. Peräti 15 ässää ottelun aikana pommittanut Kerho hyydytti kotijoukkueen täysin ottelun edetessä. Kun HPK samanaikaisesti onnistui hyökkäyspelissään laajalla rintamalla hyvin, ei Mestolla ollut enää mahdollisuuksia taistella ottelun voitosta.

Kerho varmisti ottamallaan voitolla runkosarjan kakkospaikan, kun LP Kangasala menetti lauantain ottelukierroksella Pölkky Kuusamoa vastaan yhden sarjapisteen viisieräiseksi venyneessä ottelussa.

Valmentajien ja avainpelaajien kommentit

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini:

- Ottelun alku oli melko vaisu, mutta sen jälkeen pystyimme kontrolloimaan sitä. Pystymme edelleen parantamaan vaihtopallopelaamistamme, mutta pelasimme varsin hyvin omilla syöttövuoroillamme ja syötöillämme yleensäkin. Tulemme olemaan varmasti valmiina pudotuspelien alkaessa.