• HPK-naiset palaavat pohjoisen liigastarttireissultaan kotiin kolmen pisteen kera. Lauantaina Kuusamossa kompastunut Kerho ei antanut nuoren WoVon yllättää, vaan piti suosikin asemansa numeroin 0–3 (22–25, 11–25, 17–25).

Toisin kuin eilen, HPK sai otteluun lentävän lähdön iskemällä ottelun viisi ensimmäistä pistettä. Ensimmäinen erä oli kuitenkin tämän jälkeen tasainen. Kerho pääsi karkuun oikeastaan vasta viimeisellä syöttövuorolla tilanteesta 2223. Eilen pimentoon jäänyt hakkuri Suvi Kokkonen näytti nyt jo alusta alkaen, miksi hänet hankittiin Piia Korhosen seuraajaksi, ja aloitti ottelun seitsemällä pisteellä erässä.

Toisessa erässä vain hiukan viime kauden Kuortaneen juniorijuokkuetta vanhempi Woman Volley näytti alistumisen merkkejä. Kokkosen lisäksi keskipelaaja Daniela Öhman latoi pisteitä Chloe Collinsin passeista. Laura Baggin syötöillä HPK teki erän seitsemän viimeistä pistettä.

Kolmas erä oli hämeenlinnalaisten torjunnan juhlaa. Peräti viisi torjuntapistettä pitivät rovaniemeläisten rynnistyksen ruodussa. Erä pysyi kuitenkin tasaisena tilanteeseen 1617 asti, jonka jälkeen kovan Kerhon rutiini oli liikaa. HPK:n ei tarvinnut edes turvautua vaihtoihin.

Suvi Kokkonen oli ottelun paras pelaaja pistein 17/+12. Toisena kerholaisena Vicky Savard ylsi toiselle kymmenluvulle perässään keskitorjuja Eveliina Smolander. Laitahyökkääjä Nelli Rantanen palkittiin WoVon ykkösenä.

Hämäläisten päävalmentaja Luca Chiappini kehui vastustajan pelirohkeutta, joka ei kuitenkaan kantanut HPK:n koneen käynnistyttyä.

– Olimme aika vakuuttavia passipelissä tänään, vaikka WoVo syöttikin todella kovaa. He ovat nuoria, eikä heillä ole mitään hävittävää, joten he laittoivat kaiken likoon. Rikoimme jään ensimmäisen erän jälkeen. Löysimme rytmimme hiljalleen toisessa erässä, Chiappini pohti.

Chiappinin mukaan HPK on hiljalleen pääsemässä kiinni omaan peliinsä.

– Totta kai se vie aikaa, ja olemme nyt vasta viidessäkymmenessä prosentissa potentiaalistamme. Se on aika normaalia, koska meidän piti laittaa niin monta palasta yhteen. Vastaanottohyökkäyksemme oli tänään tehokkaampaa, mutta olimme hyviä myös torjuntahyökkäyksessä. Nyt meillä on viikko aikaa parantaa peliämme.

Toinen libero Saana Koljonen nyrjäytti nilkkansa perjantain harjoituksissa Kuusamossa. Chiappini kertoo, että häntä odotettiin pelaamaan sunnuntaina, mutta hän ei pystynyt. Tilanteen ei pitäisi olla vakava.

Viikon päästä HPK pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa, kun sunnuntaina Elenia-areenaan saapuu LP Kangasala.