• HPK otti kauden ensimmäisen voittonsa LP Viestistä hyvän taistelun jälkeen ja tasoitti finaalisarjan trillerin päätteeksi. Erälukemat kirjattiin kotijoukkueelle 3-2 (26-24, 23-25, 22-25, 25-18 ja 15-12).

1110 katsojaa todistivat HPK Naisten upeaa voittoa perjani-illan ottelussa, jonka päätteeksi HPK tasoitti otteluvoitot finaalisarjassa 1-1. HPK onnistui samalla katkaisemaan LP Viestin 20 perättäisen pudotuspelivoiton sarjan. Finaalisarja jatkuu sunnuntaina Salossa, kun joukkueet pelaavat klo 12:00 alkavassa YLE TV2:n televisioimassa ottelussa.

Mestaruus on ensimmmäistä kertaa katkolla tiistaina 12.4. Hämeenlinnassa pelattavassa ottelussa. Tätä jännitysnäytelmää ei kannata jättää väliin.

Valmentajien ja avainpelaajien kommentit

Luca Chiappini, HPK:

- Mielestäni pelasimme hyvän ottelun. Torjuimme hyvin ja kontrolloimme Salon vastaanottohyökkäystä syötöllämme. Olen aika tyytyväinen tyttöjen tapaan tulkita ottelun kulkua, koska he uskoivat loppuun asti ja taistelivat jokaisesta pallosta. Joukkue näytti vajoavan toisen erän tappion jälkeen mentaalisesti alas, mutta ei vajonnut. Se tarkoittaa sitä, että olemme henkisesti vahvoja ja valmiina kilpailemaan voitosta. Olemme rohkeita yksilöinä ja joukkueena. Tämä on upea joukkue ja he ansaitsivat tänään nämä hetket.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- HPK oli tänään selvästi parempi joukkue. Numerot mairittelevat tänään meitä. Laitureiden tehot vastustajalla +30 ja me ollaan miinuksella suurinpiirtein. Jos niitä katsoo, niin ihme että pelattiin viisi erää. Jollain ihmeellä oltiin lähellä jopa 3-0 voittoa, jos oltaisiin se ensimmäisen erän johto pidettyä. Ehdottomasti parempi joukkue voitti. Jos olisi ollut runkosarjan peli, niin olisin tyytyväinen tohon yhteen sarjapisteeseen. Tässä pelataan kuitenkin tuloksesta ja lopputulos ei tyydytä. Se joukkue on voittanut nämä ensimmäiset kaksi peliä, jolla on löytynyt laidasta enemmän tehoja. Sinne täytyy löytää enemmän tehoja seuraavaan peliin ja omaa syöttöä hieman paremmaksi. Samanlaista taistelua nämä loputkin finaalit tulevat olemaan. Pelataan niitä sitten kaksi tai kolme. En olisi yllättynyt, vaikka viiden erän pelejä tulisi jatkossakin.

Michaela Madsen, HPK:

- Me päätettiin, että voitetaan tänään. Se oli tällainen "kotipeli-täytyy-voittaa" ottelu tai muuten tulee vaikeaa. Saloon lähdetään hyvällä fiiliksellä sunnuntaina. Tottakai peli on aikaisin, joten täytyy olla valmis ihan alusta asti. Tämä on lentopalloa ja pitää olla valmiina kaikkeen ja antaa kaikkensa.

Piia Korhonen, HPK:

- Mahtava fiilis. Finaalit ovat olleet parhaimpia pelejä, mitä on tällä kaudella pelattu. Kiitos yleisölle, että ovat tosi hyvin mukana. Se auttaa.

Dubravka Rakic, LP Viesti:

- Tänään HPK pelasi todella hyvin. Varsinkin laitapelissä kaikki laitapelaajat hyökkäsivät hyvin eri rotaatioissa. Lisäksi heillä oli tänään hyvä vastaanotto. Viidennessä erässä teimme alkuun liian monta virhettä ja vaikka lopussa kirimme, oli vaikeaa enää voittaa peliä takamatkalta. Viides erä on lyhyt ja aikaa takaa-ajoon ei ole paljon. Odotan sunnuntaina kovaa peliä ja olemme valmiita. Nämä ovat finaalit ja tällaista pelin kuuluu olla. Onnittelen HPK:a. He pelasivat tänään hyvän pelin.

Parhaat pelaajat

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin HPK:n libero Saana Koljonen ja LP Viestin keskitorjuja Dubravka Rakic.

Ottelun vakuuttavin pelaaja LähiTapiola-yleisöäänestyksessä oli Piia Korhonen.