• HPK päätti raskaan kolmen ottelun viikon positiivisesti kaatamalla Pölkky Kuusamon suoraan kolmessa erässä 3–0 (25–14, 25–17, 25–15). Yhtä tiukan viikon tahkonneet kuusamolaiset olivat Hämeenlinnassa vain varjo siitä joukkueesta, joka yllätti Kerhon kotonaan ennen joulua.

Pölkky lähti sunnuntain ainoaan Mestaruusliiga-otteluun hieman siipirikkoisena. Se oli pakotettu kierrättämään pelaajia pelattuaan jo kolmeen päivään kaksi ottelua. HPK:ta eivät puolestaan vierasottelut Cremonassa ja Salossa paljon painaneet, kun joukkue pääsi taas kotiyleisön eteen. Kamppailu sarjakolmosta vastaan oli ohi alle puolessatoista tunnissa.

Pölkky jäi oranssin junan alle jo alkupalloissa. HPK vyöryi tekniselle aikalisälle kymmenen pisteen johdossa. Kun ottelu näytti heti kääntyvän vaivatta Kerholle, hurjia syöttöjä antanut Karoliina Friberg siirtyi lepovuoroon, ja Pihla Pelkiö jatkoi keskipelaajana ottelun loppuun. Hänen parinaan Michaela Madsen näytti taas vastustajalle kaapin paikan ja teki jo ensimmäisessä erässä kahdeksan pistettä.

Toisessa erässä palloista tuli hieman tasaisempia, mutta ote säilyi yhä HPK:lla. Neljän yhdysvaltalaisen voimin pelannut Kuusamo jäi kotijoukkueen torjuntaan, kun taas Kerho hyökkäsi joka suunnasta ratkaisevia pisteitä. Ero repesi hiljalleen erän loppua kohti kahdeksaan pisteeseen.

Tauon jälkeen HPK:n ylivoima jatkui. Kerho pääsi Salla Karhun syöttövuorolla jo 12–3-johtoon. Tämän jälkeen HPK pelaili erävoiton 20 minuutissa. Kun Pölkyn laituriässä Olena Prokopenko, toinen luottoyleispelaaja Lotta Piesanen ja ykköspassari Iida Paananen pysyttelivät pääosin vaihtokulmassa, ei vieraista ollut vastusta. Hyökkäystehot olivat selvästi HPK:n puolella, joka torjui ottelussa vastustajansa kahdeksan kertaa pisteen arvoisesti.

HPK pääsi nauttimaan avainhyökkääjiensä tasaisista tehoista. Joukkueen parhaana palkittu Michaela Madsen, isoimmat LähiTapiola-pisteet saalistanut Piia Korhonen sekä yleispelaajat Allison Mayfield ja Salla Karhu keräsivät kaikki 12–14-pistettä. HPK:n liberona pelannut Noora Venho sai puolestaan tilille 150. liigaottelunsa. Pölkystä yli kymmeneen pisteeseen pääsi vain ensimmäisen ottelunsa yleispelaajana tällä kaudella pelannut Essi Helminen.

Bryn Kehoe Eaton pelasi HPK:n passarina tasaisen virheettömän ottelun ja sai Korhosen ja Madsenin perässä viimeisen LähiTapiola-pisteen. Amerikkalainen kehui joukkueen panosta, joka teki hänenkin pelaamisestaan vaivatonta.

– Syöttömme ja vastaanottomme olivat todella loistavia. Ne antoivat minulle paljon vaihtoehtoja. Oli helppoa passata, kun syötöt minulle olivat niin hyviä. Olin vapautunut ja rentoutunut, ja oli mukava pelata. Olen todella iloinen, että voitimme nopeasti kolmessa erässä, koska palautuminen on todella tärkeää meille loppukautta ajatellen, Kehoe Eaton kertoi.

Päävalmentaja Luca Chiappinin mielestä Kuusamon avainpelaajien lepuuttaminen teki ottelusta HPK:lle lähinnä hyvän harjoituksen.

– Pelasimme omaa lentopalloamme ja olimme säännöllisiä vastaanottohyökkäyksessä ja omissa syötöissä. Me vain pelasimme hyvin, valmentaja mietti.

Tiiviin 12 ottelun reilun kuukauden jakson jälkeen on aika suunnata katseita viimeiseen europeliin ja kevään pudotuspeleihin.

– Nyt joukkue saa kaksi päivää lepoa ja suunnittelemme seuraavan kuukauden aikataulut. Eilinen ottelu Salossa oli raskas. Se ei ollut hyvää lentopalloa, koska molemmat joukkueet olivat väsyneitä. Se oli kuitenkin intensiivinen peli. Minun pitää todella antaa aplodit tytöille, koska he ovat käyttäneet nyt paljon energiaa, Chiappini päätti.