• HPK avasi kauden kotonaan LiigaPlokia vastaan sunnuntaina 27.9. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon erin 3-1 (21-25, 25-9, 25-16 ja 25-14) dominoivan esityksen jälkeen.

HPK ja LiigaPloki aloittivat ensimmäisen erän takoen pisteitä tasatahtiin. LiigaPloki oli hieman edellä syöttö-vastaanottopelissä ja pystyi hyödyntämään sen turvin paremmin keskihyökkääjät. HPK pysyi pelissä mukana tehokkaan laitapelin ja hyvän puolustuspelin ansiosta. Tekniselle aikalisälle mentiin tilanteessa 13-14. Teknisen jälkeen LiigaPloki kasvatti eroa ja Chiappini turvautui aikalisään tilanteessa 16-18. Madsenin onnistunut keskihyökkäys avasi seuraavan hyökkäykseen tilaa laitaan ja HPK kirii tasoihin. Nenonen pakotettiin ottamaan aikalisä tilanteessa 20-20. Aikalisä kannatti ja LiigaPloki eteni ässän turvin kahden pisteen etumatkalle. Tästä HPK ei enää toipunut ja erä päättyi vaikean vastaanoton jälkeen passarin käsittelyvirheeseen. Eräpisteet 21-25.

Valmentaja Luca Chiappinin herättely toimii ensimmäisellä erätauolla ja Kerho repii heti toisen erän alkuun 3-0 lukemat taululle. Nenonen ottaa tilanteessa aikalisän, mutta se ei auta ja HPK repii lisää johtoa Madsen Shown pyöriessä komeasti. Tilanteessa10-4 Nenonen on pakotettu käyttämään erän toisen aikalisänsä. Aikalisä tuo Plokin peliin hieman piristystä, mutta HPK on vahva ja etenee Italialaisen Ilaria Maruottin syöttövuorolla tekniselle aikalisälle komean ässän turvin. Tilanne tässä vaiheessa 14-7. Ilaria Maruotti jatkaa vahvasti syöttöruudussa ja Plokin pelihuumori alkaa rakoilla Borichevan ja Korhosen latoessa palloa lattiaan. Plokin virheiden ja Maruottin kolmen perättäisen ässän turvin Kerho komeasti 21-8 johtoon. Loppuerässä Plokin vaihtoruletti pyörii Nenosen hakiessa energiaa vaihtopenkiltä kentälle, mutta Kerho hoitaa lopun kunnialla ja erä päättyy vastustamattomasti 25-9. Pitkälle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

Toisella erätauolla oli Nenosen vuoro kasata joukkueensa rivit kuntoon. Tämä onnistui ja kolmas erä lähti käyntiin jälleen tasatahdissa. Molempien joukkueiden hyökkäysarsenaali oli laajasti käytössä ja pelistä tuli jälleen tiukkaa. HPK onnistui repimään piste-eroa Plokiin pelin aaltoillessa erän puolivälin lähestyessä ja tekniselle aikalisälle lähdettiin lopulta kotijoukkueen ässän turvin tilanteessa 14-10. Aikalisän jälkeen Friberg jatkoi tehokkaasti syöttöruudussa ja torjunta hoiti oman osuutensa. Piste-ero venähti piste pisteeltä tilanteeseen 19-12 ja Nenonen oli pakotettu aikalisään. Tämä ei auttanut ja Nenonen joutui käyttämään toisen aikalisänsä tilanteessa 21-13. Ploki sai virtaa peliinsä ja onnistui kaventamaan piste-eroa hetkellisesti, mutta Kerho jälleen varmasti erävoittoon 25-16 Borichevan ja Fribergin kaappiotorjunnan pamahdettua Elenia-areenan lattiaan.

HPK aloitti neljännen erän jälleen vahvasti ja trio Korhonen-Maruotti-Boricheva jatkoi vahvaa pistetehtailuaan. Kerhon vahva vire syöttöruudussa pakotti LiigaPlokin aikalisälle tilanteessa 5-1. HPK puolusti, torjui, hyökkäsi ja huudatti yleisöä upeilla suorituksilla laajalta rintamalta. Olli Nenosen toinen aikalisäkään ei muuttanut ottelun kulkua. Tekniselle aikalisälle mentiin vahvan alkuerän jälkeen tilanteessa 14-6. Teknisen aikalisän jälkeen Ploki pääsi hetkeksi peliin mukaan HPK:n sortuessa virheisiin syöttöruudussa. Tasatahti ei kauaa kestänyt HPK:n nostettua tasoaan parin heikon pallon jälkeen. Erä päättyy lopulta Kerholle Pia Korhosen lyötyä naulan arkkuun 25-14. Voitto kotiin upeasti lukemin 3-1.

Yleisöä kauden avausottelussa oli upeasti 978 katsojaa, HPK Naiset kiittää!

HPK pelasi ottelun täydellä kokoonpanolla. LiigaPlokilta poissa libero Hanna Paananen (numero 4).

HPK:n ottelut jatkuvat 03.10. Pieksämäki Volleyta vastaan Vesileppis Areenalla Leppävirroilla.

Valmentajien ja avainpelaajien kommentit ottelusta

Luca Chiappini, HPK:

- "Olimme tänään Diesel-kone. Vahvuuksiamme oli vastaanotto-hyökkäys ja muutimme torjuntaa ensimmäisen erän jälkeen ja aloimme saamaan paremmin vaimennuksia sekä puolustuksia ja sitä kautta pisteitä jatkohyökkäyksillä. Olen tyytyväinen voittoon, mutta olen vieläkin tyytyväisempi pelaajiin ja tapaan, jolla voitto otettiin."

Olli Nenonen, LiigaPloki:

- "Hyvä ehjä ensimmäinen erä meiltä ja saatiin syötöllä painetta kaverille. Sitten kääntyi osat kyllä totaalisesti ja jäljellä oli enää yksi syöttöporukka ja se oli HPK. Silloin, kun vastaanotto romahtaa näin torjuntavoimaista joukkuetta vastaan, ei siinä kellään ole sanottavaa. Se meidän on opittava, että vastaanotto ei saa kestää vain yhtä erää vaan kolme. Silloin me pystymme haastamaan."

Pia Korhonen, HPK:

- "Ensimmäinen erä oli vähän hiljainen, mutta päästiin toisessa erässä kunnolla kiinni peliin. Helpot pallot nousi hyvin kuppiin ja passarin oli siitä sitten helppo pelata."

Sini Koljonen, LiigaPloki:

- "Onnistuttiin ensimmäisessä erässä pitämään hyvä draivi päällä, mutta sitten vastaanotto alkoi hajoilla liikaa ja ehkä henki siinä sen mukana. HPK oli vahvempi tänään."

Ottelun parhaat pelaajat

Otteluisäntä Hämeenlinnan Kaupunki palkitsi ottelun parhaana pelaajana kotijoukkuelta hakkuri Pia Korhosen ja vierasjoukkueelta libero Sini Koljosen.