• HPK:n ja Rovaniemen Woman Volleyn välisestä mestaruusliigaottelusta tuli ehkä odotettuakin tylympi ylikävely. Omaa huippupeliään lähestyvä Pallokerho mukiloi tappiokierteessä olevat vieraansa 3–0 (25–8, 25–14, 25–14).

Ottelun juoni oli selvillä jo ensimmäisistä palloista lähtien. HPK karkasi tekniselle aikalisälle jo 14–7-johtoon ja heti sen jälkeen Chloe Collinsin massiivisella syöttövuorolla jo lukemiin 23–7. Erän ratkaisseen putken aikana HPK:n ei tarvinnut onnistua hyökkäyksessä kertaakaan, kun passari itse syötti neljä ässää ja muu joukkue otti yhtä monta torjuntapistettä.

Ensimmäisessä erässä liki täydellistä syöttövuoropeliä pelannut HPK joutui toisessa erässä käyttämään enemmän vastaanottohyökkäystään, ja virheitä tuli jo yhtä paljon kuin nuorelle vastustajalle. Erän puolivälissä tilanne repesi taas kotijoukkueelle samoilla resepteillä. Nyt Collins oli puolestaan ratkaiseva pelaaja pomppaamalla kolmesti WoVo-hyökkäyksen eteen vieraiden kannalta tuhoisin seurauksin.

Kolmannessa erässä ratkaisupelaaja Collins ja laitahyökkääjä Vicky Savard saivat tehdä tilaa Maria Tuomiselle ja Laura Baggille. Vastaanottohyökkäystehot nousivat oikealle tasolle, ja HPK rynni nopeasti 19–7-johtoon. Lyhyen tasaisen vaiheen jälkeen Salla Karhu sai hyökätä ottelun viimeiset pisteet.

Keskitorjuja Eveliina Smolander nousi tasaisen HPK:n tehokkaimmaksi päätöserän ässäsyötöillä. Hän oli tehoin 11/+7 niukasti parempi kuin hakkuriksi lopussa siirtynyt Suvi Kokkonen (10/+4), joka kuitenkin valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Heikon WoVon paras oli keskipelaaja Venessa Loukonen, jonka tehot pysyivät suhteellisen siisteinä (7/+6). Eniten pisteitä tehnyt kapteeni Nelli Rantanen jäi teholuvussa -2:een.

Päävalmentaja Luca Chiappini on peräänkuuluttanut, ettei Mestaruusliigassa tule yhtäkään varmaa voittoa. Joukkue ei lähtenytkään sarjajumboa vastaan takki auki.

– Tällaisia nuoria joukkueita vastaan pelatessa täytyy kiinnittää huomiota henkiseen lähestymiseen. Fokusta ei ole helppo pitää, kun vastustaja tekee paljon virheitä. Voisimme parantaa vastaanottohyökkäystä, mutta olen tyytyväinen tähän. Tytöt ovat päässeet nyt hyvin sisään torjuntasysteemiin. Täytyy sanoa, että Eveliina Smolander soveltaa pelitapaa loistavasti, italialaiskäskijä ylisti.

HPK-libero Saana Koljonen pelasi uransa 200. mestaruusliigaottelun. Vastaanottoja tuli vain seitsemän, mutta näistä kolme nousi täydellisesti (43%).

Reilussa kahdessa erässä tehot 8/+6 (kolme torjuntaa) koonneen Vicky Savardin mukaan joukkue onnistui hyvin pelisuunnitelman mukaisilla aggressiivisilla syötöillä.

– Odotettavissa oli aika hidastempoinen ottelu, ja me pystyimme pitämään rallit lyhyinä syötöillämme. Se palkittiin, kun olimme torjuntahyökkäyksessä todella hyviä. Tämä oli oikeastaan ottelu, jossa meidän ei pitänyt murehtia vastustajasta, vaan keskittyä omaan peliimme. Tällaisen tasoeron ottelut ovat aina hyviä testejä, kun omaa tasoa ei saa päästä putoamaan vastustajan tasolle, Savard pohti.

HPK:lla on nyt edessään väliviikko. Chiappini lupaa tuplata harjoitusmäärät, mutta viikonloppu on joukkueelle vapaa. Savard suunnittelee kunnon irtiottoa.

– Lähdemme varmaan lyhyelle lomalle Lauran kanssa. Etsimme halvimmat lennot pois täältä. Yritämme vain saada ajatukset pois lentopallosta, koska olemme työskennelleet tosi kovaa viimeiset kolme kuukautta. Kahden päivän rentoutuminen tulee tarpeeseen.