• HPK-naisten lähtökohdat lentopallokauden päätöskamppailuun LP Viestiä vastaan eivät olleet helpot, mutta Kerho taisteli yhden kauden parhaista peleistään Salon sunnuntai-illassa. Viidennen finaalin panoksena oli voittajalle Suomen mestaruus, jonka HPK nappasikin hienoin 0–3-lukemin (18–25, 19–25, 16–25).

Jo ensimmäinen erä antoi osviittaa, kuka illan päätteeksi pokaalia nostelee ja millaisella suorituksella. HPK ilmestyi Salohalliin siirretylle Taraflex-matolle keskittyneen ja nälkäisen näköisenä. Lataus oli paikoin jopa lyödä yli, kun helppoja virheitä tuli useita, mutta Kerhon aggressiivinen lähtö peliin tuotti tekniselle aikalisälle viiden pisteen etumatkan. Loppuerän aikana se kutistui parhaimmillaan kahteen. Daniela Öhman oli erän hahmo kolmella ässällä, kahdella torjunnalla ja kaikkiaan kuudella pisteellä.

Toisessa erässä Viesti oli jo paremmin pelissä mukana. HPK repäisi kuitenkin taas neljän pisteen johdon (9–13) ennen teknistä aikalisää torjumalla Viestin hyökkäykset neljästi. Dubravka Rakicin syötöillä salolaiset nousivat heti tasoihin, mutta lopussa Kerho meni taas menojaan. Ratkaiseva isku tuli 18–20-tilanteen jälkeen. LP Viesti ei pystynyt käyttämään hyväkseen HPK:n syöttövuoroille osuneita pöytäkirjanrukkaustaukoja ja antoi lopussa vielä kolme pistettä hämeenlinnalaisille virheillään.

HPK luhistui kotonaan oltuaan erän päässä mestaruudesta, mutta Salossa samasta ei ollut merkkiäkään. Yasmine Madsen löi Kerhon mestaruusmarssin alkutahdit syöttämällä joukkueen irti peräkkäisillä ässillään erän alussa. Tämän jälkeen HPK hallitsi erää vastaanottohyökkäyksellään ja syötöllään. LP Viesti nousi vielä tilanteeseen 16–18, mutta tämän jälkeen Öhmanin syöttövuoro kestikin ottelun loppuun asti.

HPK esitti koko ottelun vahvaa peliä joka osa-alueella, mutta etenkin erinomainen vastaanottopeli toi Kerholle voiton kauden tärkeimmässä pelissä. Joukkue nosti 63-prosenttisesti ja tärkein vastaanottaja Salla Karhu 68-prosenttisesti. Lisäksi yleispelaaja iski tehot 11/+8. Joukkueen parhaana palkittiin hienosti peliä johtanut passari Chloe Collins. Suvi Kokkonen oli jälleen HPK:n ja koko ottelun pisteykkönen tehoin 14/+10.

Kertu Laak löi jälleen LP Viestille eniten pisteitä (10), mutta jäi HPK:n torjunnan ja puolustuksen himmentämäksi.

Kapteeni Chloe Collins ilmoitti ennen ottelua lähtevänsä viettämään välivuotta lentopallosta, kun hän lähtee Yhdysvaltoihin täydentämään yliopistotutkintoaan. Sitä ennen hän ehti johdattaa joukkueensa Suomen tuplamestareiksi.

Collinsinkin mielestä HPK pelasi lähes täydellistä lentopalloa.

– Noudatimme hyvin pelisuunnitelmaamme ja teimme sen mukaisesti joka osa-alueella. Henkinen lähestymisemme tähän otteluun oli toki erilainen kuin aiemmin. Tiesimme, että tämä on meidän kaikkien viimeinen mahdollisuus ottaa yhdessä se voitto. Muutimme muuten paria asiaa vastaanottohyökkäyssysteemissämme vielä tänä aamuna. Se toimi, Collins kertoi.

Päävalmentaja Luca Chiappini onnistui myös joukkueen luotsaamisessa edellistä ottelua paremmin. Hän käytti vaihtopelaajista vain Madsenin tilalle toisessa erässä vähäksi aikaa tullutta Eveliina Smolanderia. Enempään ei toki ollut tarvettakaan.

Hän oli mestaruuden ratkettua jopa huojentunut, sillä myös HPK kärsi loukkaantumisista finaaleissa. Karhu pelasi huikean ottelunsa sormi murtuneena, minkä lisäksi libero Saana Koljonen on kärsinyt nilkkavaivoista jo kuukausia. Myös yleispelaaja-libero Eveliina Rautiainen loukkasi peukalonsa päivää ennen ratkaisufinaalia.

– Olen toki tyytyväinen, koska pelasimme finaalien parhaan pelimme. Emme tehneet virheitäkään ja torjuimme ja puolustimme kurinalaisesti. Olemme haastaneet toisiamme paljon ja olimme määrätietoisia ottamaan voiton. Oikeastaan kaikilla oli jonkinlaisia ongelmia, ja olen ylpeä siksi tytöistä, että he saivat tällaisen asenteen päälle kaikista vastoinkäymisistä huolimatta, Chiappini kiitteli.

Historiallisesti katsoen HPK sen edeltäjät huomioiden säilytti ykköspaikkansa vuosituhannen maratontaulukossa. Salosta matkaan tarttui kymmenes mestaruus. Siitä huolimatta voitto oli ensimmäinen suurimmalle osalle joukkueesta.

HPK kiittää seuraajiaan, talkoolaisia, muuta seuraväkeä ja tietysti vastustajiaan päättyneestä lentopallokaudesta 2017–18 ja toivottaa hyvää kesää!