• HPK sai tasaiseksi povattuun välieräsarjaan juuri toivomansa lähdön. Joukkue pystyi valmistautumaan yhtä ottelua varten kokonaisen viikon ja jälki kentällä oli sellaista, mitä valmistautuminen antoi odottaa. Peli oli ohi alta aikayksikön, kun HPK-naiset pöllyttivät jälleen playoff-sarjan tahmeasti aloittanutta LiigaPlokia 3–0 (25–17, 25–8, 27–25).

Nurmon Jymyä vastaan Kerholla oli vaikeuksia otteluiden alussa, mutta nyt hämeenlinnalaisosapuoli oli aloitteellinen. Pihtiputaan LiigaPlokilla ei oikeastaan ollut sanan sijaa ennen kuin aivan ottelun lopussa.

Avauserässä HPK:lla onnistui lähes kaikki. Kotijoukkueen vahvaa rynnistystä johti hakkuri Vicky Savard, joka iski Kerhon viisi ensimmäistä pistettä yhtä monesta passista. Joukkueen hyökkäystehot olivat mukiinmenevät 58 prosenttia, mutta Savardin 9/+7 oli ylivertainen teholukema. Kaikkiaan kanadalainen epäonnistui vain yhdessä hyökkäyslyönnissään. 19–10-tilanteessa Plokin nousu jäi hataralle pohjalle.

Toinen erä ei ollut pelillisesti samaa tasoa. HPK ei juuri notkahtanut, mutta vierasjoukkue oli kuin ei olisi kentälle astunutkaan. Hyökkäys- ja puolustuspelissä ei ihan samanlaista ilotulitusta nähty, vaan Kerho hoiteli erän 18 minuutissa syötön ja torjuntansa turvin. Putaalaiskamelin selän katkaisi passari-kapteeni Chloe Collinsin kahdeksan pisteen syöttöputki tilanteesta 11–5 alkaen.

Kolmas erä näytti alussa aivan samalta. HPK pauhasi jo 11–3-johtoon ennen kuin LiigaPloki alkoi saada rytmistä kiinni. Teknisellä aikalisälle eroa oli enää kolme pistettä. Hämäläisten johtaessa 22–17 ottelu näytti jo taputellulta, mutta Ploki nousi tappion kynnyksellä vielä tasoihin. Yhtään eräpalloa vieraat eivät kuitenkaan saaneet. HPK ja Suvi Kokkonen hyödynsivät lopulta kolmannen ottelupallon.

Avauserän jälkeen HPK:n tulosvastuu ei ollut enää Savardin harteilla, mutta hakkuri oli tehoillaan 16/+12 ottelun paras pelaaja. Kokkonen säesti yleispelaajana pistein 12/+7 ja molemmat keskitorjujat pääsivät neljän torjuntapisteen peleillään yli kymmeneen pisteeseen. Daniela Öhman (12/+8) oli tutun vaarallinen hyökkäysoptio ja Yasmine Madsen (10/+10) dominoi erien alkuja tekemättä virhettäkään.

Koko joukkue puolusti vahvasti, vastaanotto oli erinomaista ja passari Collins pelasi yhden kauden parhaista peleistään.

– Chloe lunasti tänään arvonsa ja pelasi todella hyvän ottelun, kuten kaikki muutkin. Hän pystyi hallitsemaan vastustajan torjuntaa, HPK-päävalmentaja Luca Chiappini kehui.

Italialaiskäskijä oli tyytyväinen joukkueen korkeatasoiseen henkiseen, taktiseen ja tekniseen suorittamiseen. Siinä auttoivat hänen mielestään tiukat pelit Nurmon Jymyä vastaan.

– Saimme puolivälierissä viritettyä mielentilaamme pudotuspeleihin. Pyysin tänään tyttöjä olemaan keskittyneitä ja aggressiivisia. Käytännössä he olivatkin. Syöttö oli aggressiivista ja tasalaatuista.

LiigaPlokin lukko alkoi aueta vasta kolmannessa erässä. Joukkueen avainpelaajat jäivät vaisuille tehoille ja eniten pisteitä (10) tehnyt Canace Finley teki HPK:lle yhtä monta pinnaa kuin omalle joukkueelleen. Parhaana palkittiin passari Suzanne Horner.

Daniela Öhman auttoi joukkuetta tavallistakin enemmän torjuntapelissä. Toisessa erässä hänestä oli muodostumassa melko iso mörkö LiigaPlokin hyökkääjille. Keskipelaajan mukaan pelaaminen oli jälleen hauskaa, kun kaikki osa-alueet toimivat.

– Tulimme peliin tosi hyvällä sykkeellä ja saimme oman pelimme kulkemaan jo alusta asti. Syöttö toimi tosi hyvin, kuten myös vastaanotto. Palloja nousi tosi hyvin, ja saimme rikottua Plokin vastaanottoa. Toki Ploki teki omia virheitä aika paljon, mutta hallitsimme ottelua itse hyvin, Öhman kertasi.

HPK voitti runkosarjan päätteeksi Plokin hyvin samanlaisessa ottelussa niin ikään 3–0. Öhmanin mielestä Kerholla ei ole isoa henkistä yliotetta, vaan sarjaa täytyy jatkaa peli kerrallaan.

– Ploki pelasi kyllä hyvät puolivälierät. He eivät päässeet viimeksi omaan potentiaaliinsa eivätkä tänäänkään. Emme lähde vähättelemään heitä.

Toinen osaottelu on jo ylihuomenna sunnuntaina Pihtiputaalla. Lyhyestä välistä huolimatta Chiappini odottaa aivan erilaista ottelua. Ploki hävisi myös Pölkky Kuusamoa vastaan puolivälierissä ensimmäisen ottelun rökälelukemin 3–0, mutta voitti kaikki muut pelit.

– Ploki on pahamaineinen siitä, että he saavat kotonaan aivan uutta energiaa yleisöstä. On silti meistä kiinni, mihin suuntaan se kehittyy. Meidän pitää nyt tyhjentää mielemme ja keskittyä seuraavaan. 1–0 ei tarkoita vielä mitään, valmentaja toppuuttelee.