• Hämeenlinnassa nautittiin sunnuntaina kunnon karnevaalihumussa lentopallo-ottelusta.
    Äänekäs kotiyleisö antoi hyvin kannustusta läpi ottelun, mikä siivitti kotijoukkueen
    voittoon LP-Vampulasta eräpistein 3-1 (24-26, 25-16, 25-21 ja 25-17).

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä joukkueiden takoessa pisteitä vuorotahtiin. Iloista
    hyökkäyspeliä nähtiin molemmilla puolilla verkkoa ja joukkueiden hyvä lataus näkyi
    pelaajien otteista. Tasaisessa alkuerässä hakkurit olivat suuressa roolissa Pia Korhosen
    tehdessä 5 pistettä Kerholle ja Binetou Sown tehdessä 3 pistettä LP-Vampulalle.
    Teknisellä aikalisällä lähdettiin vierailijoiden pisteen johdossa tilanteessa vierailijat
    13-14.

Teknisen aikalisän jälkeen vierailijat saivat hyvin otetta peliin ja HPK:n päävalmentaja
    Luca Chiappini joutui ottamaan aikalisän tilanteessa 15-17. Hyvin taistellut Kerho
    pakotti LP-Vampulan heti perään kahdelle aikalisälle lyhyen ajan sisään, kun joukkueen
    syöttöpeli alkoi kulkemaan Karoliina Fribergin ja Pia Korhosen syöttövuoroilla.
    Tilanteessa 20-20 nähtiin hermostunutta peliä molemmin puolin verkkoa. Ensin HPK antoi
    virheillä pelin avaimet vierailijoille ja seuraavaksi LP-Vampula sortui virheisiin
    menettäen kaksi eräpalloa. Edessä oli jatkopallot, joita Kerho ei kuitenkaan pystynyt
    kääntämään edukseen. Erä Alexis Matthewsin torjunnalla LP-Vampulalle.

Toinen erä polkaistiin käyntiin LP-Vampulan vahvassa otteessa. Chiappini käytti erän
    ensimmäisen aikalisän tilanteessa 1-4 Binetou Sown torjunnan jälkeen. Aikalisä auttoi ja
    HPK tasoitti pelin tilanteessa 7-7 LP-Vampulan pelin hajottua useiden virheiden myötä.
    Ote kääntyi yhä vahvemmin Kerholle, kun Michaela Madsenin syöttövuoro tuotti pahoja
    ongelmia LP-Vampulan vastaanotolle. Tekniselle aikalisälle lähdettin tilanteessa 14-9
    ässän tiputtua vierailijoiden kenttään.

Kerho jatkoi katkon jälkeen loistavia otteitaan ja erä alkoi revetä kotijoukkueen eduksi
    vahvan syöttö- ja torjuntapelin turvin. Tehottomuuden ja virheiden kanssa tuskaillut
    Vampula ei enää saanut kunnolla pelistä kiinni Kerhon vyörytettyä laajalla rintamalla
    palloja kenttään. Edes päävalmentaja Aigor Kaibaldin aikalisä tilanteessa 21-13 ei
    auttanut LP-Vampulaa. Kerho eteni Korhosen kutospaikan hyökkäyksellä komeasti erävoittoon
    tasoittaen 25-16.

Toisen erän tyrmäeksestään toipunut LP-Vampula sai paremmin kiinni pelistä kolmannen erän alussa. Kerho kuitenkin pystyi puristamaan piste-eroa loistavasti toimineen puolustus- ja
    hyökkäyspelin siivittämänä. Kaibaldin aikalisältä peliinsä vauhtia hakenut Vampula joutui
    kuitenkin lähtemään tekniselle aikalisälle neljän pisteen tappioasemassa tilanteessa 14-
    10, kun HPK jatkoi vahvaa painostustaan.

Vierasjoukkue tuli teknisen jälkeen vahvasti peliin mukaan Elli-Noora Hiltunen syötettyä
    kaksi peräkkäistä ässää verkkonauhan kautta Kerhon kenttään. Kolmen peräkkäisen voitetun
    pisteen jälkeen Chiappini katkaisi vyöryn ottamallaan aikalisällään. Aikalisän jälkeen
    oli HPK:n Madsenin vuoro juhlia syöttöruudussa ja tilanteessa 18-15 oli Kaibaldin vuoro
    kasata joukkojansa kasaan. Areenassa villisti kannustaneet Kerho-fanit kuitenkin saivat
    bensaa liekkeihinsä Madsenin jatkaessa vahvaa syöttövuoroaan. Momentumin käännyttyä
    Kerholle erä oli jo vahvasti tulossa kotijoukkueelle kahdeksan eräpallon turvin, mutta LP-Vampula onnistui piste-pisteeltä kaventamaan tilanteeksi 24-21. Chiappinin ottama toinen
    aikalisä auttoi ja Kerho eteni lopulta erävoittoon 25-21.

Neljäs erä käynnistyi HPK:n viedessä peliä. Hermostuneesti hyökännyt Vampula ei saanut
    palloja pysymään hyökkäysruudussa ja kenttää kohti tulleet HPK torjui murhaavasti
    kenttään. Kaibald yritti herätellä joukkuettansa kahdella ottamallaan aikalisällä, mutta
    Kerho eteni kiristä huolimatta tekniselle aikalisälle vahvassa pistejohdossa kolmannen
    erän tapaan tilanteessa 14-10.

Varmalla hyökkäyspelillä jatkanut HPK onnistui teknisen aikalisän jälkeen kääntämään
    pitkät pallorallit ja taistelupisteet itselleen. Vierasjoukkue ei taistelustaan huolimatta
    onnistunut enää kasaamaan rivejään Kerhon dominoidessa kentän jokaisella osa-alueella.
    The Madsen Show pyöri komeasti Elenia-areenalla ja erä lopulta upeasti Kerholle 25-17
    sekä ottelu lukemin 4-1.

Yleisömäärä 866.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa ensi sunnuntaina Elenia-areenalla, kun vastaan asettuu
    Oriveden Ponnistus.

Valmentajien ja avainpelaajien kommentit

Luca Chiappini, HPK:

- "Ensimmäisessä erässä he onnistuivat olemaan aggressiivisempia kuin me ja ehkä emme olleet mentaalisesti täysin valmiita ottelun alussa. Myöskään syöttömme ei ollut riittävän aggressiivista, mikä näkyi vastustajan hyvässä ensimmäisen erän vastaanottoprosentissa. Toisen erän vaikean alun jälkeen pystyimme lähestymään ottelua paremmin mentaalisesti ja saimme sen kautta ottelun kontrollin itsellemme. Oma hyvä syöttö ja vastaanottohyökkäys olivat tämän ottelun avainasiat."

Aigor Kaibald, LP-Vampula:

- "Peli alkoi erittäin hyvin. Sitten HPK pani lisää painetta syötöllä ja meiltä vastaavasti karkasi. Itsevarmuus meni osittain ja helpoistakin paikoista tehtiin huonoja virheitä. 3-1 kyllä hävittiin, mutta ei se pelillisesti niin huono peli ollut. Pelasimme oman keskiarvon mukaisen pelin. Pystymme pelaamaan paremmin ja ensi kerralla varmasti pelaammekin. Jos HPK:n tasoisen joukkueen haluaa voittaa, täytyy pystyä tekemään maksimisuoritus. Tänään emme siinä onnistuneet."

Karoliina Friberg, HPK:

- "Oli hyvä peli meiltä. Alku lähti vähän takerrellen, mutta saatiin oma peli kuntoon ja lähdettiin hyökkäämään rohkeasti, syöttämään rohkeasti ja vähensimme omia virheitämme. Katsomosta välittyi hyvä tunnelma ja saimme siitä hyvän fiiliksen kentälle."

Taylor Bruns, LP-Vampula

- "Alku oli upea ja tuntui, että olimme hyvin pelin päällä. Pidin tavastamme pelata, mutta HPK nosti tasoaan ottelun edetessä ja alkoi saamaan syötöllä vastaanottoamme hajalle. Meillä oli silti hetkemme ottelun aikana ja taistelimme hyvin läpi ottelun. Loppujen lopuksi teimme liikaa virheitä ja HPK pelasi hyvin."

Parhaat pelaajat

Otteluisäntä Lammin Metallikaluste Oy palkitsi kotijoukkueen parhaana pelaajana hakkuri
    Pia Korhosen ja vierasjoukkueelta passari Taylor Brunsin.

LahiTapiola-pisteet ja vakuuttavin pelaaja

3 pistettä: Karoliina Friberg, HPK
    2 pistettä: Michaela Madsen, HPK
    1 piste: Alexis Mathews, LP-Vampula

LähiTapiolan vakuuttavin pelaaja ottelun yleisön äänestämänä oli HPK:n hakkuri Pia
    Korhonen.

Parhaat pistenaiset

HPK: Pia Korhonen 23 / +19, Karoliina Friberg 15 / +12 ja Michaela Madsen 14 / +12
    LP-Vampula: Essi Helminen 14 / +4, Binetou Sow 14 / +1 ja Elli-Noora Hiltunen 13 / -3

Miesten Suomen Cup -välierät arvottiin ottelun yhteydessä

Hämeenlinnassa Elenia-areenalla lauantaina 6.2. pelattavat miesten Suomen Cup -
    välieräottelut arvottiin ottelun yhteydessä pitkällä erätauolla.

1. välierän joukkueet
    Hurrikaani Loimaa - LEKA Volley / Raision Loimu

2. välierän joukkueet
    Tiikerit - VaLePa

Maailmanliigan VIP-liput menivät onnelliselle voittajalle

Ottelun pitkällä erätauolla arvottiin 200 arpalipun joukosta voittajaksi Lasse Murto.
    Palkintona oli kaksi VIP-lippua Veikkauksen Voittajakatsomoon ensi kesän Maailmanliigan
    otteluun Hakametsän jäähalliin 2.7.2016. Lisäksi voittajalle luovutettiin maajoukkueen