• HPK-naiset aloitti ensimmäisen pudotuspeliottelunsa nihkeästi, mutta jätti lopulta Nurmon Jymyn vaille toivoa yllätyksestä. Hämäläiset ottivat ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan luvuin 3–1 (19–25, 25–18, 25–18, 25–18).

Puolivälieräsarjan avauserä oli HPK:lta nihkeää ja hermostunutta lentopalloa. Nurmon Jymy nappasi runkosarjan ässätilaston kolmosen Alexandra Vajdován syöttöputkella 6–11-johdon, joka osoittautui hankalaksi takaa-ajettavaksi. Salla Karhun syötöillä ja Daniela Öhmanin hyökkäyksillä Kerho kiipesi teknisen aikalisän jälkeen pisteen päähän 13–14, mutta sitten Jymy hivuttautui askel askeleelta kauemmas. HPK:n heikko vastaanottopeli ei missään vaiheessa tarjonnut joukkueelle kunnon mahdollisuutta katkaista vieraiden syöttövirettä.

Toinen erä kulki lähes päinvastaisesti. HPK sai syöttönsä ja tärkeämpänä vastaanottonsa kuntoon. Jymy hukkasi omat mahdollisuutensa syöttö- ja hyökkäysvirheisiin. Kotijoukkue repäisi Nurmon edelliserän tapaan 6–6-tilanteesta tekniselle aikalisälle 14–8-johdon, ja piti sen varmasti.

Ensimmäisen erän lopussa peliin vaihdettu Suvi Kokkonen aloitti marssinsa kohti ottelun parhaan pelaajan titteliä iskemällä toisessa viisi pistettä. Ottelun yleispelaajana aloittanut Vicky Savard otti puolestaan erän alussa Aleksandra Terziciltä hakkurin paikan. Tähän voittavaan kokoonpanoon Luca Chiappini ei enää tehnyt muutoksia.

Tauon jälkeen HPK pääsi paremmin kärryille myös torjunta-puolustuksessa. Juuri ennen teknistä aikalisää joukkue otti taas viiden pisteen johdon. Jymyn tehojen laskiessa HPK erkani tasaisen tappavasti erävoittoon samoin 25–18-lukemin.

Neljännessä erässä Kerho sai vielä astetta paremmin vierasjoukkueen hyökkäykset kuriin. Oma hyökkäyspeli ei ollut myöskään kovin laadukasta, mutta Kokkonen nakutti tasaisesti pisteitä laitahyökkääjänä, ja Savard paikkasi vaatimatonta peliään torjumalla ja syöttämällä ässiä. Peli oli varsin selvä Savardin toisen ässän jälkeen tilanteessa 21–14.

Suvi Kokkonen nousi reilun kolmen erän tehoillaan 17/+13 ottelun parhaaksi pelaajaksi. Daniela Öhman säesti tehoin 13/+9, jotka syntyivät pääosin kolmessa ensimmäisessä erässä. Jymyn parhaana pelaajana palkittiin entinen kerholainen Karoliina Friberg, joka pelasi torjuntapeliään lukuun ottamatta hyvän ottelun (10/+9). Vähintään yhtä hyvän pelin pelasi aiemmin pienempään rooliin jäänyt yleispelaaja Emmi Riikilä pistein 15/+5.

Keskipelaaja Öhmanin mielestä hänelle itselleenkin jäi ottelusta paljon parannettavaa.

– Torjunta-puolustukseni oli kateissa alussa. Hyökkäys kulki ihan kohtalaisesti. Nyt lähdetään innokkaasti seuraavaan peliin, mutta ei saa liikaa miettiä asioita.

Öhman arvelee, että oma peruspeli olisi riittänyt alusta asti, mutta joukkue ei kyennyt aloittamaan rennosti.

– En tiedä, onko mitään yhtä syytä, mutta lähdimme vähän liikaa pusertamaan siihen hakien täydellistä peliä. Varmaan kaikilla on omat ajatuksensa asiasta, mutta mielestäni ajattelimme peliä liikaa. Onneksi saimme pelimme kulkemaan.

HPK-päävalmentaja Chiappini oli tyytyväinen tulokseen, vaikkei pelin taso pudotuspeliavauksessa silmiä hivellytkään.

– Playoffeissa ei ole aika olla filosofisia vaan tehokkaita. Reagoimme Jymyn aloitukseen ja Vajdován syöttöön hitaasti, mutta olimme ensimmäisen erän jälkeen valmiita hallitsemaan peliä. Ei pidä unohtaa, että joukkueemme on nuori, joten hermostuneisuus on ymmärrettävää, italialainen toppuutteli.

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Seinäjoella. Chiappinin mukaan joukkueelle jäi eniten parannettavaa torjunnan ja puolustuksen kääntämisessä pisteiksi, minkä lisäksi syöttöön on syytä miettiä jotain uutta. Mahdollisiin kokoonpanomuutoksiin hän suhtautuu välinpitämättömästi.

– Sanoin tytöille pukuhuoneessa, ettei nyt ole aika miettiä, kuka aloittaa, koska tarvitsemme nyt kaikkia. Tämä on meidän filosofiamme näissä otteluissa. Näissä otteluissa tulee paljon muutoksia. Suvi voi olla tyytyväinen suoritukseensa tänään. Toivon, että kaikki kuitenkin ymmärsivät, ettei aloitusseitsikolla ole väliä, vaan voittamisella.