• Vuosi 2017 alkoi HPK-naisten osalta, kuten edellinen oli päättynyt. Tammikuun ainoa liigaottelu Elenia-areenalla päättyi HPK:n vakuuttavaan 3–0-voittoon mitalikandidaatti Oriveden Ponnistuksesta. Erät kirjattiin Pallokerholle joukkueiden kauden toisessa kohtaamisessa 25–18, 25–21, 25–21.

HPK ja OrPo kohtasivat viimeksi Mestaruusliigan avausviikonloppuna. Tuolloin HPK oli Orivedellä selvästi parempi 0–3. Aivan samanlaista näytöstä ei nähty kevätkauden ensimmäisessä kotiottelussa, mutta voittajasta ei taaskaan jäänyt epäselvyyttä.

Ottelun alku näytti heti, kumpi joukkue oli viettänyt pidemmän joulutauon. HPK pääsi Salla Karhun aloittavalla syöttövuorolla 4–0-johtoon, ja tämän jälkeen OrPolle toivoa antoivat lähinnä vain kotijoukkueen virheet. Kun keskitorjuja Karoliina Fribergin torjunta- ja hyökkäyspisteet veivät Kerhon 19–10-johtoon, oli avauserä käytännössä selvä.

Toisessa erässä HPK:n vastaanotto- ja hyökkäystehot laskivat ja peli tasoittui. HPK pääsi alkupuolella parhaimmillaan viiden pisteen johtoon, mutta OrPo nousi. Piia Korhosen hyökkäyslyönneillä ja ässäsyötöllä Kerho onnistui pääsemään lopussa 23–16-johtoon, joka kesti Ponnistuksen loppukiristä huolimatta.

Viimeiseksi jäänyt kolmas erä oli kamppailun laadukkainta lentopalloa. Jälleen ote pysyi läpi erän HPK:lla, joka onnistui etenkin hyökkäämään Allison Mayfieldin kautta pisteitä omilla syöttövuoroillaan. Emännät venyttivät johtonsa erän lopulla 21–15:een, mutta OrPo nousi vielä kahden pisteen päähän. Joulukuun parhaaksi Mestaruusliiga-pelaajaksi valittu Mayfield vei kuitenkin HPK:n taas yhteen 3–0-kotivoittoon tekemällä Kerhon viimeisistä seitsemästä pisteestä viisi.

Mayfield nousi jälleen HPK:n parhaaksi pelaajaksi ja kolmen LähiTapiola-pisteen saajaksi kasattuaan 17 pistettä tehoin +14. Kymmenen pistettä (+3) tehnyt Korhonen kuittasi kaksi LähiTapiola-pistettä. Heidän lisäkseen kaksinumeroisille pisteille ylsi Michaela Madsen (11/+6). OrPon tehonaisina olivat odotetusti amerikkalaiset Malina Terrell (12/+5) ja Janisa Johnson (11/+5), mutta joukkueen parhaaksi valittiin kolme torjuntaa ottanut keskitorjuja Eveliina Smolander (5/+3).

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini oli tyytyväinen joukkueen tasaiseen esitykseen sekä syöttävänä, että vastaanottavana joukkueena. Parannettavaa jäi kaikesta huolimatta eniten syöttörajan takana, sillä joukkue antoi vieraille 10 pistettä syöttövirheillä.

– Meidän pitää parantaa hieman syöttöä, koska teimme tänään paljon virheitä, ja tehdä hyökkäyksessä jotain eri tavalla. Annoimme paljon painetta syötöllä, mutta yleensä teemme siinä vähemmän virheitä. Pystyimme silti hallitsemaan ottelua, Chiappini pohti.

Molemmat joukkueet pelasivat laajalla pelaajaskaalalla. OrPo peluutti kaikkia kokoonpanonsa 11 pelaajaa, kun taas HPK päästi vaihtopelaajista Roosa Niemisen, Bryn Kehoe Eatonin ja Noora Venhon pelaamaan kokonaisiakin eriä Fribergin, Katja Kylmäahon ja Salla Karhun paikoilla. Tällä kaudella vähiten HPK:n neljästä keskitorjujasta pelannut Nieminen oli iloinen päästyään toisessa ja kolmannessa erässä isoon rooliin.

– Oma peli olisi voinut mennä paremminkin, mutta kiva kun pääsi pelaamaan ja näyttämään, että osaa pelata. Itsellä oli vähän jännitystä ilmassa, kun en ole pitkään aikaan pelannut, mutta kyllä se sieltä selkärangasta tuli, että kyllähän tämä nyt rullaa, tehot 4/+3 kerännyt Nieminen kommentoi.

HPK:n seuraavaan liigapeliin on vielä kymmenen päivää aikaa, mutta joukkue pelaa seuraavan ison ottelun jo torstaina, kun se vierailee jälleen Salossa, nyt CEV Cupin merkeissä.

– Nyt alamme keskittyä Salo-otteluun. Täytyy katsoa Salon viime ottelut, vaikka en usko, että paljon tulee muuttumaan (joulukuun kohtaamisen jälkeen). Siitä tulee hyvin hankala ottelu meille, Chiappini uskoo.