• HPK:n päälle saama pudotuspelivire kesti myös Pihtiputaan LiigaPlokia vastaan Mestaruusliigan päätöskierroksella. Kerho päätti runkosarjan merkityksettömässä ottelussa tylyyn 3–0-voittoon (25–17, 25–19, 25–17).

Ensimmäinen erä pysyi tilanteeseen 10–9 asti tasaisena, kunnes kotijoukkue karkasi. Chloe Collinsin syöttövuoro kantoi teknisen aikalisän yli ja HPK johti 16–10, ennen vieraiden pientä kiriä. HPK:n virheet kavensivat eron kahteen pisteeseen, mutta torjuntapeli ja korkeat hyökkäystehot varsinkin puolustuksen jälkeen saattoivat Kerhon turvalliseen erävoittoon. Vicky Savard ja Daniela Öhman aloittivat edellisottelun tapaan rajusti iskemällä 8 ja 7 pistettä.

Toisessa erässä HPK ei onnistunut hyökkäyksissään enää samalla tavalla, mutta syöttö kulki. Joukkue syötti kuusi ässää tilanteeseen 17–8 mennessä, mikä käytännössä ratkaisi erän.

Kolmannessa erässä LiigaPloki sinnitteli pisteen parin päässä HPK:sta tekniseen aikalisään asti. Tämän jälkeen hakkurin roolin ottanut Savard löysi taas avauserän vireen, jonka ansiosta hämeenlinnalaiset tyylittelivät selvään voittoon.

Yleispelaajan paikalla lähes koko ottelun pelannut Savard oli kahden kahdeksan pisteen eränsä myötä ottelun selvä pisteykkönen tehtyään tehot 20/+12. Hyökkäyksissä melko virhealtis kanadalainen onnistui taas hyvin, 57-prosenttisesti. Ottelun paras pelaaja oli puolestaan Savardia ja pisteet 12/+10 koonnutta Öhmania ruokkinut passari Chloe Collins, joka näytti vahvaa osaamistaan joka osa-alueella puolustuksesta hyökkäykseen. Pisteitä texasilainen keräsi 6/+6.

Ploki ei pystynyt Kerhon paineessa lähellekään parastaan. Liigan pistepörssin voitto luisui hakkuri Canace Finleyn käsistä, mutta hän oli pihtiputaalaisten paras pelaaja pistein 10/+2.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini peluutti ottelussa melkein kaikkia pelaajiaan. Passarinvaihtoon ei Collinsin loistaessa tarvinnut turvautua, joten Maria Tuominen jäi ilman peliaikaa, kuten myös lepovuorossa ollut Suvi Kokkonen. Silja Kosonen kävi torjuntavaihdossa ensimmäisessä eräpallotilanteessa, Eveliina Rautiainen pelasi kolmannen erän toisen puoliskon yleispelaajana Aleksandra Terzicin tilalla ja Eveliina Smolander palasi viimeisissä palloissa ottaakseen yhden torjunnan.

– Minun oli nyt tarkoituskin lepuuttaa Suvia (Kokkonen), koska hän on pelannut koko kauden kovaa. Halusin myös kokeilla Vickyä (Savard) yleispelaajana. Meillä on kyllä ratkaisuja eri tilanteisiin, kertoo Chiappini.

– Olemme nyt mielentilaltamme playoffeissa, kuten viime ottelussakin näkyi. Minusta on tärkeää, että kaikki pelaajat vaikuttavat keskittyneiltä ja teknisesti sekä taktisesti valmiilta pudotuspeleihin. Eveliina Rautiainenkin kaivoi hienosti pari vaikeaa palloa tultuaan sisään, hän oli valmis joka pallossa ja syötti hyvin. Myös Smolander näytti valmiuttaan ottamalla heti torjunnan.

HPK:n vastaanotossa isoimman vastuun kantoi Salla Karhu, joka nosti 36 syöttöä 53 prosentin tarkkuudella. Libero Saana Koljonen sai vastaanottaa 12 palloa, joista positiivisesti nousi 67 prosenttia. Koljonen kunnostautui myös pallonkaivajana, muttei ollut kovin tyytyväinen epätasaiseen peliinsä.

– Jos ei ole aivan sataprosenttisessa kunnossa ja tietää sen eikä ole aivan ”pallofiilis”, mutta pystyy silti pelaamaan hyvän pelin, se kertoo itsellekin, että on menossa oikeaan suuntaan. Vaikkei tule aivan parasta peliä, peli ei myöskään romahda toiseen suuntaan, libero pohti.

Pihtiputaalaisen Koljosen mielestä HPK:n peli-ilme oli iloinen ja reipas, eikä joukkue halunnut antaa löysää saatuaan hyvän vireen päälle ennen pudotuspelien alkua.

– Se oli meiltä hyvää tekemistä lukuun ottamatta muutamia keskittymisen herpaantumisia, mutta ne eivät kostautuneet tänään. Ploki oli myös vähän vaisu tänään, mutta se saattoi olla meidänkin hyvyyttämme. Tämän täytyi olla hyvä kenraali, jotta pääsemme playoffeihin myös hyvällä fiiliksellä.