• HPK onnistui raapimaan OrPolta pisteen kaksijakoisesta ottelusta keskiviikkona Orivedeltä. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon erälukemin 3-2 (20-25, 25-13, 20-25, 25-15 ja 15-10).

Oriveden Ponnistus onnistui kaatamaan Kerhon sen omilla aseilla keskiviikon ottelussa. Vahvasti riskisyötöllä painetta luonut kotijoukkue sai Kerhon vastaanoton rikki ottelun kuluessa ja kykeni repimään voittamissaan erissä syöttöputkilla piste-eroa Kerhoon. Pahimpana piikkinä HPK:n lihassa toimi OrPon kapteeni Eeva Puukka tehoillaan 23 / +18.

HPK aloitti ottelun hyvin voittamalla ensimmäisen erän, mutta hyytyi pahasti toisessa erässä. OrPo sai vaikeutettua Kerhon pelinrakentelua taktisella syötöllä ja taltutettua HPK:n hyökkäystehot hyvällä torjunta-puolustuspelaamisella. Kolmannessa erässä Kerho onnistui nostamaan oman pelin intensiteettiä ja syötön vaikeutta. Tämä tuotti tulosta ja OrPolla sortui useisiin suoriin virheisiin sekä hyökkäämään HPK:n vahvaan torjuntaan. Erä Kerholle hyvän esityksen jälkeen.

Neljännessä erässä Kerhon vastaanotto romahti pahasti ja OrPo pystyi hurmostilassa pommittamaan pitkiä syöttöputkia. Viidennessä erässä HPK sai kursittua vastaanottopelinsä kasaan, mutta hengen päälle saanut OrPo oli vahvassa iskussa. Ottelu kääntyi lopulta kotijoukkueelle ja HPK:n oli tyytyminen yhteen sarjapisteeseen.

Valmentajien ja avainpelaajien kommentit

Luca Chiappini, HPK:

- OrPolla oli paha syöttö ja meillä vaikeuksia vastaanotossa. Silloin kun nostimme hyvin, myös hyökkäsimme hyvin. Viimeisessä erässä oli sekaannus rotaatiossa, mutta olisimme voineet pelata paremmin.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Tosi ylpeä koko joukkueesta. Syötettiin hyvin. taktisesti pelasimme hiukan eri tavalla kuin koskaan aikaisemmin tällä kaudella. Meidän junioriosasto syötti todella kylmäpäisesti, Emilia Putkisaaren syötöt olivat ratkaisevia viidennen erän voittoon.

Annina Antikainen, HPK:

- Ajoittain syöttö kulki hyvin, hyökkäystehot olisivat saaneet olla paremmat. Kaveri puolusti hyvin ja nosti kaiken näköisiä palloja peliin. Hyvää taistelua molemmilta.

Ottelun parhaat pelaajat

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueelta Eeva Puukka ja vierasjoukkueelta Keao Burdine.