• HPK ei antanut toisen tämän kauden kestovastustajansa LP-Vampulan yllättää joukkueiden viimeisessä runkosarjakohtaamisessa. Hämeenlinnalaiset valmistautuivat ensi keskiviikon suureen CEV Cup -otteluun kaatamalla huittislaiset jälleen kerran 3–0 (25–20, 25–13, 26–24).

Viikon takainen Suomen cupin finaalihumu oli jo kaukainen ajatus, kun HPK palasi Elenia-areenaan Mestaruusliigan merkeissä. Sunnuntain LP-Vampula-ottelusta tuli melko kliininen kenraaliharjoitus ensi viikon euro-ottelua varten. Vieraat haastoivat suosikkeja kahdessa erässä, mutta jäivät ratkaisuhetkillä vähän telineisiin.

Ensimmäisen erän alkupuolisko oli tasaista vääntöä. HPK johti teknisellä aikalisällä vain 14–13. Tämän jälkeen etenkin Salla Karhun ja Bryn Kehoe Eatonin syötöillä kotijoukkue antoi ratkaisevan paineen ja karkasi seitsemään eräpalloon.

Toisessa erässä Vampula hukkasi itseluottamuksensa. HPK nappasi torjuntaa torjunnan perään ja etääntyi tasaisen varmasti jo alussa kuuden pisteen johtoon ja edelleen 12 pisteen erävoittoon. Passari Kehoe Eaton oli vireessä torjumalla kaksi Vampulan hyökkäystä ja päättämällä erän hyökkäyspisteeseen ja ässään.

Kolmas erä alkoi samaan tapaan HPK:n hallitessa, mutta neljän pisteen johto kääntyi jo ennen teknistä aikalisää Vampulan eduksi. Vampulan luottohyökkääjä Binetou Sow lähes tuplasi ottelun pistesaldonsa iskemällä seitsemän pistettä kolmanteen erään ja vierasjoukkue pääsi jopa yrittämään erän katkaisua. Vampulan parhaan pelaajan show ei kuitenkaan riittänyt, kun HPK-kollega Allison Mayfield torjui ja hyökkäsi ottelun viimeiset kolme pistettä.

Siinä missä LP-Vampula nojasi vahvasti vajaanaisisena yhteen pelaajaan, HPK:sta löytyi varmuutta kentällisen laajuudelta. Mayfieldin (14/+10) lisäksi niin ikään tammikuun tähdistöön valittu Piia Korhonen (14/+11) oli tasaisen varma itsensä. Salla Karhukin äityi 12 pisteen iltaan (+9). Kehoe Eaton teki passarille vahvat tehot 8/+7 ja syötti 4 ässää.

Noora Venho pääsi toisen kerran tällä viikolla pelaamaan kokonaisen ottelun liberona Eveliina Rautiaisen ollessa kokoonpanosta sivussa. Suurin osa vastaanotoista lankesi Mayfieldille, mutta yleispelaaja Venho pelasi roolinsa lähes virheettömästi.

Venho on pelannut tällä kaudella enemmän liberona kuin tutummalla laitahyökkääjän paikalla, mutta on joutunut usein aika lyhyellä varoitusajalla peliin mukaan.

– Osasin kyllä Pihtiputaan jälkeen vähän valmistautua, että todennäköisesti pelaan liberona jonkin aikaa. Mutta peli kerrallaan tässä mennään, kun ei tiedä, kuinka kauan tulee vielä liberohommia, Venho kertoi.

Pelin henki oli HPK:lle selvä: Vampulaa vastaan valmistauduttiin italialaisjätti Pomì Casalmaggioren kohtaamiseen CEV Cupissa keskiviikkona. Päävalmentaja Luca Chiappini oli tyytyväinen näkemäänsä.

– On aina hyvä saada pelistä kiinni ennen kuin kohdataan yksi Euroopan vahvimmista joukkueista. Aloitimme aika hyvin, sillä kahdessa ensimmäisessä erässä pystyimme hallitsemaan aika vahvasti. Kolmannessa erässä olimme henkisesti heikompia, mutta lopussa pystyimme taistelemaan voiton joka tapauksessa, Chiappini kiteytti.

HPK:n uusi puolalaisvahvistus Kinga Kasprzak oli sunnuntaina ensimmäistä kertaa mukana kokoonpanossa, muttei pelannut pistettäkään. Chiappini ei kiirehdi häntä vielä avaukseen.

– Hän on tärkeä lisä joukkueeseen, sillä eritysesti meidän systeemissämme hänestä tulee hyvä pelaaja. Hän ei ole vielä tarpeeksi hyvässä kunnossa, mutta tietysti hänestä tulee olemaan hyötyä.