• HPK-naisten kauden neljännestä vierailusta Saloon ei tullut samanlaista menestystä kuin aiemmista. LP Viesti jatkoi Mestaruusliigan toisessa finaalissa voittokulkuaan. Kerhon kaksijakoinen esitys toi kaksi erävoittoa, mutta 3–2-tappion (25–19, 25–22, 23–25, 18–25, 15–12) jälkeen Viesti johtaa finaalisarjaa joka tapauksessa 2–0.

Ottelun alku oli HPK:lle yhtä vaikea kuin perjantaina pelattu kotiottelu. Teknisen aikalisän jälkeen Viesti karkasi kuuden pisteen johtoon, joka kesti loppuun asti. Kerhon hyökkäys ei pystynyt ratkaisemaan tarvittavia pisteitä ja sortui seitsemään virheeseen.

Toisessa erässä virhealttius koitui HPK:n kohtaloksi vielä selvemmin. Vieraat saivat jo Viestiä enemmän ratkaisupaikkoja, mutta yhdeksän virhettä, joista kolme oli käsittelyvirheitä, antoivat emäntien viedä peliä.

Molemmat joukkueet tekivät paljon vaihtoja, etenkin HPK, jota valmentaja Luca Chiappini yritti herätellä vaikeina aikoina passari-hakkurivaihdoilla. Kolmanteen erään hän teki kenties merkittävimmän muutoksen, kun Noora Venho korvasi yleispelaajana Allison Mayfieldin.

Ottelusta näytti taas tulevan tuskallisen lyhyt, kun Viesti johti kolmatta erää jo 8–4. Kun HPK sai syöttönsä kulkemaan ja otti erän keskivaiheilla viisi torjuntapistettä, peli heräsi uudestaan henkiin. Seuraavat pisteet hämäläiset veivät 4–12. Viesti selvitti HPK:n kolme ensimmäistä eräpalloa, ennen kuin Karoliina Friberg päästi vieraat paineesta hyökkäyksellään.

Neljäs erä oli täysin HPK:n. Vuorostaan LP Viesti teki onnettomia hyökkäysratkaisuja ja päästi HPK:n karkuun virheillään. Toki Kerho pelasi samalla ottelun parasta peliään ja etenkin Bryn Kehoe Eaton piinasi salolaisia syötöillään.

Vaikka Kerho vei edellisen erän näytöstyyliin, viides erä on aina oma lukunsa. Viestin luottolaiturit Noora Kosonen ja Pauliina Vilponen löysivät uudestaan huippuvaihteensa ja veivät kotijoukkueen päätöserässä merkittävään kolmen pisteen johtoon. HPK nousi vielä tasoihin 11–11:een, mutta seuraava Vilposen syöttövuoro oli liikaa.

Kolmannessa erässä tasoaan nostanut Piia Korhonen oli taas HPK:n tehokkain. Pistetahti pysyi hyvänä: 23/+17. Hakkuri palkittiin joukkueen parhaana, mutta huomattavat tehot kokosi myös kuusi ässää syöttänyt passari Bryn Kehoe Eaton (11/+9). Viestin parhaaksi nousi kuuden pisteen ratkaisuerällään Vilponen (17/+10).

Luca Chiappinin mielestä sunnuntaina pelattiin ikään kuin kaksi eri ottelua.

– Ensimmäisissä kahdessa erässä emme pystyneet löytämään rytmiämme, ja Salo pelasi todella hyvin. Pyysin tyttöjä olemaan kärsivällisiä. Löysimme rytmimme erityisesti torjuntahyökkäyksissä, kun Noora Venho tuli peliin. Pelasimme sitten paremmin, ja meillä oli enemmän energiaa. Tämä oli varmasti viihdyttävä ottelu yleisölle, valmentaja sanoi.

Piia Korhonen halusi pelin jälkeen unohtaa tappion mahdollisimman nopeasti.

– Kolmas ja neljäs erä olivat meiltä hyvää peliä, mutta pitäisi pystyä pelaamaan koko peli samalla tavalla. Ainakin syötimme hyvin tänään ja torjuntojakin tuli ihan hyvin. Hyökkäys oli myös parempaa kuin viime pelissä. Vastustaja oli kuitenkin ratkaisupalloissa vähän kovempi, hän mietti.

Kehoe Eaton harmitteli menetettyjä saumoja. Vastustaja väsyi ottelun kuluessa, mutta passari ei tuntenut väsymystä adrenaliinikuohuissaan.

– Olen ylpeä meidän joukkueestamme, mutta pettynyt. Saimme annettua heille painetta todella hyvin tänään. Tämä oli aika pitkä ottelu, joten nyt pitää alkaa palautumaan nopeasti, yhdysvaltalainen pohti.

Kehoe Eatoninkin mielestä jatkuvuuden löytäminen peliin olisi tärkeää.

– Syötimme (kolmannessa erässä) paljon aggressiivisemmin ja aloimme luottaa torjunta- ja puolustuspeliimme. Ensimmäisissä erissä jos saimme hyvän syötön, oli aina jotain, mikä ei toiminut. Torjunta oli liian aikaisessa tai puolustus väärässä paikassa. Muissa erissä saimme paketin kasaan, hän kuvaili.