• HPK vieraili lauantaina viikon ainoassa ottelussaan Kyyjärvellä, missä Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue pelasi poikkeuksellisesti kotiottelunsa. Tiukan alun jälkeen CEV Cup -kotipeliin valmistautuva Kerho onnistui viemään täydet sarjapisteet 1–3 (28–26, 21–25, 17–25, 13–25).

Harjoituspainotteisen viikon päätteeksi HPK lähti ylivoimaisena suosikkina Kyyjärvelle Kuortaneen vieraaksi. Yhdeksään päivään jo viidennen ottelunsa pelanneen nuorten maajoukkuevalmennusryhmän olisi odottanut jäävän jalkoihin, mutta joukkue laittoi sarjakärjelle hanttiin tiukemmin kuin Hämeenlinnassa joulukuussa.

Ensimmäinen erä oli tasainen. HPK pääsi parhaimmillaan karkaamaan kolmen pisteen johtoon vielä tilanteessa 15–18. Nuorisomaajoukkue kuitenkin nousi rinnalle, ja erä eteni jatkopalloille. Kerho ei onnistunut kahdessa eräpallossaan, vaan erinomaisesti pelannut Kuortane katkaisi pelin toisella yrittämällä.

Toinen erä alkoi HPK:lta heikosti. Hyökkäykset eivät tahtoneet osua ruutuun, ja Kuortane johti ennen teknistä aikalisää jopa viidellä pisteellä. Bryn Kehoe Eatonin ja Allison Mayfieldin liityttyä vaihdosta peliin mukaan ruutia alkoi löytyä. Kehoen syöttövuorolla HPK käänsi 17–15-tappioaseman 17–21-johdoksi, joka kesti.

Erätauon jälkeen HPK otti viimeistään oman paikkansa ottelun komennossa. Kerho eteni erän puolivälissä Michaela Madsenin kaksi ässää sisältäneellä syöttövuorolla yhdeksän pisteen johtoon. Vierasjoukkue väsytti maajoukkuevalmennettavat fyysisesti ja henkisesti ja otti erävoiton omalla vahvalla pelillään.

Neljännen erän aluksi Suomen kenties suurin lentopallolahjakkuus vuosiin, Suvi Kokkonen tsemppasi Kuortanetta vielä kerran viemällä pisteillään kotijoukkueen neljän pisteen johtoon. HPK:n rutiini kuitenkin ratkaisi ottelun nopeasti. Uupuneella Kuortaneella ei ollut HPK:n torjunnan ja syötön edessä juuri mahdollisuuksia.

Maajoukkuehakkurit Kokkonen ja Piia Korhonen kävivät tiukan kilpailun ottelun korkeimmasta pistemäärästä. Se päättyi lopulta ansaitusti kotijoukkueen parhaana palkitun Kokkosen eduksi 20–19. Merkittävin yksilöpanos ottelussa oli kuitenkin toisen erän puolivälissä kentälle vaihdetulla Allison Mayfieldillä, joka palkittiin 17 pisteen jälkeen HPK:n parhaana ja kolmella LähiTapiola-pisteellä.

HPK:n Korhonen allekirjoittaa, että yhdysvaltalaisten kentälletulo käänsi ottelun.

– Lähdimme ehkä vähän vääränlaisella energialla peliin tai oikeastaan ilman energiaa. Alku oli meiltä vaisu, mutta sitten ehkä nämä pelaajavaihdot toivat uudenlaista rytmiä ja saimme pelin kulkemaan. Ihan menettelevä peli, sorruin virheisiin ehkä vähän liikaa, mutta voitto on tärkeintä, Korhonen mietti.

Lauantain ottelu oli HPK:lle ennen kaikkea valmistautumista CEV Cup -kotiotteluun huippuluokan italialaista Casalmaggiorea vastaan. Hallitseva Mestareiden liigan voittaja nähdään Elenia-areenassa keskiviikkona kello 18.30.