• HPK-naiset palasivat vuoden viimeisessä kotipelissään voittokantaan. Helppoa tiistain ottelusta ei kuitenkaan tullut, vaikka vastustaja oli sarjataulukon viimeisenä oleva Kuortane. Valmennuskeskuksen tytöt panivat HPK:n tiukoille kahdessa erässä, mutta taipuivat 3–0 (25–10, 25–23, 26–24).

Emännät aloittivat ottelun odotetulla tavalla ja karkasivat käytännössä jo ensimmäisten pallojen jälkeen. Allison Mayfield hyökkäsi kovilla tehoilla Katja Kylmäahon passeista, ja HPK venytti johdon teknisen aikalisän jälkeen kymmeneen (18–8). Kun erä oli käytännössä ratkennut, HPK päästi kentälle uuden passarinsa Bryn Kehoe Eatonin. Tämä debytoi Mestaruusliigassa heti viiden syötön putkella, johon erä päättyi.

Toinen erä eteni tasatahtiin ennen kuin Kylmäaho pääsi syöttämään. Hänen kahdella ässällään HPK pääsi tekniselle aikalisälle viiden pisteen johdossa. Kuortane nousi kuitenkin heti peliin mukaan ja 16–17-johtoon. Tämän jälkeen HPK otti omansa, ja vei erän rutiininomaisesti 25–23.

Kolmanteen erään HPK teki isoja muutoksia kenttäryhmitykseensä muun muassa vaihtamalla edellisessä erässä laitahyökkääjänä kentällä käyneen Noora Venhon liberoksi. Loputkin 12 pelaajan kokoonpanosta pääsivät pelaamaan, mutta rytmi ja keskittyminen katosivat. Vieraat pelasivat hurmoksessa ja erä näytti ratkenneen lopullisesti tilanteessa 12–22.

HPK kuitenkin näytti nuoremmilleen liigakokemuksen merkityksen. Kuortaneen peli oli eräpallotilanteessa 21–24 jo aivan sekaisin, eikä HPK suostunut vieläkään häviämään erää kotonaan. Lopussa amerikkalaisosasto Kehoe–Mayfield otti kaksi torjuntaa, ja maannainen Hillary Hurley nousi kotijoukkueen sankariksi syöttämällä kaksi ässää.

Hurley nousi yhdeksän pisteen päätöserällään ottelun pistekuningattareksi (19/+11) ohi Mayfieldin (17/+16) ja Kuortaneen 16-vuotiaan maajoukkuepelurin Suvi Kokkosen (16/+8). HPK:sta pisteittä jäivät vain päätöserässä hakkuriksi nostettu Salla Karhu ja libero Eveliina Rautiainen.

Missään nimessä HPK ei onnistunut pelaamaan koko ottelua tasollaan, mutta päävalmentaja Luca Chiappini oli silti iloinen 3–0-voitosta hävityn Kuusamo-ottelun jälkeen.

– Ei ole aina helppoa säilyttää maksimaalista keskittymistä. Olen kuitenkin tyytyväinen, kolmas erä oli hyvää mentaaliharjoittelua. Olimme tappiolla 12–22, mutta pystyimme nousemaan, italialainen totesi.

– Nuoria tyttöjä vastaan pelaaminen ei ole ikinä helppoa. He ovat innokkaita, heillä ei ole mitään hävittävää, ja he ovat aggressiivisia syötössä, Chiappini arvioi vastustajaa.

Etenkin avauserän lopussa ja kolmannen nousussa tarkkoja syöttöjä ja passeja väläytellyt Kehoe Eaton sai myös valmentajalta puhtaat paperit, vaikka ei aivan kypsä aloittajaksi olekaan.

– Hän pelasi hyvin. Tietenkään hänellä ei ole vielä pelirytmiä, ja sen saaminen kestää vähän aikaa. Ajatukseni oli tuoda häntä hiljaa peliin mukaan, Chiappini kertoi.

Verkon molemmin puolin toisensa kohtasivat tiistaina Madsenin sisarukset Michaela (HPK) ja Yasmine (Kuortane). Kaksikon tiukka taisto kolmannessa erässä sai heidät kuittailemaan sisarellisesti toisilleen ottelun jälkeen.

– Pikkusiskolla oli vähän hapan naama, kun otimme hänet Mayfieldin kanssa kiinni. Kovasti hän halusi minutkin torjua, mutta nyt ei sitten onnistunut, Michaela naurahti.

HPK pelaa ennen joulua vielä yhden ottelun. Sunnuntaina vastassa on tärkeässä vierasottelussa LP Kangasala.