• HPK ja LP Viesti ratkaisevat kevään finaalisarjan paremmuuden viidennessä ottelussa Salossa ensi torstaina. Viesti haki Hämeenlinnasta voiton erälukemin 1-3 (23-25, 12-25, 25-20 ja 23-25).

Kauden ennätysleisön (1808 katsojaa) edessä pelattu neljäs finaali tarjosi yleisölle, ottelusarjan hengen mukaisesti, todellisen jännitysnäytelmän. Vaisusti aloittanut HPK jäi pahasti Viestin syöttöpaineen alle kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta onnistui nousemaan mukaan taisteluun ottelun edetessä ja kääntämään kolmannen erän tilanteesta 12-18 voittolukemiksi 25-20. Neljännessä erässä joukkue taisteli tasatahtiin ja ottelun ratkaisu jäi lopulta pienestä kiinni erän mennessä vierasjoukkueelle 23-25.

Ottelusarjan ratkaisu siirtyy näin kuluvan viikon torstaille Salohalliin. Ottelu alkaa klo 18:30.

Valmentajien ja avainpelaajien kommentit

Luca Chiappini, HPK:

- Tänään Salon syöttö teki eron. Itse emme pystyneet syöttämään samalla tavalla. Pystymme parantamaan tästä, ei näytetty tänään parastamme. Ei ole pelaajille helppoa pelata tällaisia pelejä. Tulokseen päästäkseen on hermoilu käännettävä onnistumiseksi kentällä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Kyllä tämä ottelusarja ansaitsee viidennen ottelun. Tänään olimme selkeästi parempi joukkue ja edelleen paras joukkue on voittanut kaikki finaalit tähän mennessä. Kolmannen erän lopussa tapahtui tänään totaalinen sulaminen. Lopulta siinä taisi olla kaikki mahdolliset ongelmat. Valmentaja Vesa Kujanpään puhe pukukopissa oli hienon taisteluhenkemme takana. Sovimme laitettavan kaiken likoon ja ettei kenelläkään saa jäädä olo ettei ole yrittänyt kaikkeensa.

Kaisa Jokinen, LP Viesti:

- Kaksi ensimmäistä erää oli hyllä hienoa tulitusta. Kolmannessa tuli pieni nukahdus ja keskittyminen hävisi. Neljännessä jakosimme painaa loppuun asti. Olemme katselleet pari edellistä peliä kun HPK on taistellut. Nyt oli meidän vuoro näyttää mitä me osaamme. Tänään olimme uusi joukkue.

Annina Antikainen, HPK:

- Usko oli vahva kolmannessa erässä kentälle tullessani, että käännämme sen ja vielä koko ottelun. Kyllä tämä oli taas finaalien arvoista taistelua. Kun kaksi hyvää joukkuetta pelaavat vastakkain, kaikki on mahdollista. Nyt peli on aikalailla 0-0 ja lähdetään latautumaan ratkaisupeliin täysillä.

Ottelun parhaat pelaajat

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin HPK:n yleispelaaja Lindsay Stalzer ja LP Viestin keskitorjuja Kaisa Jokinen.

LähiTapiolan Vakuuttavin pelaaja yleisöäänestyksessä oli HPK:n hakkuri Piia Korhonen.