• Finaalisarjan parhaasta ottelustaan huolimatta HPK-naiset eivät vieläkään onnistuneet kääntämään ottelusarjan suuntaa. Neljäs ottelu päättyi aaltoilevan pelin jälkeen LP Viestin toiseen peräkkäiseen 3–2-voittoon (26–24, 19–25, 25–15, 16–25, 11–15). Näin salolaiset johtavat mestaruuskamppailua jo voitoin 3–0.

Ensimmäinen erä eteni tasaisesti LP Viestin hienoisessa hallinnassa aina eräpallotilanteeseen asti. Viesti ei onnistunut katkaisemaan erää vuorollaan, vaikka sen vastaanottohyökkäys oli jättänyt Kerhon lähes vaille mahdollisuuksia aiemmin erässä. HPK-käskijä Luca Chiappini sekoitti vielä palettiaan hakkuri-passari-vaihdolla, mutta ratkaisijaksi nousi aiemmin erässä Salla Karhun paikalle nostettu yleispelaaja Kinga Kasprzak. Puolalaisen syöttövuorolla Kerho käänsi tilanteen omaksi eräpallokseen ja katkaisi erän heti.

Toisessa erässä Viesti pääsi kuittaamaan 6–0-johdon heti alussa. Epävarmasti pelannut HPK ei saanut missään vaiheessa kiriään käyntiin ja vieraat tasoittivat ottelun helposti.

Tauon jälkeen kentällä vaikutti olevan vain yksi joukkue. HPK taisteli sinnikkäästi jokaisen pallon ja vei tehot Viestin hyökkäyksestä. Lopulta kotijoukkue torjui salolaiset kumoon ottamalla erän kolme viimeistä pistettä tyylikkäillä blokeilla.

LP Viestin laitahyökkääjien jäätyä totaalisesti alakynteen, keskitorjuja Nadezhda Gohštein nosti profiiliaan. HPK:n heikosti merkkaama venäläinen iski ensin neljänteen erään seitsemän pistettä, joista kolme ässäsyötöillä. Viesti eteni alussa 4–10-johtoon, ja HPK:n hyökkäysten mennessä lähinnä leveäksi kiri jäi laihaksi. Erä päättyi osuvasti Gohšteinin torjuntaan.

Sarjan toinen peräkkäinen viides erä alkoi taas Kerhon kannalta katastrofaalisesti. Jopa passari Viktorija Tuchashvili otti torjuntapisteen, ja vieraat johtivat pian jälleen 4–10. Salolaisten rutiini piti loppuun asti ja Suomen cupin voittaja otti kolme ”ottelupalloa” mestaruuteen.

Päätöserässä neljä pistettä tehnyt Gohštein oli ottelun hahmo ja LP Viestin sekä paras että tehokkain pelaaja keskitorjujalle komeilla tehoilla 22/+18. HPK:n Allison Mayfield oli välillä liekeissä ja oli pisteillään 23/+11 HPK:n tehokkain. Neljä täyttä erää pelannut Kinga Kasprzak sai lopulta saldokseen 17 pistettä ja ansaitsi kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon.

Äänensä käheäksi huutanut Luca Chiappini oli taas pettynyt joukkueensa epätasaisuuteen, vaikka ylistikin pelaajiensa yltäneen kokonaisuudessaan hienoon peliin.

– Taas yksi pitkä ottelu. Meidän täytyy selvittää tämä ongelma, että aloitamme hitaasti. Tuon kaltaista joukkuetta vastaan pelatessa ei voi antaa neljää tai viittä pistettä heti erän alkuun. Muuten joutuu ajamaan takaa, eikä se ole koskaan helppoa. Täytyisi pelata täydellisesti, mutta tässä vaiheessa kautta kukaan ei ole täydellinen, italialainen pohti.

Myös Kasprzakin mielestä muutaman pisteen johdon antaminen Viestille jatkuvasti oli kohtalokasta.

– Se oli oikein hyvä ottelu, mutta jouduimme aika ajoin juoksemaan vastustajan perässä. Olimme viisi pistettä perässä silloin tällöin ja jouduimme kirimään, eikä se ollut helppoa. Mielestäni heräsimme liian myöhään, ja tarvittiin viides erä ratkaisemaan, kumpi voittaa. Sanon vain, että jatkamme taistelua, puolalainen totesi.

Mestaruusliigan loppuotteluita on jäljellä vielä ainakin yksi. HPK:n viimeinen mahdollisuus aloittaa kiri kohti mestaruutta on pitkänäperjantaina Salossa kello 18.