• HPK ja Kuusamon Pölkky tarjoilivat perjantai-iltana Elenia-areenalla tasaista lentopalloa, mutta kotijoukkue ei suostunut vieläkään häviämään kauden ensimmäistä erää. Hämeenlinnalaiset voittivat ottelun puhtaasti eräluvuin 25–21, 25–21, 25–18 ja jatkavat naisten Mestaruusliigassa viiden ottelun jälkeen yhä täysin pistein.

Edellisen kerran vajaat kaksi viikkoa sitten pelanneen HPK:n otteissa oli näkyvissä selvää pelituntuman puutetta ottelun alkupuolella. Ensimmäisen erän HPK aloitti vahvasti karkaamalla Pihla Pelkiön syöttövuorolla jo 7–1-johtoon. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella avausseitsikossa pelanneen Pelkiön päästessä toista kertaa rajan taakse kotijoukkue pääsi jo 18–10-johtoon, mutta Pölkky nousi tasatilanteeseen 19–19 ennen HPK:n lopullista irtiottoa.

Toisessa erässä Kuusamo jopa hallitsi peliä. Jälleen joukkueen ukrainalaistähti Olena Prokopenko hilasi vieraat tiukasti ensimmäisenä 20 pisteeseen, mutta Pölkyn virheet pitivät heikkoa vastaanottohyökkäyspeliä pelanneen HPK:n mukana. Tilanteesta 20–20 erä kääntyi jälleen rutiininomaisesti HPK:lle.

Kolmas erä jäi HPK:n kauden aiempien pelien tapaan ottelun viimeiseksi. Tilanne oli teknisellä aikalisällä 14–11 eikä Pölkky päässyt enää lähemmäksi. Kerhon hakkuri Piia Korhonen viimeisteli hyvän ottelunsa iskemällä päätöserässä seitsemän pistettä lisää.

Korhonen oli 17 pisteellään (+13) ottelun tehokkain yhdessä Prokopenkon (+14) kanssa. Heidät palkittiinkin ottelun parhaina pelaajina. LähiTapiola-pisteille mahtui heidän väliinsä myös HPK-keskitorjuja Pelkiö, joka teki yhdeksän pistettä. HPK:n toiseksi tehokkain oli 14 pisteen Hillary Hurley.

Michaela Madsenin oltua edelleen kokoonpanosta sivussa Pelkiö sai nyt näytön paikan. Hän nauttikin pelaamisesta täysin siemauksin.

– Tämän takia sitä tekee hommia, että pääsee pelaamaan. Nyt on sen verran tiivis pelirupeama, että pelaajia on pakko kierrättää, jotta energiat riittävät kaikilla. Oli kiva pelata, Pelkiö tiivisti.

Päävalmentaja Luca Chiappini ymmärsi myös tahmeuden pitkän tauon jälkeen. Kahden viikon aikana HPK toki pelasi harjoituksissaan, mutta lopulta rutiini toi voiton perjantaina.

– Kesti vähän saada ottelun rytmistä kiinni. Lopulta onnistuimme vakuuttamaan lentopallollamme. Pölkky on kova vastus, mutta nyt he ovat pelanneet neljässä päivässä kolme ottelua, joten he olivat vähän väsyneitä, Chiappini arveli.

Ottelutauko tuli kuitenkin valmentajan mielestä tarpeeseen, sillä seuraavan kahden viikon aikana HPK:lla on edessään kuuden ottelun savotta. Joukkue matkaa jo sunnuntaina Pieksämäelle Mestaruusliigan peränpitäjän Pieksämäki Volleyn vieraaksi.

– Meillä on nyt monta ottelua lähekkäin, joten katsotaan, miten lepo vaikuttaa. Vieraissa pelaaminen ei ole ikinä helppoa. Olemme tietysti tehneet töitä ja koittaneet saada pelaajat mahdolli­simman hyvään kuntoon, Chiappini sanoi.