• HPK-naiset palasivat fyysisesti ja henkisesti vaikean Suomen cup -viikonlopun jälkeen voittokantaan keskiviikkona. Joukkue haki Mestaruusliigassa tuttuun tapaan täydet pisteet nyt Pihtiputaalta. LiigaPloki kaatui alkuvaikeuksien jälkeen erin 1–3 (20–25, 25–21, 18–25, 16–25).

Lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan viimeinen kolmannes käynnistyi cup-tauon jälkeen keskiviikkona. HPK jatkoi Pihtipudas-salissa siitä mihin yli viikko sitten jäi. Kotijoukkue LiigaPloki pysyi hämeenlinnalaisten mukana kaksi erää, kunnes tauon jälkeen Kerho löysi vanhan peli-ilmeensä.

Ensimmäisten erien alut olivat LiigaPlokin heiniä. Ploki johti ennen ensimmäistä teknistä aikalisää parhaimmillaan 12–6, mutta menetti erän tämän jälkeen pikavauhtia HPK:lle. Vieraat pääsivät Michaela Madsenin ja Salla Karhun tehoilla jo 16–20-johtoon, eivätkä Plokin taktiset vaihdot enää pelastaneet kotijoukkuetta.

Toisesta erästä kehkeytyi LiigaPlokin Tamara Kmezicin show. Ploki piti tällä kertaa johtonsa teknisellä tauolla kahdeksassa pisteessä, eikä HPK päässyt lähemmäksi, ennen kuin oli liian myöhäistä. Serbihakkuri Kmezic pääsi iskemään toiseen erään 10 pistettä. HPK tuskaili myös Plokin syöttöjen kanssa ja vastaanotti vain 36-prosenttisesti.

Tauon jälkeen siniselle matolle palasi erilainen HPK. Karoliina Friberg tuli Pihla Pelkiön paikalle keskitorjujaksi ja toisessa erässä Katja Kylmäahon tilalle vaihdettu Bryn Kehoe Eaton jatkoi passarina. Kerho alkoi painaa palloa kenttään varmemmin hyvien vastaanottojen jälkeen. Piia Korhonen ja Allison Mayfield johdattivat pisteillään HPK:n tekniselle kuuden pisteen johdossa. Viimeistään Karoliina Fribergin syöttövuoro tilanteessa 16–19 käänsi ottelun hallinnan vieraille.

Neljännessä erässä LiigaPlokilla ei ollut enää mahdollisuuksia. Viimeiseksi jääneessä erässä oli taas Michaela Madsenin vuoro hyökätä, torjua ja syöttää hienot yhdeksän pistettä. HPK johti alussa jo 2–10 ja parhaimmillaan 10–20. Neljänteen erään peliin palannut Kmezic jäi viimeisissä puolessatoista erässä kokonaan ilman pisteitä, mikä näkyi armotta tulostaululla.

HPK:n pistekärki oli keskiviikkona leveä. Sekä Mayfield, Karhu, Madsen ja Korhonen tekivät yli kymmenen pistettä. Plokilta samaan ylsivät lopulta Kmezic ja tuore yhdysvaltalaisvahvistus Alex Reid, joka palkittiin lopulta emäntien parhaana. Mayfield sai HPK:n parhaan pelaajan palkinnon ja kolme LähiTapiola-pistettä.

Ottelun edetessä polvivaivaista Eveliina Rautiaista liberona tuurannut Noora Venho sai paremmin otetta ja vastaanotti lopulta täydellisesti 40 prosentin teholla.

HPK-valmentaja Sami Stenius nostaa voiton syyksi näyttämisen halun hävityn toisen erän jälkeen.

– Pitkältä erätauolta oli aika vahva paluu kentälle. Haluttiin näyttää, että ollaan kova porukka. Meidän valmistautumisemme osui heidän taktiikoidensa mukaan aika nappiin. Tiesimme kyllä, mistä palloa tulee, niin saatiin torjuntaa hyökkääjien eteen, Stenius kertoo.

Apuvalmentajan mukaan viime viikonlopun pettymys on pyyhitty jo melko hyvin mielestä.

– Tänä aamuna oli harjoituksissa tosi hyvä meininki. Ei ole kaivellut enää, kun saimme purettua peliä (Suomen cupin finaalia) palasiin. Tämä oli tärkeä voitto. Kolmea pistettä lähdettiin hakemaan ja ne saatiin tosi vahvalla pelillä.