• Mestaruusliigakauden ensimmäinen ottelu oli HPK-naisilta vielä parhaan terän hakemista. Vaarallinen kotijoukkue Pölkky Kuusamo lunasti sarjapisteet 3–1-voitolla (25–17, 25–22, 16–25, 25–21).

Pölkky näytti terävyytensä jo ottelun alussa karkaamalla 8–2-johtoon. HPK nousi edelle tekniseen aikalisään mennessä, mutta kovaa syöttänyt kotijoukkue hallitsi ensimmäistä erää lopulta selvin numeroin. Toisessa erässä edettiin kohti ratkaisua tasatahtiin, mutta yhtenäisemmän Kuusamon virheettömyys toi sille taukoon mennessä kiinnityksen sarjapisteisiin.

Kolmannessa erässä Suvi Kokkosen ja Eveliina Smolanderin penkittänyt HPK murskasi Pölkyn 22 minuutissa. Neljäs oli kuitenkin jälleen koillismaalaisten. Teknisen aikalisän jälkeen ero repesi ratkaisevantuntuisesti 16–8:aan, mutta kapteeni Maria Tuomisen tultua passariksi Kerho nousi heti tasoihin.

Ottelun loppu oli kuvaava. Päästyään syöttämään tilanteessa 22–21 pelin tähti, yhdysvaltalaishakkuri Malina Terrell tykitti kolme ässää putkeen. Kaikkiaan kuusi ässää syöttänyt ja kolme torjuntapistettä napannut Terrell kokosi ottelussa 20 pistettä, joilla hän johti haastajan lievään yllätykseen.

HPK:n hakkuriksi kahden erän jälkeen siirretty Vicky Savard hyytyi lopulta teholukemaan –1, mutta oli 11 pisteellään vieraiden pistehai. Samaan pistemäärään nousi myös yleispelaaja Laura Baggi (+2). Tuomista ja libero Eveliina Rautiaista lukuun ottamatta kaikki kerholaiset pääsivät pisteille.

Puhtaimman ottelun pelasivat keskitorjujat Daniela Öhman ja Yasmine Madsen (8/+6 ja 9/+6).

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappinin mukaan joukkueen pelaamattomuus näkyi Kuusamon hyväksi.

– Torjunta, puolustus ja syöttöpeli olivat ihan hyvällä tasolla. Neljännessä erässä pääsimme vielä peliin mukaan, mutta vastustaja ratkaisi ottelun syötöllä. Kuukauden päästä pelimme näyttää jo paljon paremmalta, Chiappini sanoi lehdistötilaisuudessa.

HPK:lla on alle vuorokausi aikaa koota pelinsä. Sunnuntaina kello 17 joukkue kohtaa Rovaniemellä Woman Volleyn.