• HPK:n seitsemän ottelua kestänyt kotimaisten otteluiden erävoittoputki katkesi viimein sunnuntaina Pieksämäellä. Mestaruusliigan viimeisenä oleva Pieksämäki Volley voitti tiukkojen vaiheiden jälkeen avauserän, mutta tämän jälkeen matkalla liigan kärkipaikalle oleva HPK ojentautui ja kuittasi loput kolme erää, tuloksena 1–3-vierasvoitto (28–26, 21–25, 21–25, 17–25).

Ensimmäisessä erässä viikon levännyt kotijoukkue onnistui käyttämään yllätysmomenttinsa. HPK:n hyökkäysvirheiden avulla Pieksämäki pääsi muutaman pisteen johtoon, jonka Kerho kuitenkin kiri umpeen. Etu säilyi kuitenkin itäeurooppalaispainotteisella savolaisryhmällä, joka katkaisi erän ja HPK:n paraatimarssin lopulta neljännellä eräpallolla. Etenkin kahdeksan pistettä hyökännyt venäläishakkuri Julija Tokarenko oli vaikea pideltävä.

Niin ikään venäläisen Viktor Circhenkon valmentama Pieksämäki jatkoi hyvää peliään ottelun toisessa erässä. HPK otti kuitenkin lopulta kontrollin erän viimeisissä palloissa perjantaisen Pölkky-ottelun tapaan ja eteni Allison Mayfieldin onnistumisilla ja pieksämäkeläisten virheillä 21–25-voittoon.

Kolmannessa erässä usean vaihtopelaajan, kuten passari Oona Yli-Pekkalan irti päästänyt vierasjoukkue sai pelinsä toimimaan. HPK siirtyi parhaimmillaan 12–18-johtoon eikä menettänyt enää otettaan, vaikka Pieksämäki kävikin kolmen pisteen päässä.

Kolmas erä oli taas emäntien hyvän alun jälkeen HPK:n hallintaa. Laituri Mayfield otti Yli-Pekkalan kanssa lopulta ohjat käsiinsä ja latoi viimeiseksi jääneessä erässä 10 pistettä, joista kaksi torjunnoilla. Yli-Pekkalakin pääsi pari kertaa jujuttamaan pallon vastustajan kenttään. Näin hämeenlinnalaiset pitivät edelleen erätappiosta huolimatta pistepotin täytenä.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini ei pitänyt erätappiota mitenkään merkittävänä.

– Saimme ne kolme pistettä, mitä odotettiin, joten olen tyytyväinen. Päästin melkein kaikki pelaamaan, kuten suunniteltiin. Kaikilta tuli hyvää palautetta, Chiappini totesi.

Italialaisvalmentajan mukaan peli kaikki ottelunsa tällä kaudella hävinnyttä Pieksämäkeä vastaan oli hankalaa sen hitaan rytmin takia.

– Peli oli aika hidasta, koska molemmat joukkueet tekivät paljon virheitä. Oikeastaan ei meillä mitään paineita ollut. Minulla oli pikemminkin huoli siitä, että pelaajat jaksavat nämä peräkkäiset ottelut.

Mayfield nousi tehoillaan 24/+18 ottelun parhaaksi pelaajaksi. Muut HPK-laitahyökkääjät olivat vaihtorotaatiossa, ja seuraavaksi tehokkaimmalle, Hillary Hurleylle kertyi 12 pistettä (+4). Pieksämäki oli pitkälti neljän ulkomaalaispelaajansa varassa. Tokarenko ja ukrainalainen Olga Uglenko tekivät 21 ja 20 pistettä naiseen, mutta heidän plus-miinuksensa jäivät lukemiin 9 ja 7.

HPK:lla on huomenna välipäivä, mutta heti sen jälkeen joukkue palaa tositoimiin Elenia-areenalle, jossa vastaan saapuu cupista tuttu LP Vampula.