• Vierailusta Mestaruusliigaan täksi kaudeksi nousseen Nurmon Jymyn kotihalliin ei ollut odotettavissa helppoa. Jymy laittoi HPK:n odotettuakin ahtaammalle taipuen Seinäjoella vasta viidennessä erässä 2–3 (22–25, 26–24, 25–20, 19–25, 6–15).

Nurmon Jymy on aloittanut ensimmäisen liigakautensa vahvasti voittamalla kaikki kotiottelunsa ennen HPK:n kohtaamista. Vahva oli sen aloitus myös sunnuntaina sarjataulukossa samoilla pisteillä sen perässä ollutta hämeenlinnalaisjoukkuetta vastaan. Syöttövirheiden sävyttämä avauserä ratkesi vasta HPK:n Daniela Öhmanin päästyä syöttämään tilanteessa 22–21.

Toisessa erässä riskien ottaminen syötöillä jatkui, mutta pallo löysi tiensä useammin verkon yli kuin ensimmäisessä. Vastaanottolukemat jäivät alle 40 prosentin molemmilla joukkueilla, HPK:lla alle 30:n. Tilanteessa 10–7 vaatimattomasti liberona suoriutunut Eveliina Rautiainen sai tehdä tilaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Saana Koljoselle ja Öhman Yasmine Madsenille. HPK nousi taas erän lopulla pelaamaan voitosta, mutta piste jäi varmistamatta.

Kolmas erä näytti melko hyvältä HPK:lle tilanteeseen 17–19 asti. Erän lopussa vieraat jäivät kuitenkin nurmolaisten syöttö- ja torjuntarynnistyksen alle 8­–1. Liigan pistepörssin johtoon noussut Alexandra Vajdova ja HPK:ssa vielä viime kaudella pelannut Karoliina Friberg johtivat liigatulokkaan yllätysvoiton kynnykselle.

Jymyn vahva syöttöön ja puolustukseen perustunut peli kesti kuitenkin vain neljännen erän puoliväliin asti. HPK alkoi löytää hyökkäystehoja varsinkin Laura Baggin ratkaisuilla, mutta isompaan rooliin nousivat Nurmon virheet. Seitsemän hyökkäysvirhettä ja Madsenin vahva syöttöputki veivät Kerhon lopulta erävoittoon ja ottelun viidenteen erään.

Ratkaisuerässä HPK ei antanut väsyneelle Jymylle enää tilaisuutta. Passari Chloe Collins rakenteli joukkueelle 0–5-johdon laitahyökkääjien ja Öhmanin avulla, ja aaltoilevasti pelanneen Vajdovan virheet pitivät vieraat edellä. Kolmessa viimeisessä pallossa Jymyn hyökkäykset jäivät torjuntaan tai menivät leveäksi.

25 pistettä tehnyt, mutta teholukemaan +5 jäänyt slovakkilaituri Vajdova oli ottelun selkeä pisteykkönen, kun HPK:n laiturit iskivät 16 pistettä tehneen Vicky Savardin johdolla tasaisesti kaikki yli 12 pistettä. Baggi oli heistä varmin suorittaja (14/+8).

Baggin lisäksi vain joukkueen parhaana palkittu Collins urakoi koko ottelun. Päävalmentaja Luca Chiappini hyödynsi näet kaikkia kokoonpanon 11 pelaajaa.

Italialaisyleispelaaja Baggin mukaan joukkue aloitti hitaasti ja rytmin saaminen peliin oli vaikeaa.

– Toisessa ja kolmannessa erässä teimme liikaa virheitä, mutta toisaalta Nurmo pelasi hyvin. He puolustivat ja varmistivat paljon ja syöttivät aggressiivisesti. Neljännessä se muuttui, osittain rotaatiomuutostemme takia. Yassun (Madsen) vaihto kentälle oli positiivinen. Muutokset kaikilla osa-alueilla auttoivat meitä kääntämään pelin. Voi sanoa, että tämä oli positiivinen ottelu, koska onnistuimme itse kääntämään sen, Baggi pohti.

HPK ei pelannut lähellekään kauden parasta lentopalloaan, mutta Luca Chiappini oli silti tyytyväinen vierasvoittoon.

– Sanoin jo ennen peliä joukkueelle, ettei tämä olisi helppo ottelu. Jymy syöttää vakuuttavasti etenkin kotonaan. Vastaanottomme ei toiminut alussa heidän laatunsa takia. Meidän pitää olla viisaampia vastustajien ominaisuuksien suhteen. Neuvoin joukkuetta myös olemaan kärsivällinen, koska vastustaja tuskin jaksaa syöttää koko peliä samoin, Chiappini kertoi.

Italialaisluotsin mukaan kärsivällisyys tuotti tulosta vastaanottohyökkäyksessä, minkä lisäksi vaihdot toimivat kolmen erän tuskailun jälkeen hyvin.

– ”Pikku-Madsen” oli taas tehokas. Hyvä, että meillä on niin henkisesti vahva pelaaja iästä huolimatta. Joukkueena teimme silti hyökkäyksessä edelleen aivan liikaa virheitä.