• Mestaruusliigan ensimmäinen loppuottelu käänsi uuden sivun HPK:n ja LP Viestin tämän kauden saagassa. Huippukuntonsa löytänyt Viesti jätti Kerhon ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman erävoittoa Hämeenlinnassa. 0–3-tappio (16–25, 22–25, 23–25) jätti hämäläisille reilusti parannettavaa.

Ottelun alku antoi odotuksia kovatasoisesta ja tasaisesta loppuottelusarjasta. Kumpikaan joukkue ei saanut helpolla johtoa ja etenkin LP Viesti venyi torjunta-puolustuspelissään HPK:n yritysten tielle. Kotijoukkue sortui erän edetessä enemmän virheisiin ja huonoon tilanteenrakenteluun, mikä johti LP Viestin karkumatkaan tilanteesta 14–16.

Toisen erän aluksi HPK:n peli oli vielä enemmän sekaisin. Vaikka vastaanotto olikin enimmäkseen kunnossa, mikään siitä eteenpäin ei toiminut. Viesti pääsi 3–11-johtoon, kun Kerho antoi erän alussa vieraille viisi pistettä syötöillä ja kaksi ässillä. Kerho sai kuitenkin aikalisien ja passari-hakkuri-vaihtojen jälkeen hurmoksen päälle ja raahautui tasoihin 22–22:een. Viimeinen rutistus jäi puuttumaan ja salolaiset latoivat puuttuvat pisteet seuraavalla syöttövuorollaan.

Kolmas erä oli ottelun parasta Kerhoa. Piia Korhosen syöttövuorolla emännät käänsivät 9–12-tappioaseman johdoksi tekniselle aikalisälle. Hyvät ja huonot pätkät kuitenkin vuorottelivat eikä HPK enää tämän jälkeen johtanut. Kotijoukkue taisteli erän loppumetreille asti, mutta ottelun hahmo, Viestin yleispelaaja Noora Kosonen, ratkaisi iskemällä kaksi viimeistä pistettä.

Aiempiin kohtaamisiin verrattuna perjantain avausfinaali oli aivan erilainen. LP Viesti juhli HPK:n tavanomaisilla vahvuuksilla: torjunnalla ja puolustuksilla. Torjuntapisteitä kertyi molemmille vain neljä, mutta Viesti vaimensi Kerhon hyökkäystehot 37 prosenttiin. Puolustuksiakin vierailla oli pitkälle kolmanteen erään selvästi enemmän.

Viestin pudotuspelivalttikortit, Noora Kosonen ja laituritoveri Pauliina Vilponen, olivat selvästi Kerho-kollegoja etevämpiä. Kaksikko iski 16 ja 15 pistettä ja välttivät virheet ja torjunnan paremmin kuin HPK:n Korhonen (14/+7) ja Allison Mayfield (13/+7). Kosonen oli oikeutetusti vierasjoukkueen paras pelaaja, kun taas HPK:sta palkittiin kirivaiheessa isoja pisteitä ottanut keskitorjuja Karoliina Friberg.

Päävalmentaja Luca Chiappini ei ollut tyytyväinen HPK:n vaisuun esitykseen.

– Viesti ei käytännössä tehnyt yhtään virheitä, vaan pelasi oikein hyvin. Me emme pelanneet hyvin. Pelasimme ehkä 50 prosentilla potentiaalistamme, erityisesti torjunta-hyökkäyspelissä. Yleensä olemme siinä paljon parempia ja puolustamme paremmin. Torjunta ja puolustus eivät toimineet tänään ollenkaan, Chiappini valitteli.

Playoffien ykkösiskijä Allison Mayfield hermoili muun joukkueen tavoin ainakin hyökkäyksissä tavallista enemmän.

– Olemme työskennelleet kovaa koko viikon valmistautuessamme peliin, ja mielestäni olimme valmiita, mutta pelimme ei vain toiminut. Oli hetkiä, jolloin asiat näyttivät aika hyvältä, mutta meidän tulee olla tasaisempia ja pelata koko ottelut, emme vasta neljän–viiden pisteen tappioasemassa, yleispelaaja totesi.

Toinen finaali pelataan sunnuntaina Salossa. Siihen mennessä runkosarjavoittajan on löydettävä itsensä uudestaan. Ainakin Mayfield luottaa onnen kääntymiseen.

– Tämä ei selvästikään ollut parasta lentopalloamme. Se on tavallaan hyvä asia. Ikinä ei halua hävitä, mutta ainakaan emme hävinneet tänään pelaamalla parasta peliämme. Meidän pitää katsoa tänään peiliin kotona. Selvitämme pelimme ja olemme valmiita sunnuntaina, yhdysvaltalainen lupasi.