• HPK-naiset pelasivat 17 voittoisaa ottelua kotimaan kilpailuissa ennen keskiviikon mestaruusliigaottelua LP Viestiä. Tasainen, joskin melko heikkotasoinen kärkiottelu päätti myös Kerhon tappiottoman sarjan viidensissä erissä, kun salolaisjoukkue otti revanssin Suomen cupin välierätappiosta 2–3 (25–22, 21–25, 25–19, 22–25, 6–15).

Ensimmäisessä erässä oli jo aistittavissa, ettei tällä kertaa yllettäisi marraskuisen HPK–Viesti-trillerin tasolle. Kaksi väsynyttä joukkuetta pelasivat virhealtista lentopalloa eikä tempokaan ollut huippuluokkaa. HPK onnistui erän puolivälin jälkeen kääntämään sen itselleen. Kotijoukkue karkasi Salla Karhun torjunnalla jo viiden pisteen johtoon 20–15, minkä jälkeen Viesti nousi vielä kerran pisteen päähän. Erän toinen hämeenlinnalainen ratkaisupelaaja Daniela Öhman päätti salolaisten pyristelyn torjunnallaan kolmannella ottelupallolla.

Toinen erä näytti HPK:laisittain vielä lupaavammalta. Passari Chloe Collinsin upeilla hyökkäysratkaisuilla HPK johti teknisellä aikalisällä jo kolmella pisteellä, mutta tilanteesta 17–16 erä lipesi vieraille. Kertu Laak ja ensimmäisen liigaottelunsa pelannut yleispelaaja Netta Laaksonen, 16, pohjustivat syötöillään Viestille viisi eräpalloa, joista Kerho selvitti vain kaksi.

Kolmannessa erässä ottelun kierrokset alkoivat jo hieman nousta ja molemmat joukkueet hakivat useita hyökkäyksiä pelattavaksi. Ilkeitä leijoja syöttänyt Salla Karhu viritteli HPK:n karkumatkalle 21–14 ja mittava ero säilyi erän loppuun asti.

Neljännessä erässä seitsemän pisteen putken iski puolestaan LP Viesti. Pilvi Kettunen sai syötöllään tehot pois HPK:n vastaanottohyökkäyksestä ja seitsemän pisteen erän pelannut Noora Kosonen vei neljällä peräkkäisellä onnistumisellaan salolaiset karkuun. Tekniselle mennessä ero oli seitsemän pistettä. HPK hivuttautui toisen syöttöekspertin, Yasmine Madsenin syöttövuorolla kahden pisteen päähän, mutta vieraat pitivät kiinni edustaan.

HPK on ollut tällä kaudella vahva kaikissa viidessä katkaisuerässään, mutta tällä kertaa se oli alusta asti hätää kärsimässä. Joukkueiden syötössä oli päätöserässä iso ero. LP Viesti syötti viisi ässää, kun taas Kerho neljä virhettä. Laak ja Kettunen syöttivät tilanteen 4–6 jälkeen tuhoisat vuorot. Näin hämäläiset kärsivät myös kauden ensimmäisen kotitappion liigassa.

Pisteet 18/+11 lyönyt Kosonen ja tehoihin 14/+12 yltänyt Öhman olivat ottelun varmimmat suorittajat. Eniten pisteitä kokosi kolmessa ensimmäisessä erässä epätarkalla kädellä virheitä putkittanut Laak, 19/+6. HPK:n pisteet jakautuivat vielä tasaisemmin kuin sunnuntaina Pihtiputaalla, mutta se ei riittänyt yhtä sarjapistettä enempään. Öhmanin lisäksi myös Karhu, Vicky Savard ja Suvi Kokkonen tekivät 14 pistettä.

Laitahyökkääjä Kokkosen mukaan peli ei lähtenyt rullaamaan missään vaiheessa, mutta hän ei laittanut sitä tiiviistä ottelutahdista johtuvan väsymyksen piikkiin.

– Varmaan se oli päästä kiinni. Ei ollut vissiin kauheasti luottamusta kenelläkään toisiinkaan. Kaikki halusivat varmasti voittaa, mutta lähdimme himmailemaan. En tietenkään ole tyytyväinen, kun hävittiin, mutta aina ei voi olla hyvä päivä. Viesti tuli tänään mielestäni paremmalla aggressiolla peliin kuin Suomen cupissa, Kokkonen kertoi.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini oli vielä selvemmin harmissaan tärkeän ottelun tappion jälkeen. Kerho siirtyi pisteellään liigakärkeen, mutta vähemmän pelanneella Viestillä on etu vain pisteen kärkikaksikkoa HPK–Pölkky jäljessä.

– Hävisimme ottelun käytännössä neljännessä erässä. Viesti syötti silloin hyvin ja hyödynsi heikkoja kohtiamme. Olemme henkisesti väsyneitä tällä hetkellä, ja lähestyminen otteluun oli enemmän varautunut kuin aggressiivinen, Chiappini kuvaili.

Keskiviikon ottelu oli toinen osa kokeilua, jossa Mestaruusliigaa pelataan ilman rajatuomareita. Aivan puhtaita papereita linja-avuttomat tuomarit eivät ottelusta saa, mutta valmentajat kuvailivat peliä vaikeaksi tuomittavaksi.

– Kyllä tuomarit apuja tarvitsevat, vaikkeivät rajatuomarit auttaisi paljoakaan. Virheitä tulee vain liikaa. Laskin viisi, mutta en valittanut, koska tiedän tuomarien työn vaikeaksi, kun pitää seurata palloa, rajoja, verkkoa ja niin edelleen, Chiappini tokaisi.