• HPK päätti Mestaruusliigan syyskauden odotetulla tavalla. LP Kangasala kiusasi Kerhoa kotisalissaan Pitkäjärven koululla ensimmäisen erän, mutta liigakärki tuli ja vei ottelun 1–3. Joulutauolle lähdettiin erälukemin 25–21, 13–25, 18–25, 19–25.

HPK:n viimeisestä ottelusta ennen joulua ei ollut odotettavissa helppoa. Suomen cupin välierävastus Kangasala oli juuri viikolla murskannut norjalaisen Randabergin Challenge Cupissa ja janosi kotonaan revanssia lokakuisesta tappiosta tuon ottelun jälkeen joukkueeseen liittyneen hakkuri Dayana Segovian johdolla.

Hämeenlinnalaisten peli ei ole aivan ollut parhaimmillaan joulutauon lähestyessä eikä ollut sitä myöskään sunnuntaina. LP Kangasala sai kotiyleisön kannustuksessa hurmoksen päälle avauserässä. Emännät pääsivät teknisen aikalisän jälkeen jo 17–9-johtoon ennen kuin HPK sai jonkinlaista kiriä käyntiin. Nousu jäi kuitenkin tekemättä ja Kangasala kuittasi avauserän 25–21. Huolellista ei ollut myöskään kotijoukkeen peli, sillä he lahjoittivat Kerholle jopa 11 pistettä virheillä.

Toiseen erään HPK:lla vaihtui paitsi libero (Eveliina Rautiainen Noora Venhon tilalle) myös pelillinen ilme. Erän puoliväliin asti Kangasala pysyi iskuetäisyydellä, mutta Katja Kylmäaho ja Allison Mayfield venyttivät syöttövuoronsa kuuteen pisteeseen, ja vieraat saivat 12 eräpalloa. Erä päättyi kuvaavasti Roosa Laakkosen syöttövirheeseen. Kangasala nimittäin sähläsi virheillään jälleen 11 pistettä vastustajalle.

Kolmannessa erässä käänteentekeväksi nousi jälleen erän puoliväli, jossa HPK sai aikaan 1–8-pisteputken, jonka jälkeen Kangasala nousi lähimmillään viiden pisteen päähän. Aikaisemmissa erissä pimentoon jäänyt HPK-hakkuri Piia Korhonen alkoi osua kunnolla ja nakutti kahdeksan pistettä.

Neljäs erä jatkui melko samalla kaavalla: molemmat joukkueet hosuivat, mutta HPK rankaisi. Tekniselle aikalisälle Pallokerho kurotti 8–14-johdossa. Salla Karhun hyökättyä tilanteeksi 14–20 ottelu näytti jo ratkenneen. Segovia ja HPK:n virheet nostivat LP Kangasalan vielä kolmen pisteen päähän, mutta Michaela Madsenin ässään päättynyt syöttövuoro sinetöi kamppailun oranssipaitojen voitoksi.

Ottelun parhaana niin HPK:n joukkueesta kuin LähiTapiola-pisteiden valossa palkittiin varmimmin pelannut yleispelaaja Allison Mayfield, joka teki 20 pistettä tehoin +13. Kangasalan kolumbialainen Segovia teki pisteen enemmän, mutta sortui niin moniin virheisiin, että plus-miinus jäi kahdeksaan. Niinpä kotijoukkueen parhaan pelaajan arvon sai tehot 13/+6 tehnyt yleispelaaja Roosa Laakkonen. LähiTapiola-pisteille pääsi myös 19 pisteeseen yltänyt Piia Korhonen (+15).

Hillary Hurleyn Etelä-Koreaan siirtymisen jälkeen Salla Karhu pääsi pelaamaan yleispelaajana käytännössä koko ottelun. Pisteitä syntyi viisi, mutta plus-miinus jäi neljä pakkasen puolelle.

– Alussa oli vastaanoton kanssa pieniä ongelmia, mutta hyvin se sitten lähti rullaamaan. Itsellänikin oli vähän sama, että ensimmäinen erä ja vähän toisessakin haettiin tuntumaa. Mutta mikäs siinä, kun on tuollainen joukkue, niin ihan hyvin siinä pystyy pelaamaan, kuvaili näytön paikan saanut Karhu.

Päävalmentaja Luca Chiappini oli helpottunut, kun HPK pystyi vaikean alun jälkeen hakemaan kolme sarjapistettä.

– Se oli hankala ottelu, kuten tiesimme sen olevan Kangasalan kaltaista joukkuetta vastaan. Olen erittäin tyytyväinen tyttöjen reagointiin. Lähestyimme ensimmäistä erää luultavasti henkisesti väärällä tavalla. Aloimme pelata omaa lentopalloamme vasta, kun olimme seitsemän pistettä tappiolla. Mielestäni pystyimme kuitenkin hallitsemaan ottelua melko jatkuvasti, Chiappini arvioi peliä.

Mestaruusliigan runkosarja on nyt HPK:n osalta puolivälissä. Kausi on sujunut hieman yli odotusten, sillä Kerho on menettänyt 13 ottelussa vain kaksi pistettä. Joulutauon aikana joukkue harjoittelee pari kertaa, mutta italialaisvalmentajat suuntaavat jo maanantaina kotimaahansa joulun viettoon. Vielä ennen uutta vuotta HPK:lla on iso haaste edessään, kun joukkue pelaa seuraavaksi joulukuun 29. päivä Salossa Viestiä vastaan.