• Nurmon Jymystä ei ollut haastamaan HPK:ta vieraskentällä Suomen cupin puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa. Hämeenlinnalaiset selvisivät ensimmäistä kertaa yli kolmeen viikkoon ilman erätappiota, kun liiganousija taipui 3–0 (25–20, 28–26, 25–12).

HPK sai Suomen cupiinsa lentävän lähdön, kun se nokitti eteläpohjalaisia ensimmäiseen tekniseen aikalisään mennessä jo 14–5. Erityisesti torjunta ja vaimennuksen jälkeinen hyökkäys olivat kotijoukkueella rautaa, kun taas Jymy sortui liikaa virheisiin. Erän loppua kohti voimasuhteet kuitenkin tasoittuivat. Ratkaisu tuli vasta viidennellä ottelupallolla kahdeksasta.

Nurmon avauserässä saama vire yltyi seuraavassa, jonka alussa Kerho jäi melkein yhtä pahasti telineisiin kuin vastustajansa ensimmäisessä. Jymy sai hyökkäystehoja irti Alexandra Vajdovasta ja Julie Heile Mikaelsenista, vaikka vastaanotossa joukkueella oli yhä vaikeaa.

Vieraat johtivat lähes 20 pisteeseen asti neljällä ennen kuin HPK alkoi taas kääntää peliä torjuntahyökkäyksellään. Kerho ehti ensiksi eräpallotilanteeseen, mutta ratkaisu venyi jatkopalloille, joilla Vicky Savard sai blokillaan päättää Jymyn taistelun.

Kolmannessa erässä Jymy näytti jo kadottaneen peliajatuksensa, kun taas HPK oli löytänyt omansa. Tulos olikin melko tyly. HPK hankki 18 minuutissa peräti 14 ottelupalloa.

Suvi Kokkonen oli kolmannessa erässä Kerhon ilotulituksen kasvot hakkaamalla kahdeksan pistettä. Kaiken kaikkiaan hän teki ottelun parhaat pisteet 16/+10, vaikka hyökkäystehot olivatkin passimääriin nähden kahdessa ensimmäisessä erässä pahasti hukassa. Jymyn parhaana palkittu Mikaelsen teki tehot 15/+7. HPK:n parhaana palkittiin avauserässä kaikki viisi pistettään kerännyt keskitorjuja Eveliina Smolander.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappinin mukaan cupin ainoa kotiottelu antoi rohkaisevia merkkejä joukkueen pelillisestä kehityksestä kahden henkisen koettelemuksen jälkeen.

– Tämäkään ei ollut helppo peli, mutta olemme nyt löytäneet identiteettimme. Se tarkoittaa, että olemme suoritusvarmoja syöttövuoroillamme. Sen voi nähdä torjuntojen määrästä kahdessa edellisessä ottelussa. Meidän täytyy pitää pelirytmi koko ajan korkeana pitääksemme identiteettimme, Chiappini analysoi.

Edellisessä Jymy-ottelussa kautensa avannut libero Saana Koljonen tuli jälleen kentälle toisen erän alussa. Tämän jälkeen hän pelasi yhtä vastaanottovirhettä lukuun ottamatta ehjän pelin nostoprosentilla 60.

– Tuntuu, että meillä ei ollut ihan parasta fiilistä. Jouduimme tekemään aika paljon töitä itse saadaksemme pelin käyntiin. Puristimme vähän väkisin pisteet itsellemme, mutta kolmannessa erässä pääsimme ilottelemaan. 3–0 on kuitenkin aina hyvä suoritus, Koljonen kertoi.

Koljonen pelasi yhä nilkka vahvasti teipattuna eikä ole vielä aivan täydessä pelikunnossa toipuessaan kauden kynnyksellä tulleesta vammasta.

– Ei ollut ihan paras mahdollinen alku kaudelle, kun laitoin heti nilkan pakettiin, mutta kyllä se nyt aika lähellä on tervettä eikä sitä huomaa peleissä niinkään, kokenut libero hymyili.

Tärkeänä osana HPK:n mestarijoukkueessa ja viime kauden hopearyhmässä pelannut Karoliina Friberg teki ottelussa paluun Hämeenlinnaan, ensimmäistä kertaa vierasjoukkueen peliasussa. Keskitorjuja ei erottunut edukseen samalla tavalla kuin Nurmossa tehden pisteet 3/+2.

– Ihan kivaa oli palata Hämeenlinnaan, ja oikeastaan oli aivan samanlaista pelata kuin ennenkin. Muuten meidän pelimme ei lähtenyt ihan niin hyvin käyntiin, kuin olisi pitänyt, mutta kotona sitten. Varmaan matkustaminen näkyi kolmen tunnin bussissa istumisen jälkeen, Friberg pohti.