• [Otteluennakko] HPK vs LP Viesti | ke 17.1.2018 klo 18.30 | Elenia-areena

  Alle kaksi viikkoa HPK:n hyväksi revenneestä Suomen cupin välierästä hämeenlinnalaiset ovat jälleen napit vastakkain Salon LP Viestin kanssa. Kaksi haavoitettua ja kuormitettua joukkuetta kohtaavat ottelussa, jolla on suuri merkitys koko Mestaruusliigan runkosarjan voittotaistelun kannalta.

  Vuosi alkoi HPK:lla mallikkaasti, kun se kukisti pitkäaikaisen päävastustajansa LP Viestin Suomen cupin välierissä lähestulkoon salolaisten kotimailla. Turun viikonloppu päättyi mestaruusjuhliin, mutta tiivistahtisen reissaamisen myötä on palattu arkeen.

  Pallokerho lähtee vuoden ensimmäiseen kotiotteluunsa hieman siipirikkoisena. Cupin Hämeenlinnaan loistavalla esityksellä hankkinut aloitusseitsikko on kunnossa, mutta sen lisäksi HPK:lla on vain kaksi pelikuntoista pelaajaa. Eveliina Smolander on sivussa ainakin tammikuun ja viime viikolla Laura Baggi jätti seuran terveyssyistä.

  – Olemme henkisestikin väsyneitä, mutta kuten Plokia vastaan, pystymme taistelemaan väsymyksemme yli. Tällä hetkellä pärjäämme hyvin riippumatta siitä, keitä kentällä on. Nyt pelaamme pelaajilla, joita meillä on. On kuitenkin selvää, että tarvitsemme uuden laitahyökkääjän, HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini toteaa.

  Myös LP Viestiä on koeteltu. Laitahyökkääjä Ronja Heikkiniemen pelaaminen on epävarmaa, eikä Eeva Puukan tilalle hankitun keskitorjuja Dubravka Rakicin pelikunto ole vielä seuraikonin potentiaalin tasolla.

  Molemmat joukkueet urakoivat viime viikolla kaksi ottelua. HPK:n ohjelma oli kapealla kokoonpanolla hivenen raskaampi, kun joukkue matkusti viikolla Krasnojarskiin CEV Cupin takia ja sunnuntaina viisieräiseksi venyneen liigapelin vuoksi Pihtiputaalle. LP Viesti taas kärsi karmivan kultaisen erän eurotappion kotonaan Kralovo Pole Brnolle keskiviikkona ja raastoi vain kaksi päivää myöhemmin tie-break-voiton Nurmosta.

   

  HPK on Viestiä enemmän voinut luottaa siihen, että voittajia löytyy koko kuusikon edestä. Viimeksi LiigaPlokia vastaan aloituskuusikosta vain passari Chloe Collins jäi alle kymmenen pisteen. Libero Saana Koljonen on ollut joulutauon jälkeen erinomainen. Hän johtaa liigan vastaanottotilastoa prosentilla 59.

  LP Viestin voimahahmo on puolestaan ollut hakkuri Kertu Laak, jota päävalmentaja Tomi Lemminkäinen on käyttänyt Heikkiniemen poissaollessa myös yleispelaajan puolella. Virolainen on noussut eräkohtaisissa pisteissä liigan kärkeen.

  Chiappini odottaa jälleen kerran tiukkaa peliä.

  – Taidan sanoa aina, että ottelusta tule kova, mutta niin taas. Saa nähdä, millaisia muutoksia Viesti tekee tällä kertaa, pelaako Heikkiniemi ja niin edelleen. Valmistaudumme ottamalla huomioon erilaiset vaihtoehdot. Kuten aiemmissakin otteluissa, voitontahto ratkaisee, sekä tietysti fyysinen kunto, HPK-luotsi ennakoi.

  HPK ja LP Viesti kamppailevat tällä hetkellä tasaisesti Pölkky Kuusamon ja Oriveden Ponnistuksen kanssa Mestaruusliigan runkosarjan voitosta. Tämänhetkisessä tilanteessa kolmantena olevalla Viestillä on etunaan pelaamatta olevat ottelut kilpakumppaneihin nähden. ”Virtuaalitilanteessa” salolaiset ovat HPK:n edellä ja liigakärjessä, mutta voitto kääntäisi asetelman hämäläisten hyväksi.

  Niinpä keskiviikkona Elenia-areenassa pelataan isoista liigapisteistä. Odotettavissa voi hyvin olla taas yksi maratonottelu, kuten marraskuussa, jolloin HPK voitti 3–2. Voittamista pidemmän kaavan kautta paljon harjoitelleella Kerholla ei ole viidestä viitoserästään vielä ainuttakaan tappiota.

  Tagit: lp viesti  mestaruusliiga  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä