• Hämeenlinnan Lentopallokerhon peliä pyörittää ensi kaudella Itävallan maajoukkuepassari Dana Schmit. Elokuun alussa Suomeen saapuva pelintekijä pelasi edellisen Ranskan liigassa neljänneksi sijoittuneen Volero Le Cannetin riveissä.

  - Tulen todella mielelläni Suomeen ja Hämeenlinnan Lentopallokerhoon, koska minulla oli hyvä tunne heti, kun sain tarjouksen seuralta. Suomi on maana minulle aika uusi, mutta odotan innolla sitä, että pääsen viettämään joulun aikaa siellä, Schmit iloitsee.

  Ihan ensimmäistä kertaa juuri 24 vuotta täyttänyt pelaaja ei Suomessa kuitenkaan ole.

  - Olen käynyt Suomessa kaksi kertaa CEV ja Challenge cupin peleissä. Toinen ottelu oli Vampulaa ja toinen Kuusamoa vastaan. Molemmilta kerroilta on hyviä muistoja, sillä Vampulan voitimme kultaisessa erässä ja Kuusamossa olimme niin onnekkaita, että pääsimme näkemään revontulia.

  Tulevalle kaudelle 178-senttisellä itävaltalaisella on selvä tavoite.

  - Tärkein tavoite on, että voitamme mestaruuden. Lisäksi haluan, että taistelemme cupin voitosta ja viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä haluan kehittyä kauden aikana sekä pelaajana että ihmisenä, Schmit luettelee.

  Suomen Mestaruusliigasta Schmitillä ei ole juurikaan tietoa.

  - Täällä pelanneet ystäväni ovat kuitenkin kehuneet sarjaa ja sen tasoa. Lisäksi minulle kerrottiin, että siellä voi olla talvella tosi kylmä, passari nauraa.

  Itävallan kauniista pääkaupungista Wienistä kotoisin oleva pelaaja aloitti lentopallon 11-vuotiaana. Itseään hän kuvailee kovaa töitä tekeväksi ja tunteella pelaavaksi pelaajaksi, jolla on myös hyvä pelikäsitys. Lentopallokerhon päävalmentajan Matteo Pentassuglian kanssa hän on jo käynyt keskusteluja.

  - Olemme puhuneet oikeastaan kaikesta ja pidän hänen ideoistaan, miten työskentelemme yhdessä.

  Päävalmentaja Pentassuglia on tyytyväinen, kun seura pääsi sopimukseen Schmitin kanssa.

  - Olen katsonut paljon hänen pelejään sekä maajoukkueessa että Volero Le Cannetissa ja pidin todella näkemästäni. Sanoinkin Villelle (manageri Kalliomäki), että hänen kanssaan meidän pitää tehdä sopimus, jos vain pääsemme yhteisymmärrykseen asioista.

  Pentassuglia uskoo, että Schmit on erinomainen joukkuepelaaja.

  - Lisäksi hän on erittäin tarkka passari jokaisen pelipaikan pelaajan kanssa. Tärkein asia oli kuitenkin se, että etsimme passaria, jolla on jo kokemusta Euroopassa pelaamisesta. Hän pelasi tosiaan Volero Le Cannetissa Ranskassa, joten kokemus on korkealta tasolta.

  Italialaisen mukaan juuri sopivan passarin löytäminen oli ensisijaisen tärkeää tulevan kauden joukkuetta rakennettaessa.

  - Etsimme pitkään hyvää passaria, ja se oli myös ensimmäinen asia, mistä seuran sisällä keskustelimme. Oli tärkeä löytää kokenut pelaaja.

  Päävalmentajan on erittäin tyytyväinen joukkueensa ensi kauden passarikaksikkoon. Schmitin ohella Lentiskerhon peliä pyörittää ensi kaudellakin seuran oma kasvatti Jenna Yli-Vainio.

  - Jenna kehittyy paljon koko ajan ja on nyt maajoukkueen mukana. Sieltä kuuluu todella hyviä asioita hänestä. Jennallakin on iso rooli kentällä ensi kaudella. Luotan häneen paljon ja annan myös hänelle mahdollisuuksia pelata, Pentassuglia lupaa.

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä