• Tampereelta kotoisin oleva 23-vuotias 185-senttinen keskipelaaja Daniela Öhman palaa Hämeenlinnaan menestyksen kiilto silmissään. Vuonna 2018 Danin kaulaan ripustettiin tuplakultaa kun Hämeenlinna voitti Suomen Mestaruuden ja Suomen Cupin. Öhman oli silloin yksi joukkueen kantavista voimista.
  Danielalla on käynnistymässä jo kymmenes pelivuosi huippujoukkueissa kun ensimmäisen pelin liigassa hän pelasi jo 16-vuotiaana. Öhman kokee, että on entistä ehompi kantamaan suurta vastuuta peleissä. Daniela Öhmanin mukaan vuodet ovat opettaneet paljon ja kun on kokenut lentopallossa niin hyviä hetkiä kuin huonojakin hetkiä.

  • Erilaiset tilanteet ovat kasvattaneet minua paljon. Olen kaikesta kiitollinen ja päässyt niistä yli.
  • Olen hyvä keskittymään ja lukemaan peliä mutta nopeuteni on ehkä paras puoleni.
  • Lentopallossa minua viehättää se kun aina voi oppia jotain uutta.
  • Tunnen Matteon ja uskon, että hän pystyy kehittämään lentistaitojani vielä paljon.
  • Myös joukkueen kokoonpano näyttää tosi hyvältä ja odotan suurella mielenkiinnolla millaista uutta kulttuuria tuo italialainen passari joukkueeseemme. Olen nähnyt hänen pelaamistaan videoilta ja näyttää hyvältä, pohtii Daniela Öhman.

   

  Daniela aloitti lentopallon 8-vuotiaana kun lentopalloa harrastanut isä vei hänet Kalevan Lentopallon harjoituksiin. Siellä peliaikaa tuli junnujoukkueissa ja 2-sarjassa tyttö pelasi jo 14-vuotiaana. Sitten siirto Ylöjärven Ryhtiin ykkössarjaan ja kun seuralla oli farmisopimus Kangasalan kanssa niin peliaikaa tuli myös siellä.

  Seuraavana vuonna Daniela teki ensimmäisen liigapelaajasopimuksen Kangasalan kanssa. Heti Danin ensimmäisellä liigakaudella Kangasala tuli mestaruussarjassa hopealle ja Daniela Öhman valittiin liigan tulokkaaksi.

  Hämeenlinnaan Daniela tuli pelikaudelle 2017-18 mestaruuden tekijäksi. Sen jälkeen kysyntää on riittänyt nuorelle pelaajalle vaikka kuinka paljon. Hämeenlinnasta Dani siirtyi ranskalaiseen huippujoukkueeseen. Puolitoista kautta Ranskassa ja päättyneen kevään Öhman pelasi LiigaPlokissa. Seuraavaksi urotekoja tehdäänkin Hämeenlinnassa.

   

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä