lentiskauppa.com

 • [Otteluennakko] HPK vs Minchanka Minsk | 5.11.2016 klo 18.00 | Elenia-areena

  HPK:lla on lauantaina edessään revanssin paikka, kun sen tiistaina Valko-Venäjällä kukistanut Minchanka Minsk vierailee vuorostaan Hämeenlinnassa Mestareiden liigan karsinnan toisessa osassa. Samalla HPK pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa Elenia-areenalla. Kello 18 alkavaan otteluun huipentuu koko syksyn jatkunut odotus Euroopan tasokkaimman seuraturnauksen saapuessa oranssiin kaupunkiin.

  Panokset ottelussa ovat isot. HPK tarvitsee vähintään 3–1-voiton Valko-Venäjän mestarista selvitäkseen kultaiseen erään, jossa ratkaistaisiin jatkopaikka. Muussa tapauksessa niin ikään ensimmäistä kauttaan Mestareiden liigassa pelaava Minsk etenee viimeiselle karsintakierrokselle. Siellä odottaisi maailman parhaisiin lentopallojoukkueisiin kuuluva turkkilainen tähtisikermä Eczacibasi VitrA Istanbul, ellei Bulgarian mestari Marica Plovdiv yllä ihmeeseen lauantaina.

  HPK jäi tiistaina Minchankan jalkoihin kahdessa ensimmäisessä erässä ennen kuin löysi pelinsä kolmannessa erässä. Tuloksena oli kuitenkin 3–1-tappio. Varsinkaan syöttö ja vastaanottohyökkäys eivät olleet Valko-Venäjän maajoukkuepelaajia vilisevän joukkueen tasolla.

   

  Päävalmentaja Luca Chiappini odottaa varovasti parempaa peliä kuin otteluparin ensimmäisessä osassa. Nyt vastustajakin on tutumpi.

  – Olimme siellä hieman sokeita, mutta nyt tiedämme jotain. He ovat erittäin hyvä joukkue, jolla on hyvät laiturit ja erittäin vahva hakkuri. Ottelusta ei varmasti tule helppoa, mutta lauantaina nähdään, Chiappini arvelee.

  Minchankan joukkueesta kannattaa seurata etenkin yleispelaaja Katsiaryna Silantsevaa, joka iski Falcon Club Arenalla 26 pistettä. Kokenut hakkuri Oksana Kavalchuk osoitti myös avausosaottelussa vaarallisuutensa tekemällä 19 pistettä. Ikähaitarin toisessa ääripäässä on vasta 16-vuotias Hanna Gryshkevich, joka esiintyi ensimmäisissä erissä pirteästi.

  Chiappinin mukaan kaikkien vastustajien kanssa pitää olla tarkkana. Hän ei halua paljastaa vielä pelisuunnitelmaansa.

  – Minsk on hyvä joukkue, joten en nostaisi yksittäisiä pelaajia. Meidän pitää parantaa omaa peliämme kokonaisuudessaan, etenkin syöttöä.

   

  Chiappini suhtautuu kauden varsinaiseen kotiavaukseen positiivisesti Minskistä paluun jälkeen. Täysi Elenia-areena tarjoaa mukavamman otteluympäristön kuin lähes tyhjä Minchankan halli.

  – Kotona pelaaminen on aina hyvä asia, ja nyt on yleisöäkin. Se lienee hyvä tytöillekin, valmentaja toteaa.

  – Itse reissu Minskiin oli aika mukava. Valko-Venäjä ei kuitenkaan ole mikään maailman paras turistikohde, hän vihjaa.

  Tagit: HPK  Minchanka  Minsk  Mestareiden liiga  CEV Champions League  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä