• HPK-naiset aloittavat tämän kauden europelit neljän viikon kuluttua CEV Cupin ensimmäisen kierroksen kotiottelulla. Vastustajaksi selvisi viikonloppuna Venäjän Superliigan viime kauden pronssijoukkue Enisej Krasnojarsk.

  Lauantaina päättynyt Mestarien liigan viimeinen karsintakierros tarjosi ainakin yhden sensaation. LP Viestin edellisellä kierroksella pudottanut bulgarialainen Maritza Plovdiv passitti CEV Cupin puolelle myös suosikkina ottelupariin lähteneen Enisej Krasnojarskin.

  Näin HPK:n avausvastus CEV Cupissa on kivenkova venäläisjoukkue. Krasnojarsk saapuu otteluparin ensimmäisessä osassa Hämeenlinnaan. Elenia-areenassa palloillaan tiistaina 12. joulukuuta kello 18.30.

  Venäjän liigan kolmonen lähti toiseen Plovdiv-otteluun allaan 2–3-vierasvoitto Bulgariasta. Vietyään kaksi ensimmäistä erää kotonaan 25–20 ja 25–19 Krasnojarsk tarvitsi vain yhden erävoiton seuraavien neljän erän aikana. Sitä ei koskaan tullut. Plovdiv nousi 2–3-voittoon erin 22–25, 25–27 ja 12–15. Kultainen erä päättyi vieraiden voittoon 11–15, ja Plovdivista tuli ensimmäinen bulgarialaisseura Mestarien liigan lohkovaiheessa.

   

  Krasnojarsk pelasi Mestarien liigan karsinnassa ensimmäistä kertaa. Se saavutti viime keväänä ensimmäisen mitalinsa Superliigassa voitettuaan puolivälierissä Dinamo Krasnodarin ja pronssiotteluissa perinteikkään suurseuran Uralochka-NTMK Ekaterinburgin. Siperialaiset Enisej ja Uralochka-NTMK edustavat nyt Venäjää Euroopan toiseksi kovimman tason turnauksessa.

  Krasnojarsk on panostanut naisten joukkueeseen edeltäjä Junost Krasnojarskin yhdistyttyä monilajiseura Enisejhin 2012. Tällä hetkellä joukkueessa pelaa neljä Venäjän maajoukkuepelaajaa, joista kolme (yleispelaaja Marija Frolova, libero Svetlana Krjuchkova ja keskitorjuja Ekaterina Efimova) pelasi syyskuussa EM-kisoissa.

  Mestarien liiga oli selvästi Krasnojarskin ykköstavoite tällä kaudella. Yllättävä karsintatappio aiheutti jo muutoksia joukkueen taustalla, sillä päävalmentaja Aleksandr Koshkin erosi sunnuntaina, vaikka liigassa joukkue on kolmantena. Apuvalmentaja Aleksandr Jurjevich kantaa vetovastuun toistaiseksi.

   

  Vierasmatkasta tammikuussa ei tule helppoa, mutta Plovdivkin onnistui altavastaajana ihmenousussa Sever-areenassa. Krasnojarsk on Suomesta 5000 kilometrin ja puolen vuorokauden lentomatkustamisen päässä. Toinen osaottelu pelataan keskiviikkona 10. tammikuuta, vain neljä päivää Suomen cupin finaalitapahtuman jälkeen.

  HPK-päävalmentaja Luca Chiappini suhtautuu uuteen kohteeseen lähinnä huumorilla.

  – Edellinen italialainen, joka on käynyt noin kaukana idässä, on muistaakseni Marco Polo, Chiappini vitsailee.

  Vastustajasta Kerho-luotsi ei tiedä vielä paljoakaan.

  – Se on vastustaja, jonka me nyt saimme. Yritämme suunnitella reissun parhaalla mahdollisella tavalla. Olen lähestynyt heidän skouttiaan (videovaihtoon liittyen), mutten ole vielä saanut vastausta.

  Kotiotteluun lippuja myy lippu.fi. Aikuiset pääsevät kauden toistaiseksi kovimpaan Hämeenlinnassa pelattavaan lentopallo-otteluun yhtä edullisesti kuin liigapeleihin, kun ennakkoliput maksavat 8,50 euroa.

   

  Kuva: CEV

   

  Liput

  http://www.lippu.fi/Lippuja.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&erid=2002337&includeOnlybookable=false&x10=1&x11=hpk

  Varaukset ja lisätiedot:

  Kaarina Kiuru
  0400 906980
  kassumummo@gmail.com

  Tagit: cev cup  enisej krasnojarsk  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä