• Keskitorjuja Eveliina Smolander on tehnyt Hämeenlinnan Lentopallokerhon kanssa jatkosopimuksen ensi kaudesta. Ikäisekseen kokeneelle Smolanderille on tarjolla isoa roolia mestaruutta puolustavassa joukkueessa.

  Heinäkuun ensimmäisenä päivänä 26 vuotta täyttävä Eveliina Smolander on Lentiskerhon kolmas ja viimeinen kiinnitys viime kauden tuplamestarijoukkueesta. Kerholla on nyt kymmenen pelaajaa liigajoukkueessa.

  Lapualaislähtöisellä keskipelaajalla on allaan hyvin kaksijakoinen kausi. Sen aikana Smolander voitti häneltä puuttuneen mestaruutensa, mutta menetti melkein puolet kaudesta rasitusmurtuman takia.

  Kokonaisuutena kausi jäi plussan puolelle. Pelattuja otteluita tuli vain 15, ja niissä hän teki 72 pistettä, mutta hän kuului alkukaudesta aloituskuusikkoon ja kehittyi tänä aikana nopeasti.

  – Voitetut mestaruudet muistaa varmaan aina. Loukkaantuminen jätti nälkää. Mihinköhän asti olisin päässyt ilman sitä? Smolander miettii.

  – Motivaatiota on seuraavaan kauteen. Haluan saada hyvän, ehjän kauden ja auttaa joukkuetta omalla toiminnallani.

  Lentopallokerholla oli vakaa aikomus pitää kiinni Smolanderista, mutta hän pohti myös uransa jatkoa muissa ympyröissä. Lopulta hän päätti pysyä Hämeenlinnassa.

  – Tykkäsin viime vuonna seuran toiminnasta ja valmennuksesta. Koin, että Luca (päävalmentaja Chiappini) yrittää viedä pelaajia eteenpäin. Tämä oli paras vaihtoehto.

   

  Uuteen kauteen Smolander lähtee uudesta tilanteesta. Hän on tällä hetkellä joukkueen vanhin ja kokenein pelaaja 250 liigaottelullaan.

  – Joukkueestahan tulee nyt ihan erilainen. En ole mikään junnu enää, mutta en kyllä ajatellut, että saattaisin olla joukkueen vanhin 26-vuotiaana. Onhan sitä miettinyt, että kun nuorilla pelaajilla ei ole yhtä paljoa liigakokemusta, niin toivon pystyväni auttamaan heitä eteenpäin henkisellä puolella, Smolander sanoo.

  – Meillä on kuitenkin hyviä pelaajia, joten toivottavasti yllämme taas mestaruuteen ja cupiin.

  Uuteen tilanteeseen Smolander yrittää päästä myös lentopallon ulkopuolella. Hän suunnittelee opastavansa nuorempiaan myös arjessa, tekemällä luokanopettajan sijaisuuksia Hämeenlinnassa.

  Smolanderin tarkoituksena on saada kasvatustieteiden maisterin tutkinto Tampereen yliopistosta valmiiksi ennen kauden alkua, joten kahden kaupungin väliä hän ei enää kaudella suhaa.

  – Sikäli tulee taas erilainen kausi. En hae kuitenkaan mihinkään pidempiin määräaikaisuuksiin, riippuu tarpeesta. Luulisi, että näin isosta paikasta löytyy jotain.

   

  Hämeenlinnan sopimustilanne 12.6.

  Passarit: Pauline Martin (Ranska, uusi), Taija Kaukoranta (uusi)

  Keskitorjujat: Yasmine Madsen (2. kausi), Laura Laukkanen (uusi), Eveliina Smolander (2. kausi)

  Laitahyökkääjät: Suvi Kokkonen (2. kausi), Ronja Heikkiniemi (uusi), Emmi Riikilä (uusi)

  Liberot: Julia Porsanger (uusi), Roosa Heikkiniemi (uusi)

  Tagit: jatkosopimus  eveliina smolander  tiedotteet  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä