• [Ottelusarjaennakko] HPK vs LiigaPloki | 1. välierä Elenia-areenassa pe 23.3.2018 klo 18.30

  HPK ei kohtaa liki kahteen kuukauteen ketään muita kuin Nurmon Jymyn ja Pihtiputaan LiigaPlokin. Playoffien alkajaisiksi HPK pelasi runkosarjan lopussa voitettua Jymyä vastaan jännittävän 3–1-voittoon päättyneen sarjan, ja nyt sillä on edessään kamppailu finaalipaikasta runkosarjan päätösvastustajan Plokin kanssa.

  Plokista ponnistanut HPK-libero Saana Koljonen ottaa kasvattajaseuransa välierissä vastaan mielellään – tai ainakin mieluummin kuin puolivälierissä.

  – Mieluiten olisi kohdannut vasta finaalissa. Aika samalla lailla tähän sarjaan pitää lähteä kuin puolivälieriin. Yhtään pistettä ei varmasti tule ilmaiseksi. Tällä kaudella ei kävellä puolivälieristä finaaliin, Koljonen pohtii.

  Liberon mukaan puolivälieräsarja oli hyödyllinen, sillä se viritti HPK:n tason jo valmiiksi korkealle.

  – Jymy haastoi meitä tosi hyvin. Mekin pelasimme hyvin, etenkin torjunta-puolustuspelissä, emmekä tehneet järkyttävää määrää virheitä. Nyt emme joudu nostamaan ihan hullusti tasoa. Ei tarvitse hypätä suoraan kakkosvaihteelta vitoselle.

  Hämeenlinnalaiset huilasivat Nurmo-sarjan jälkeen kaksi täyttä päivää. Koljosen mukaan tauon jälkeinen harjoitusviikko on luonut hyvän tunnetilan välieräavauksen lähestyessä

  – Teki hyvää saada ajatukset hetkeksi irti lentopallosta. Sunnuntaista asti olemme saaneet hyvää treeniä alle. Kaikki odottavat perjantaita hyvillä mielin, että tulisipa jo, Koljonen kertoo.

   

  Aiempien mittelöiden perusteella oranssivalkoiset lähtevät välieriin suosikkeina. HPK voitti runkosarjassa kaikki kolme kohtaamista. Viimeisen kierroksen merkityksettömässä ottelussa Kerho otti putaalaisista selvän 3–0-voiton.

  HPK-luotsi Luca Chiappinin mielestä runkosarjaotteluilla ei kuitenkaan ole enää mitään merkitystä.

  – Pudotuspelit ovat eri asia, kuten näimme esimerkiksi OrPon ja Kangasalan välisestä sarjasta. Tavoitteemme tällä kaudella oli ensin Suomen cup, nyt keskitymme mestaruuteen. Ei ole väliä, ketä vastaan pelaamme, keskitymme pelaamaan omaa parasta lentopalloamme, ja yritämme voittaa sitä kautta.

  Kotikentällään runkosarjakakkonen on ollut haastajiaan parempi, mutta Jymy horjutti tätä puolivälierissä voittamalla molemmissa Elenia-areenan otteluissa avauserän.

  Kevään yllättäjä LiigaPloki lähetti cup-finalisti Pölkky Kuusamon kesälomille neljässä puolivälierässä. Ottelusarja alkoi Kuusamon murskakotivoitolla, mutta kääntyi runkosarjan viidennen hallinnaksi.

  Chiappini huomioi Plokin tasapainoiset esitykset ja toteaa pihtiputaalaisten välieräpaikan olevan hyväksi koko Suomi-lentikselle.

  – Välierissä on neljä joukkuetta, jotka kaikki todella kilpailevat mestaruudesta. Myös Kangasalan ja Viestin sarja tulee olemaan mielenkiintoinen, Chiappini lisää.

   

  Yhdysvaltalaisnelikkoonsa luottavan Plokin vakuuttavin oli puolivälierissä keskitorjuja Meredith Hardy. Hän on pudotuspelien tilastojen kärkipäässä niin ässäsyötöissä (11), torjunnoissa (11) ja hyökkäystehoissa (54%). Hakkuri Canace Finley oli runkosarjan pistepörssin kolmas, mutta Pölkkyä vastaan Alexandra Reid onnistui paremmin. Yleispelaaja on playoff-pistepörssin viides 60 pisteellään ja vastaanottotilaston kolmas prosentilla 62.

  – Mielestäni Ploki pääsi parempaan rytmiin laitahyökkääjien kanssa. Passari (Suzanne Horner) on varmaotteinen, älykäs ja tarpeeksi tarkka, ja keskitorjuja Hardy on pelipaikallaan yksi liigan parhaita, Chiappini analysoi.

  Koljonen toivoo saavansa hyviä puolustuksia Plokin amerikkalaisia vastaan jo perjantaina. Hän uskoo, että HPK tulee panostamaan otteluiden alkuun, jotta ei joutuisi kiipeämään samanlaista henkistä seinää kuin jokaisessa Jymy-ottelussa.

  – Yritetään pehmentää Plokin peliä pureutumalla heidän syömähampaisiinsa. Hekin tulevat varmasti meitä vastaan kovalla syötöllä. Meidän pitää parantaa joka osa-alueella hiukan ja saada oikeanlaista rentoutta peliin. Jymyä vastaan olimme pelien alussa ehkä liiankin rentoja ja aloimme jännittää, kun peli ei lähtenytkään meidän hallinnassamme.

  Lähes joka tilastossa pihtiputaalaisten edellä on HPK-pelaaja. Suvi Kokkonen iski puolivälierissä kolmanneksi eniten pisteitä (67), Salla Karhu syötti eniten ässiä (15, 0,83/erä) ja Daniela Öhman tappoi tehokkaimmin (61%).

  Puolivälieräsarja toi HPK-pelaajille myös merkkipaaluja, kun keskipelaaja Öhman rikkoi Nurmoa vastaan tuhannen pisteen tarunhohtoisen rajan ja laituri Kokkonen sai 50 liigaottelua täyteen.

  Siinä missä HPK pelaa välierissä jo 21. kertaa peräkkäin (edeltäjät Tarmo Volley ja Vanajan RC mukaan lukien), Plokille välieräpaikka on kaikkiaan vasta kuudes. Sen ainoa mitali on pronssi kaudelta 2005–06 nimellä Pislaploki. Edellisen kerran LiigaPloki oli neljän parhaan joukossa keväällä 2012. Tuolloin juuri HPK voitti sen huikeassa välieräsarjassa 4–3.

   

  Otteluohjelma

  pe 23.3.2018 klo 18.30 HPK–LiigaPloki Elenia-areenassa

  su 25.3.2018 klo 17.00 LiigaPloki–HPK Pihtipudas-salissa

  ke 28.3.2018 klo 18.30 HPK–LiigaPloki Elenia-areenassa

  pe 30.3.2018 klo 18.30 LiigaPloki–HPK Pihtipudas-salissa (tarvittaessa)

  su 1.4.2018 klo 18.00 HPK–LiigaPloki Elenia-areenassa (tarvittaessa)

  Toinen välieräpari: LP Viesti (1)–LP Kangasala (6).

  Tagit: liigaploki  mestaruusliiga  playoffs  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä