• Hämeenlinnan Lentopallokerhon uusi päävalmentaja on italialainen Giovanni Torchio. Torchio korvaa seuran peräsimessä viikonloppuna irtisanoutuneen Matteo Pentassuglian ja on vetovastuussa jo keskiviikon ottelussa LP Viestiä vastaan.

  Torchio on kokenus lentopallovalmentaja. Suomessa on hän valmentanut aikasemmin Saimaa Volleyta miesten Mestaruusliigassa ja naisissa Salon Viestiä sekä Woman Volleyn junioreita. Kotimaassaan hän on ollut sekä apu- että päävalmentajana A1-liigassa. Myös belgialaisseura Noliko Maaseikissa Torchio on ollut pää- ja apuvalmentaja.

  – Olen iloinen saadessani olla täällä Hämeenlinnassa. Seuralla on pitkä traditio kärkitason lentopallosta Suomessa ja hyviä maine myös Euroopassa, joten tämä on minulle hieno haaste, 53-vuotias valmentaja sanoo.

  – Haluan myös sanoa kiitokset Matteolle hänen pitkäaikaisesta työstään seurassa. Olen jutellut hänen kanssaan paljon muutaman päivän aikana, ja hän jättää joukkueen minulle hyvillä fiiliksillä. Se on minusta hieno asia, Torchio kiittää.

  Torchio myös tietää, että edessä paljon töitä.

  – Tiedän, että jos Hämeenlinna palkkaa minut kesken kauden, on edessä joitain ongelmia ratkaistavana. Se on normaalia, kun tulet kesken kauden mukaan. 

  Uusi päävalmentaja on jo keskustellut Lentopallokerhon kapteenin Michaela Madsenin ja hänen varakapteeniensa kanssa.

  – Olen jutellut joukkueen kolmen kapteenin kanssa ja yrittänyt saada alkukaudesta itselleni isoa kuvaa heidän näkökulmastaan. Minulle tulee sitten tietysti oma mielikuvani, mutta joukkue otti minut lämpimästi vastaan, ja myös pelaajat ymmärtävät, että tällaisia asioita tapahtuu välillä kesken kauden.

  Seura ja Torchio olivat keskustelleet jo aiemmin mahdollisesta päävalmentajan pestistä kaudelle 2022–2023, sillä Pentassuglia oli jo aiemmin ilmoittanut kuluvan kauden jäävän hänen viimeisekseen Hämeenlinnassa.

  – Nyt kävi näin, ja Ville (Kalliomäki) soitti minulle, enkä voinut sanoa ei. Sanoin vain, että tulen auttamaan kaikessa. Tällä hetkellä olemme puhuneet ajanjaksosta, joka kattaa tämän kauden. Katsotaan, miten kaikki menee ja teemmekö sopimukseen jatkoa. Se ei ole kuitenkaan nyt mielessä, vaan kaikki keskittyminen on tässä kaudessa, jotta joukkue pääsee parhaimmilleen ja pelaajat ja seura yltävät tasolle, jolla niiden kuuluu olla, Torcio jatkaa.

  Jo aikaisemmassa valmennustiimissä työskennellyt Antonio Orlandi jatkaa myös uuden päävalmentajan alaisuudessa, kuten tekee myös joukkueenjohtaja Anna Boricheva. Toinen apuvalmentaja Sami Stenius sen sijaan päätti lopettaa liigajoukkueen valmennuksessa ja keskittyä tehtäväänsä junioripuolen juniorivastaavana.

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä