• Tavallisesta poikkeava kotihalli ei haitannut HPK-naisten suorittamista perjantai-illan mestaruusliigaottelussa. Ilman kahta avauskokoonpanon pelaajaa Oriveden Ponnistus sekosi pelissään lähes täysin. HPK nousi Mestaruusliigan kärkeen murskavoitolla 3–0 (25–11, 25–13, 25–14).

  Ottelu sai hyvin tasaisen lähdön, kun Oriveden Ponnistus pelasi 3–3-tilanteeseen asti valmiimmin kuin evakossa pelannut kotijoukkue. Tämän jälkeen HPK sai avainaseensa syötön kulkemaan tappavan tehokkaasti. Lähes lattian väriset rajaviivat sotkivat OrPon vastaanottoa kenties Kerhon syöttöjä pahemmin. HPK:n kolmas syöttäjä Yasmine Madsen sai pysyä rajan takana 11 peräkkäisen pisteen ajan. Tänä aikana hän iski kuusi ässää, joista viisi peräkkäin. Viimeisen niitin erälle iski Vicky Savard kolmella peräkkäisellä ässällä.

  Toinen erä alkoi kääntyä HPK:n eduksi tilanteesta 6–6 Salla Karhun syöttövuorolla. Hämeenlinnalaiset saivat vajaalla hyökkäysarsenaalilla operoineen OrPon iskut hyvin kiinni torjunnalla, vaikka se ei kolmea pistettä enempää tuonutkaan. Ponnistus alkoi sortua helppoihin virheisiin, joita tuli hyökkäyksistä helppopallovirheisiin yhteensä kymmenen. Erän kuusi viimeistä pistettä kirjattiin Kerholle.

  Kolmannessa erässä OrPon näennäisesti parantunut peli sekosi lopullisesti väärään kenttäkiertojärjestykseen. HPK:lle tuomittiin rotaatiorikkeistä neljä pistettä, joista ainakin kolme aiheellisesti. Oikean järjestyksen selvittelyyn tuhrautui niin paljon aikaa, että selvänumeroinen erä venähti 28-minuuttiseksi. Hämminkiä aiheutti vieraiden päävalmentaja Zvonko Nikolicin mukaan pelaajien vaihtamisen lisäksi yleispelaaja Jale Herveyn lainapaidan pelinumero.

  Karhun syöttämät kaksi ässää tilanteeseen 20–12 olivat viimeinen niitti OrPon arkkuun ja alisuorittaneille passari Olga Vergidoulle ja hakkuri Francyele Lemosille, jotka vaihdettiin nuorempiinsa.

  Vaikka ilman Jessica Kososta ja Niina Ylöstä pelannut OrPo jäi kauas tasostaan ja hukkasi ajatuksensa myös tuomariratkaisuista valittamiseen, HPK pelasi loistavan ottelun. Päävalmentaja Luca Chiappinin mielestä myös torjunta-puolustuspeli oli erinomaisella tasolla.

  – Arvostan pelaajien tekemiä uhrauksia, sillä olemme pelanneet ja harjoitelleet viime aikoina todella paljon. Neuvoin heitä pysymään vahvoina, koska meillä on nyt CEV Cup -ottelu, jonka jälkeen he saavat pari vapaapäivää, Chiappini alusti jo tiistaista Krasnojarsk-huippuottelua.

  Viidellä ässällä ja neljällä torjunnalla vähän vaisumpia hyökkäystehoja paikannut Vicky Savard oli kotijoukkueen paras pelaaja pistein 18/+14. Kuuden ässän Madsen pääsi kymmeneen (+9). Ponnistukselta taas puhtaat paperit sai käytännössä vain brasilialaisyleispelaaja Franciele Stedile (14/+6).

  Savardin ja keskipelaajien Madsenin ja Daniela Öhmanin tehoillessa, toinen laitahyökkääjä Suvi Kokkonen keskittyi enemmän vastaanottoon ja puolustukseen kuin yleensä. Myös Kokkonen hieman yllättyi murskavoitosta.

  – Varmaan kaikki odottivat vähän kovempaa peliä, mutta heiltä puuttui pari pelaajaa ja saimme pidettyä oman pelin koko ajan hyvin. Se lähti kulkemaan tosi hyvin. Varmaan OrPolla menivät päät ihan sekaisin rotaatiovirheiden takia ja he alkoivat kinastellakin, niin se varmaan vaikutti peliin.

  Hakkalan liikuntahalli ei lopulta ollut HPK:lle ongelma eikä mikään. Chiappinin mukaan auttoi, että joukkue harjoitteli evakkoareenallaan kahdesti ennen ottelua.

  – Mielenkiintoista, että rajaviivatkin ovat lattian värisiä, mutta sanoin tytöille jo ennen peliä, että epämukavuusalueesta valittamisen sijaan, kannattaakin harjoitella juuri sillä alueella olevia asioita. Tietysti 3–0 on hieno tulos, mutta yhtä tärkeää oli pelata mukavuusalueen ulkopuolella, päävalmentaja pohti.

  OrPo-voitto nosti HPK:n 29 pisteeseen ja Mestaruusliigan kärkeen, ainakin hetkeksi. Lauantaina 27 pisteessä oleva Pölkky Kuusamo emännöi pohjoisen paikallisessa voitotonta WoVoa.

   

  Tilastot

  HPK–Oriveden Ponnistus 3–0 (25–11, 25–13, 25–14)

  Parhaat pistenaiset:

  HPK: Vicky Savard 18/+14, Yasmine Madsen 10/+9, Salla Karhu 9/+8.

  OrPo: Franciele Stedile 14/+6, Saara Lepistö 3/+1, Jale Hervey 3/-10.

  Hyökkäys: 38%–24%.

  Vastaanotto: 56%–42%.

  Torjunnat: 9–1.

  Ässät: 13–1.

  Parhaat pelaajat: Savard (HPK) ja Stedile (OrPo).

  LähiTapiola-pisteet: 3p Savard, 2p Madsen, 1p Stedile.

  Tagit: orpo  mestaruusliiga  otteluraportit  lammi  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä