• Hämeenlinnan Lentopallokerho otti viikon kummastakin vieraspelistä voiton. Lauantaina voitto uli suoraan kolmessa erässä, kun Mestaruusliigan tulokas Helsinki Volley kaatui erin 3–0 (25–15, 25–16, 25–20).

Vierasjoukkueen pistekuningatar oli taas hakkuri Yasmine Madsen, joka teki ottelussa 20 (+13) pistettä. Päävalmentaja Matteo Pentassuglia oli kokonaisuuteen tyytyväinen, vaikka löysi otteista yhä parannettavaa.

– Toisessa ja kolmannessa erässä oli hetkiä, joihin olisimme voineet löytää ratkaisun vähän nopeammin. Meidän ei pitäisi antaa vastustajalle kuuden pisteen putkia, vaan pitää ne maksimissaan kahdessa pisteessä. Kontrolloimme peliä kuitenkin koko ajan, italialainen sanoi.

Pentassuglia peluutti joukkuettaan laajasti ja esimerkiksi valkovenäläinen Vera Klimovich oli nyt ensimmäistä kertaa pelaavassa kokoonpanossa.

– Hän suoriutui hyvin. Vera on ollut mukanamme vasta muutaman viikon ja olemme ajaneet häntä rauhallisesti sisään. Yhteistyö passareiden kanssa ei tietenkään ole vielä täydellistä, mutta hän ratkaisi hyvin tilanteet, joissa passi ei ollut täydellinen. Peli paranee varmasti koko ajan.

Lentiskerhon kokoonpanossa oli mukana myös 15-vuotias PuMa-Volleyn pelaa Nea Subotic. Myös hän sai Pentassuglialta hieman peliaikaa.

– Hän harjoitteli kanssamme tällä viikolla kaksi kertaa ja halusin antaa hänellekin ensimmäiset hetket liigassa. Hyökkäyksessä ja syötössä, jotka hän teki, näki että hän haluaa ottaa riskiä ja suoriutua parhaalla mahdollisella tavalla. Se oli oikein mukava nähdä, Pentassuglia iloitsi.

Lentiskerho jatkaa Mestaruusliigaa ensi torstaina kotiottelulla LP Kangasalaa vastaan.