• HPK-naisten yleispelaaja Hillary Hurley jättää seuran. Etelä-Korean liigassa pelaava seura osti yhdysvaltalaisen sopimuksen ulos. Kyseessä on HPK:n seurahistorian merkittävin pelaajakauppa.

  Hillary Hurleyn hyvät otteet HPK:n paidassa alkukaudella herättivät kiinnostusta kaukanakin Suomesta. Hurley siirtyy loppukaudeksi eteläkorealaisen Gimcheon Expressway Hi-Passin riveihin. Hurleyn uusi joukkue on kovatasoisessa V-Leaguessa kuudentena eli viimeisenä.

  Korealaiset lähestyivät Hurleyn turkkilaisen pelaaja-agentin kautta HPK:ta viime viikolla. Seura ei halunnut olla yhdysvaltalaisen tiellä, kun mahdollisuus lähteä kovempaan sarjaan aukesi. Hurley lähtee kohti Aasian kenttiä välittömästi.

  – Sanoimme agentille, että sopimuksen ulososto käy varmasti, jos Hurley haluaa itse lähteä, ja saamme tietää, mitä korealaiset maksavat. Hillary sanoi, että hän haluaa lähteä, jos saa sen mahdollisuuden ja seura päästää. Soitin sitten agentille takaisin, ja pääsimme suurin piirtein yhteisymmärrykseen, mitä me Koreasta haluamme, HPK-naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki kertoo.

  Siirtoneuvottelut käytiin loppuun tiistaina, kun Gimcheonin edustajat olivat saapuneet HPK:n ja Kuortaneen väliseen liigaotteluun. Paperityöt saatiin valmiiksi torstaina.

   

  Hurleylle etsitään nyt korvaajaa yleispelaajan tontille. Seuralla on jo muutama vaihtoehto kartoitettuna pian kautensa päättävästä Yhdysvaltain yliopistosarjasta.

  – Yritämme saada korvaavan pelaajan mahdollisimman äkkiä, kun heitä näkyy taas olevan vapaana, Kalliomäki sanoo.

  Vaikka Hurleyn lähtö jättää hetkellisesti aukon Kerhon naisvahvuuteen, yhdysvaltalainen osoittautui onnistuneeksi hankinnaksi. Hän teki 12 pelaamassaan Mestaruusliiga-ottelussa 11,5 pistettä peliä kohti ja oli kentän parhaimmistoa viimeisissä kamppailuissaan. Lisäksi HPK:n saama siirtokorvaus on seuran historian suurin.

  – Tämä on seurahistoriamme kovin kauppa, Kalliomäki hehkuttaa.

  Tagit: hpk  hillary hurley  pelaajasiirto  tiedotteet  Korea  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä