• Vampula seurahistoriansa parhaaseen runkosarjasijoitukseen, Hämeenlinna karsintoihin

Tiukkaa ja osin hermostunutta vääntöä nähtiin Hämeenlinnassa neljän erän verran. Vampula sai käynnistettyä koneensa toisessa erässä ja kairasi ottelusta 3 pistettä ja naulasi sen viimeisen naulan Hämeenlinnan pudotuspeli haaveille.

Hämeenlinnan Lentopallokerho – LP Vampula Huittinen 1–3 (25–20, 17–25, 21–25, 14–25)

Aurinko ei ollut vielä ehtinyt painua mailleen Hämeessä, kun maaliskuisessa illassa lähdettiin ratkomaan Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja LP Vampulan välistä paremmuutta. Edessä on kauden 2023–2024 runkosarjan viimeinen kierros. Se on kierros, joka tullaan muistamaan vielä pitkään siitä, että runkosarjan sijoitukset 2–9 ovat auki ja näin ollen myös puolivälierien joukkueparit ovat tiedossa vasta illan otteluiden jälkeen.

Lähtökohdat otteluun täällä Hämeenlinnassa ovat kutkuttavat. Kotijoukkue on pakkovoiton edessä, mikäli se mielii päästä pudotuspeleihin. Hämeenlinnassa on pääsarjatasolla oteltu vuodesta 92 lähtien ja heikoin runkosarjasijoitus löytyy vuodelta 97. Silloin joukkue sijoittui kahdeksanneksi. Kolmen pisteen voitto todennäköisesti riittäisi runkosarjan kahdeksanteen sijaan ja sitä kautta pudotuspeleihin.

Illan vastustaja LP Vampula Huittinen on varmasti yksi pahimmista vastustajista. Kuntopuntarilla mitattuna joukkue on sarjan ykkönen. viimeiseen 10 otteluun joukkue on napsinut 26 pistettä. Tässä tilastossa kotijoukkue viimeisenä 4 pisteellä. Myös Vampulalla on illan kohtaamisessa valtavasti panosta. 3 pisteen voitolla joukkue olisi sarjassa kolmas.

RULETTIA

Kotijoukkueen avauskentällinen sisälsi pienen yllätyksen, kun Michaela Madsen oli laitettu hakkurin tontille. YP:t Heini Kovanen ja Kerttu Kilpinen. Keskellä Vera Klimovich ja Lotta Alatalo. Passarina Pipsa Roivainen ja ainoana liberona joukkueella Rita Timonen.

Vieraiden avauskentällinen: YP:t Jovana Biberdzic ja Linnea Kuusela. Keskellä Kate Brennan ja Ada Vikstedt. Passarina Lotta Kukkonen, hakkurina Cheyenne Jones ja joukkueella kaksi liberoa, joista Maria Naasko vastaanottavana ja Henna Minkkinen puolustavana liberona.

RATKAISUN HETKILLÄ MENTIIN VAMPULAN KOMENNOSSA

Ensimmäinen alkoi vahvasti vierasjoukkueen komennossa. Pistepörssin piikkipaikalla majailevan Jonesin johdolla Vampula siirtyi 5–1 johtoon. Lentopallokerho aloitti kirin Roivaisen syöttövuorolla ja jatkoi mainiota otettaan Alatalon syöttövuorolla. Erä oli hyvin hermostunutta molemmilta joukkueilta. Ensimmäisellä Kerhon eräpallolla se päättyi lukemiin 25–20.

Toisessa erässä mentiin käsi kädessä puoleenväliin erään, kunnes tilanteessa 13–12 Vampula tehtaili 4 perättäistä pistettä ja tätä vieraiden karkumatkaa ei kotijoukkue enää saavuttanut. Erä Vampulalle 17–25.

Pitkän erätauon jälkeen Madsen siirtyi hakkurin tontilta keskelle ja hakkuriksi kerholla tuli Elisa Muukkonen. Erä oli pitkälti toisen erän toisinto. Tilanteeseen 10–10 taisteltiin tasaisissa merkeissä, kunnes Vampula jälleen Jonesin ja Kuuselan hyökkäyksillä kasvatti vieraiden eron 11–16. Lentopallokerho taisteli vielä 2 pisteen päähän 18–20, mutta palkintoa se ei erästä saanut. Jonesin hyökätessä erän viimeinen pallo 21–25, se tiesi pudotuspelien jäävän Hämeenlinnalais seuralta väliin.

Neljäs erä oli enää muodollisuus Lentopallokerhon osalta. Vampula puolestaan tarvitsi ottelusta kolme pistettä ja sen se myös sai, kun Kerho ei enää löytänyt taisteluilmettä päätöserään. 14–25 lukemat päättivät joukkueiden runkosarjan.

Linnea Kuusela, LP Vampula:

— Oli hieman sekava ja hermostunut peli. Kovat panokset näkyivät kentällä jonkin verran. Pelin edetessä saimme pelin haluamallemme tasolle. Tästä on hyvä jatkaa pudotuspeleihin.

Kerttu Kilpinen, Lentopallokerho:

— Taistelu ei riittänyt. Kovat panokset ehkä hiukan näkyivät kentällä. Tyytyväinen kuitenkin omaan kauteen tähän asti.

Stefan Paunovic, LP Vampula:

— Vampulan seurahistorian paras runkosarjasijoitus kolmas, mutta toivottavasti tulevina vuosina tulee vielä parempia sijoituksia. Yksi etappi suoritettu ja askel askeleelta mennään eteenpäin.

Giovanni Torchio, Lentopallokerho:

— Haastava kausi ja tietysti mahdollisuudet oli tässä ottelussa ottaa se pudotuspelipaikka, mutta niitä mahdollisuuksia on ollut ottaa se muissakin otteluissa. Madsenia halusin peluuttaa muutamalla eri pelipaikalla, koska sillä saadaan erilaisia variaatioita peliin.

Lentopallokerho: Kilpinen 18/+7, Kovanen 13/+6, Madsen 9/+6
    LP Vampula: Jones 28/+15, Kuusela 19/+15, Biberdzic 14/+4