• Jouluviikko sai HPK:n osalta valoisan alun. LP-Vampula käytti kerran hyväkseen hämäläisten lepsuilun, mutta kolmessa muussa erässä Huittisissa vieraillut joukkue oli rautaa. HPK nappasi ammattikoulun salista sarjan piikkipaikalle oikeuttaneet kolme pistettä lukemin 1–3 (11–25, 25–23, 14–25, 16–25).

Ensimmäisessä erässä kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia päästä peliin kiinni. Syöttö ja hyökkäykset olivat vaisuja, kun taas HPK:n Daniela Öhman venytti yhdeksän syötön vuorollaan tilanteeksi ratkaisevasti 6–17.

Kauempaa Vampula ei kuitenkaan haparoinut. Paremmalla syötöllä HPK:n vastaanotosta karkasi ajatus. Vieraat ottivat kuitenkin jälleen viiden pisteen etumatkan Yasmine Madsenin ja Vicky Savardin ässillä. Tilanteesta 15–20 erä kääntyi silti nopeasti huittislaisille, kun kotijoukkue sai Kerho-hyökkäykset ja varsinkin Savardin kuriin. Kolmannen liigaottelunsa pelannut Jenni Jantunen päätti HPK:n taistelun kolmannella eräpallolla torjumalla kanadalaishakkurin.

Kolmannessa erässä liigan kärkipaikkaa hakenut HPK löi Vampulaa taas isolla moukarilla. Satakuntalaiset selvisivät peliin mukaan ensimmäisestä viiden pisteen takamatkasta, mutta kova syöttö ja parantunut torjuntapuolustus toivat vierasjoukkueelle 11 eräpalloa, joista toinen päätyi minuutin puolustustaistelun myötä Laura Baggin vastustamattomaan hyökkäykseen takakentälle.

Viimeiseksi jääneessä neljännessä erässä HPK sai torjuntapuolustuksensa vielä uudelle tasolle ja johti hyvän alun jälkeen 6–12. Vampula nousi pisteen päähän tilanteeseen 15–16, mutta HPK karkasi tämän jälkeen 1–9-putkella otteluvoittoon. Viiden viimeisen pisteen aikana hämeenlinnalaisten ei tarvinnut onnistua hyökkäyksissä kertaakaan, kun Madsenin ässä, kolmen eri pelaajan torjunnat ja Vampulan hyökkäysvirhe paketoivat pelin.

HPK voitti ottelun hyvän torjuntapuolustuksen ja syötön lisäksi puhtaasti hyökkäämällä. Kolme laitahyökkääjää tekivät kaikki yli 16 pistettä. Tehokkain oli 20/+16 pisteet tehnyt Suvi Kokkonen. Joukkueen parhaana taas palkittiin Chloe Collins (3/+2).

Vampula taas ei saanut omista hyökkääjistään juuri tehoja irti tappoprosentin jäädessä 23:een ja HPK:n puolustaessa peliin 79 palloa.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini oli tyytyväinen tulokseen ja koko otteluun lukuun ottamatta toisen erän loppua, jossa hänen mukaansa joukkue lopetti pelaamisen.

– Sanoisin, että tämä oli mielenkiintoinen ottelu, ja vaikea sellainen. Vampula syötti taas kotonaan hitonmoisesti ja kaivoi monta palloa. Tämä oli meille erinomainen mahdollisuus kehittää itseämme. En ole oikein yllättynyt enää tässä vaiheessa kautta, mutta olen aika tyytyväinen, miten jotkut tytöt pääsivät näyttämään kentällä, mitä ovat harjoituksissa oppineet, Chiappini kehui.

Yleispelaaja Baggin mukaan HPK pystyi noudattamaan hyvin pelisuunnitelmaansa.

– Toisessa erässä Vampula syötti tosi kovaa, mutta kun saimme taas oikean mielentilan päälle, pystyimme pitämään pelin hallinnassamme. Kun he pelasivat korkeaa palloa kaukana verkosta, pystyimme ahdistamaan heitä hyvin torjunnallamme, italialaispeluri arveli.

HPK pelaa torstaina vuoden viimeisen ottelunsa, kun Elenia-areenaan saapuu Nurmon Jymy. Nurmolaiset hävisivät keskiviikkona OrPolle 0–3. OrPo on nyt sarjassa toisena pisteen HPK:ta perässä.

– Normaalisti pelin jälkeen voi mennä myöhään nukkumaan, mutta nyt ei oikein voi. Totta kai nelieräisen jälkeen on aina vaikea jatkaa heti seuraavana päivänä, mutta huomisen jälkeen meillä alkaa joululoma, joten emmeköhän pärjää huomennakin, Baggi naurahtaa.