• Lauantain karvaan Mestarien liiga -tappion jälkeen HPK palasi oikeille urille tiistain toisessa Suomen cupin puolivälierässä Huittisten LP Vampulaa vastaan Elenia-areenalla. Ensimmäinen erätappio kotimaisissa otteluissa oli jo lähellä, mutta lopputuloksissa Kerho oli tutun ylivoimainen voittamalla 3–0 (25–23, 25–21, 25–12).

Avauserän puolivälin jälkeen vierasjoukkue Vampula karkasi jo 16–21-johtoon ja vaisun HPK:n ensimmäinen erätappio suomalaista joukkuetta vastaan tänä syksynä näytti todennäköiseltä. Parin aikalisän jälkeen kotijoukkue kuitenkin tokeni eikä antanut Vampulalle edes eräpalloa.

Toisessa erässä HPK piti ohjakset itsellään ja teknisen aikalisän jälkeen Vampulan muutaman pisteen päässä. Erän lopussa yleispelaaja Allison Mayfieldin tehojakso siivitti hämeenlinnalaiset neljän pisteen erävoittoon. HPK tarvitsi voitettuaan Huittisissa 3–0 yhden ottelupisteen jatkopaikkaan, joka heltisi näillä kahdella erävoitolla. Ottelun loppu erätauon jälkeen oli siis kosmetiikkaa.

Päävalmentaja Luca Chiappini antoikin kolmannessa erässä peliaikaa niillekin pelaajille, jotka eivät olleet vielä kentälle päässeet. Panoksettomuus näkyi kuitenkin enemmän samaan ratkaisuun päätyneen vierasjoukkueen pelissä, ja HPK dominoi viimeiseksi jäänyttä erää alusta loppuun.

Pelaajien ja Chiappinin mukaan lauantainen kultaisen erän tappio Minchanka Minskiä vastaan oli kuluttanut niin paljon henkisiä voimavaroja, että Vampula-ottelun alku oli siksi vaikea.

– Pääsimme Suomen cupin välieriin, joten olen tyytyväinen. Tiesimme, ettei tästä tule Minsk-ottelun jälkeen helppoa, mutta hiljalleen saimme ottelun hallinnan. Emme pelanneet parasta lentopalloamme, koska tytöt olivat aika väsyneitä. Se on tässä vaiheessa aika normaalia, kun olemme pelanneet paljon ja korkealla intensiteetillä, Chiappini perustelee.

HPK:n joukkueesta liki jokainen libero Eveliina Rautiaista ja kakkospassari Oona Yli-Pekkalaa lukuun ottamatta pääsi pisteille, jotka jakautuivatkin tasaisesti. Paras pistenainen oli Hillary Hurley 14 pisteellään (+10). Piia Korhonen (+9) ja Mayfield (+3) kokosivat 10 pistettä kumpikin. Vampula sen sijaan oli keskipelaaja Eeva Puukan (13/+12) ja Binetou Sow’n (13/0) varassa. Puukka palkittiin Vampulan parhaana, kun taas HPK:sta palkinnon sai Rautiainen.

Yleispelaaja Hurleyn mielestä HPK pelasi taas hyvin joukkueena.

– Kaikki pääsivät auttamaan joukkuetta, joten se oli erittäin hyvä tiimisuoritus. Oikeastaan Mestareiden liiga lähensi meitä, koska taistelimme niissä otteluissa hyvin joukkueena. Minulla oli oikein hauskaa pelata tänään kaikkien kanssa, Hurley kehuu.

Hurleyn ja Mayfieldin kotimaan, Yhdysvaltojen uusi presidentti ratkeaa ensi yönä. Hurleyllä ei ole suosikkia kuumassa vaalitaistossa.

– En tiedä, onko siihen hyvää vastausta, mutta jos pitäisi valita toinen, ottaisin Hillaryn (Clintonin). Meillä on sama nimi, eikä hän ole täysin hullu. Ehkä, Hurley nauraa.

HPK:n välierävastus on vielä täysin auki, sillä muita puolivälieräpareja ei ole vielä pelattu. Viime vuonna Final fourista karsiutunut HPK pääsee kuitenkin pelaamaan seuraavankin Suomen cup -ottelunsa kotikentällään, sillä lopputurnaus pelataan tammikuun lopussa Hämeenlinnassa.

Kerho jatkaa liigamenestyksen tavoittelua kahden viikon tauon jälkeen poikkeuksellisesti Oulussa, jossa se kohtaa rovaniemeläisen Woman Volleyn lauantaina. Seuraava kotiottelu on HPK:lla edessään perjantaina 25. marraskuuta, kun se kohtaa yhden sarjan kärkijoukkueista, Kuusamon Pölkyn.