• HPK-naiset jatkoivat lauantaina ensimmäisessä välierässä siitä, mihin puolivälierissä jäivät. Pölkky Kuusamo ei pystynyt haastamaan Kerhoa rankan viikon jälkeen, vaan kotijoukkue vei pidemmän korren selvin erälukemin 3–0 (25–15, 25–17, 25–19).

  Runkosarjavoittaja HPK pääsi välieräsarjaan huomattavasti mukavammista lähtökohdista kuin Pölkky Kuusamo. Sarjanelonen taisteli täydet viisi ottelua Rovaniemen Woman Volleya vastaan ja joutui lähtemään välieräreissulle käytännössä suoraan viidennestä puolivälierästä ilman ainuttakaan harjoitusta. Tämä tarjosi Kerholle tilaisuuden, jota se ei jättänyt käyttämättä.

  Avauserä ratkesi nopeasti reilussa vartissa. Kevään tehokkain kerholainen, Allison Mayfield pääsi syöttämään tilanteessa 5–5 ja tykitti 13 pisteen pituisen putken. Amerikkalaisyleispelaaja upotti vuoronsa aikana jopa kuusi ässää ja tehtaili erässä 12 pistettä.

  Toisessa erässä HPK:n ajoitukset pysyivät kunnossa, ja Kuusamo iski toistuvasti päätään hämäläisseinään. Kerho torjui Pölkyn hyökkäykset joka puolelta ja sai aikaan seitsemän torjuntapistettä. Näillä eri pelaajille tasaisesti jakautuneilla torjunnoilla kotijoukkue repäisi erän loppuun kahdeksan pistettä eroa.

  Kolmas erä oli pelillisesti tasaisin, mutta HPK:lla ei ollut isoja vaikeuksia viedä sitäkään. Kuusamo sortui erän ratkaisuhetkillä lukuisiin teknisiin ja muihin helpohkoihin virheisiin, mitä Kerho ei tehnyt. Hakkuri Piia Korhonen nousi Mayfieldin kanssa hyökkäämään päätöserässä Kerhon kuuden pisteen johtoon.

  5,5 pistettä erää kohti puolivälierissä iskenyt Mayfield nosti keskiarvoa entisestään kasaamalla avauseränsä siivittämänä 21 pistettä (+13). Korhonen hyökkäsi ja torjui hänen vanavedessään 15 pistettä (+10). Kuusamon ykköshyökkääjä Olena Prokopenko nosti tasoaan kolmannessa erässä, mutta jäi joukkueen parhaana 12 pisteeseen.

  Mayfieldin kovat tehot eivät HPK-päävalmentaja Luca Chiappinin mielestä ole mikään pelkkä kevään ilmiö.

  – Hän on ollut hyvä koko kauden. Kun päätimme hankkia hänet Kangasalasta, joku sanoi, ettei hän ollut pelannut hyvin. Päätimme ottaa hänet, koska hän on ensinnäkin ahkera ja toiseksi laadukas pelaaja. Sitten oli valmennuksen homma saada hänet suoriutumaan tasollaan, ja hän on tosiaan pärjännyt hyvin, Chiappini sanoi.

  Kerho-passari Bryn Kehoe Eaton pelasi vahvan ottelun ja syötti, hyökkäsi ja jopa torjui viisi pistettä (+4). Tämä riitti valintaan joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Kuusamosta palkinnon sai Prokopenkoa vähemmän virheitä tehnyt keskitorjuja Me’Ashah Nicholson (7/+6).

  Luca Chiappini piti nopeaa 3–0-voittoa tärkeänä sarjan jatkonkin kannalta. Kuusamo hakee revanssia kotonaan tiistaina ja keskiviikkona.

  – Mielestämme syötimme tänään oikein hyvin, syöttö toimi tehokkaasti. Torjunta-puolustuspelaaminen oli erittäin kurinalaista ja järjestyksessä. Teemme vielä vähän liikaa virheitä, mutta olen tyytyväinen tähän tapaan, millä pelasimme, koska vastaanottohyökkäys oli tasaista ja torjunta-puolustus toimi hyvin, valmentaja totesi.

  Keskitorjuja Michaela Madsen oli yksi osa HPK:n vahvaa torjuntapeliä. Hänen mielestään oma pelinsä ei kulkenut, mutta joukkue pystyi noudattamaan pelisuunnitelmaa.

  – Pystyimme yleisesti pelaamaan omalla tasollamme kaikilla osa-alueilla, mitä nyt keskihyökkäys ei oikein toiminut tänään, mutta syöttö ja torjuntapuolustus olivat tosi kovia. Ne ovat meidän vahvuuksiamme. Muutkin joukkueet ovat sanoneet niin, Madsen arvioi.

  Hänen mukaansa katseet on nyt käännettävä ensi viikon kohtaamisiin vieraskentällä.

  – Kuusamosta näki tänään, että he olivat väsyneitä. Kuusamossa he tulevat kuitenkin kovaa, joten täytyy olla koko ajan valmiina.

   

  Tilastot

  HPK–Pölkky Kuusamo 3–0 (25–15, 25–17, 25–19)

  Parhaat pistenaiset:

  HPK: Allison Mayfield 21/+13, Piia Korhonen 15/+10, Kinga Kasprzak ja Michaela Madsen 8/+4

  Pölkky Kuusamo: Olena Prokopenko 12/+2, Me’Ashah Nicholson 7/+6, Makenzie Filer 5/+4

  Parhaat pelaajat: Bryn Kehoe Eaton (HPK) ja Nicholson (Pölkky)

   

  Linkit

  http://www.mestaruusliiga.fi/tilastot/naiset-pudotuspelit.html

  Tagit: hpk  pölkky kuusamo  mestaruusliiga  playoffs  otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä