• [Otteluennakko] HPK vs Yenisei Krasnojarsk | ti 12.12.2017 klo 18.30 | Elenia-areena

  HPK:n CEV Cupin avausvastus Yenisei Krasnojarsk saattaa olla kovin vieras, joka Elenia-areenaan tällä kaudella saapuu. Venäjän Superliigassa tasapisteissä sarjakärki Dinamo Kazanin kanssa oleva nouseva suurseura on ainakin nuorentuneen HPK:n toistaiseksi kovin vastustaja.

  Jos viime kauden Mestarien liigan karsinnasta alkaneesta euroseikkailusta jäi HPK:lle jotain käteen, niin hyvät otteet kotikentällä. Kolmessa otteluparissa hämeenlinnalaiset voittivat tuolloin kotonaan Minchanka Minskin (mutta hävisi kultaisen erän) ja LP Viestin 3–0 ja taipui tuolloiselle puolustavalle Euroopan mestarille Pomí Casalmaggiorelle vasta viidennessä erässä CEV Cupin neljännesvälierissä.

  HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini muistuttaakin ennen ottelua kokemuksesta saman kokoluokan Casalmaggiorea vastaan, vaikka molemmilla puolin verkkoa on nyt hyvin erilaiset joukkueet.

  – Casalmaggiore-ottelu oli erinomainen peli, ja saimme katsojat nauttimaan lentopallosta, koska pelasimme korkealla tasolla. Toivon, että voimme toistaa sen kokemuksen, koska tytöt ansaitsevat pelata hyvin ja todella tarvitsevat sellaisia otteluita kovimpia joukkueita vastaan kehittyäkseen henkisesti, Chiappini pohtii.

  Nyt italialainen uskaltaa jopa mainita sanan voitto, vaikka sellainen tulee olemaan kentällä työn ja tuskan takana.

  – Me pelaamme aina voitosta. Valmistaudumme tähän otteluun kuin mihin tahansa muuhun. Sitten Krasnojarskin täytyy pelata meitä paremmin voittaakseen. Annamme sata prosenttia itsestämme, ja jos voitamme, tiedämme, että teimme kentällä mitä piti.

  HPK:n viime kuukausien vire lupaa venäläisille vähintään hikistä iltapuhdetta. Joukkue on viimeksi hävinnyt lokakuun alussa LP Viestille. Viidensissä erissä ja viimeksi perjantain OrPo-myllytyksessä hämäläiset ovat näyttäneet, miten omalla tasollaan HPK Suomessa on saadessaan syötön ja torjunta-puolustuksen raiteilleen yhtä aikaa.

  Krasnojarskia vastaan vaadittaneen vielä enemmän.

  – Olen katsonut neljä heidän otteluaan ja tiedän varmasti, että Krasnojarsk on kova joukkue. Kysymys kuuluukin nyt, miten aiomme heitä vastaan pelata, kun tiedämme, että pystymme nauttimaan lentopallosta vain, jos annamme kaikkemme. Niin voimme myös oppia jotain, Chiappini ennakoi.

   

  Eurokentillä debytoiva Krasnojarsk matkasi maanantaiksi Hämeenlinnaan uuden päävalmentajansa, ukrainalaisen Sergej Golotovin johdolla. Hänen edeltäjänsä Aleksandr Koshkin erosi Krasnojarskin pudottua Mestarien liigan lohkovaiheesta katastrofaalisen kotisulamisen jälkeen.

  Venäläisten pelaajisto on tietysti HPK:ta kokeneempi myös kansainvälisesti. Yleispelaaja Marija Frolova oli Venäjän avauskuusikon pelaaja syyskuun EM-kisoissa, joissa pelasivat myös keskitorjuja Ekaterina Efimova ja libero Svetlana Krjuchkova. Maajoukkuekokemusta on myös ukrainalaispassari Oleksandra Peretjatkolla ja Krasnojarskille tällä kaudella 5 pistettä erässä takoneella hakkurilla Natalja Malyhilla.

  Nimestään huolimatta varsin isokokoinen Malyh (venäjäksi pieni), 187 cm, lienee HPK:lle isoin kanto kaskessa. Joukkue on muutenkin HPK:hon verrattuna kookas, sillä normaalin kuusikon keskipituus on 187 senttiä, kun Kerhon viime otteluiden avaus on vain 180 cm.

  Otteluparin toinen osa pelataan 10. tammikuuta reilun 5000 kilometrin päässä Siperian sydämessä. Enemmän sarjapisteitä näistä otteluista saanut joukkue pääsee tammikuun toisella kierroksella Sloveniaan, sillä vastustaja on joko Calcit Kamnik tai Roosa Koskelon Branik Maribor.

  Tagit: enisej krasnojarsk  cev cup  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä