• HPK-naiset on tehnyt pelaajasopimukset kahden nuorten ja naisten maajoukkueen pelaajan kanssa. Suvi Kokkonen ja Yasmine Madsen siirtyvät Kerhoon Kuortaneen valmennuskeskuksesta.

  Hakkuri Suvi Kokkonen liittyy SM-hopeamitalistien riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Kokkonen oli päättyneellä kaudella Kuortaneen valmennuskeskuksen eli nuorten maajoukkuevalmennusryhmän tähtipelaaja. Vasta 17-vuotias Kokkonen iski 17 Mestaruusliiga-ottelussa 247 pistettä (4,05/erä) ja oli joukkueensa paras pisteidentekijä.

  Kokkosta pidetään yhtenä Suomen lahjakkaimmista lentopalloilijoista. 182-senttinen laitahyökkääjä oli mukana naisten maajoukkueessa jo viime syksyn EM-karsinnoissa. Kokkonen sai viime vuonna tililleen 11 maaottelua. Hänet nimettiin viime viikolla tämänkin kesän 22 pelaajan maajoukkueryhmään.

  Helmikuussa 2000 Laukaalla syntynyt pelaaja on Jyväskylän JyväsLentiksen kasvatti. Hänellä on takanaan nyt kaksi kautta Mestaruusliigaa ja maajoukkuevalmennusta Tapio Kangasniemen ohjauksessa Kuortaneella.

  HPK-päävalmentajana vielä ainakin kaksi seuraavaa kautta jatkava Luca Chiappini kuvailee Kokkosta monipuoliseksi.

  – Hän voi pelata sekä hakkurina että toisella laidalla. Hän on todella lahjakas. Katsotaan, miten pitkälle hän pääsee. Luulen, että häntä voi kehittää samalla tavalla kuin Piia Korhosta, valmentaja arvelee.

   

  Keskitorjuja Yasmine Madsenin sopimus on kaksivuotinen sisältäen option kolmannesta kaudesta. Madsenin lahjakkaan urheilijasisarussarjan nuorimmainen oli Kokkosen ohella Kuortaneen tähti tällä kaudella. Hän pelasi joukkueen kaikki 18 liigaottelua ja teki niissä 171 pistettä.

  Palkintona toukokuun lopussa 18 vuotta täyttävä Madsen sai kutsun ensimmäistä kertaa naisten maajoukkueeseen täksi kesäksi. Yasmine seuraa näin isosiskonsa jalanjälkiä, sillä pidempiaikainen HPK-tähti Michaelakin on jälleen mukana naisten maajoukkueessa.

  Kuten siskonsa, Yasmine Madsen on Valkealan Kajon kasvatti, mutta on pelannut kaksi edelliskautta Suvi Kokkosen tavoin Kuortaneella. Chiappinin mielestä 181-senttinen  ”Pikku-Madsen” on mielenkiintoinen pelaaja.

  – Hänellä on varmasti kykyjä ja hyvä asenne. Hän on aggressiivinen ja taistelija. Luulen, että se on tavallaan geeneissä. Hänkin on varmasti meille hyvä vaihtoehto.

   

  Kokkonen ja Madsen liittyvät HPK-rinkiin maajoukkuepelien päätyttyä alkusyksystä. Chiappinin mukaan uudet hankinnat ovat Suomen lahjakkaimmat pelaajat pelipaikoillaan.

  – Päätimme Villen (toiminnanjohtaja Kalliomäki) kanssa tehdä heille tarjoukset, ja he suostuivat mielellään tulemaan HPK:hon. He ovat varmaankin nähneet toimintatapamme ja pitävät siitä, miten teemme töitä. He tulevat olemaan tärkeitä palasia joukkueessamme ensi kaudella, Chiappini uskoo.

   

  Kuva: Lentopalloliitto

  Tagit: pelaajasiirto  Suvi Kokkonen  Yasmine Madsen  Kuortane  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä