• [Ottelusarjaennakko] Mestaruusliigan puolivälierät HPK vs Nurmon Jymy | 1. ottelu to 8.3.2018 klo 18.30 Elenia-areena

  Mestaruusliigan kevään 2018 pudotuspelit alkavat torstaina, kun HPK saa taas kerran vieraakseen Nurmon Jymyn. Cup-voittaja lähtee puolivälieräsarjaan nousijaa vastaan suosikkina.

  HPK-naiset ja Nurmon Jymy ovat mitanneet toistensa tasoa jo viisi kertaa tällä kaudella, joten mitään yllätyksiä ei liene odotettavissa, kun joukkueet kohtaavat kolmesta viiteen kertaan Mestaruusliigan puolivälierissä. Hämeenlinnalaiset ovat voittaneet runkosarja- ja cup-kohtaamisista joka ikisen. Tiukimmille meni ensimmäisessä ottelussa lokakuussa, jolloin Jymy niisti kotisalissaan pisteen. Tämän jälkeen jokainen ottelu on päättynyt Kerhon melko selvään 3–0-voittoon.

  Viimeksi HPK ja Jymy olivat vastakkain alle kaksi viikkoa sitten, jolloin seinäjokelaiset ylsivät Elenia-areenalla parhaimmillaan 15 pisteeseen erässä. Viimeisellä runkosarjakierroksella Pallokerho antoi myrskyvaroituksen nollaamalla LiigaPlokin, kun taas Nurmo taipui kotonaan LP-Vampulalle suoraan 0–3.

  HPK-päävalmentaja Luca Chiappini ei usko juuri minkään muuttuvan playoff-sarjaan mennessä. Valmennus vitsailee Jymyn otteluiden katsomisen olevan jo tarpeetonta.

  – Jos he muuttavat jotain, mukautamme pelisysteemiämme sen mukaan. En halua aliarvioida ketään, niin kuin urheilun ensimmäinen sääntö kuuluu, mutta sanotaan, että tällä pelillä meillä on mahdollisuudet voittaa kenet tahansa. Välieristä voi jo odottaa todella mielenkiintoisia, Chiappini ennakoi.

  Joukkueiden vire on päinvastainen. Otteluohjelmaltaan kevyen helmikuun pelannut HPK seilaa viiden pelin voittoputkessa, kun taas Jymyn edellinen voitto on viiden ottelun ja puolentoista kuukauden takaa. Nurmolaiset voittivat tammikuun 21. päivä Plokin 3–2.

  Kotietu kantaa sarjakakkosella varmuudella välieriin asti, mutta jos HPK ja LP Viesti selviytyvät finaaleihin kahden viime kauden tapaan, enemmän kotiotteluita pelaa tällä kertaa runkosarjavoittaja Salosta. Chiappinin mielestä kotiedulla on iso merkitys ainakin ennen loppuotteluita.

  – Kotipelit verrattuna vieraissa pelaamiseen ovat kuin se, että äiti tekee ruokaa sen sijaan, että pitäisi syödä ravintolassa. On parempi pysyä kotona, kun on nälkä, HPK:n keittiömestari Chiappini vertaa.

   

  Jymy on kärsinyt materiaalinsa kapeudesta. Kolmen johtavan pelaajan Karoliina Fribergin (runkosarjan torjuntatilaston 2.), Alexandra Vajdovan (syöttötilaston 3.) ja Julie Heile Mikaelsenin taustalla on nuori joukkue, joka on päävalmentaja Kari Tuomelan mukaan joutunut venymään liian moneen paikkaan yhtä aikaa.

  HPK puolestaan on viimeistä pelaajaa myöten valmis pudotuspeleihin, mistä saatiin makua jo kenraaliharjoituksessa LiigaPlokia vastaan. Runkosarjassa Kerhon parhaaksi pisteentekijäksi Suvi Kokkosen kanssa noussut laitahyökkääjä Vicky Savard pelasi erinomaisen loppukauden. Kanadalainen tuli vaihdosta ratkaisemaan ottelun Pölkkyä vastaan Kuusamossa, jonka jälkeen hän iski 14 ja 20 pisteen kotiottelut kovilla hyökkäystehoilla.

  Savardin rinnalla loppukauden parhaimmistoa ovat olleet Daniela Öhman, joka kohosi runkosarjan päätteeksi liigan tehokkaimmaksi hyökkääjäksi 57 prosentin tehoilla, ja passari Chloe Collins.

  Chiappinin mukaan joukkueen pudotuspelihengen takana vallitsee tietoisuus kauden lopussa siintävästä päämäärästä.

  – Olemme puhuneet joukkueen kanssa, että voitimme kauden ensimmäisen kullan ja se oli makea. Nyt on aika tehdä töitä toisen eteen. Siitä tulee makeampi. Meidän täytyy vain jatkaa harjoittelua samaan tapaan, niin kuntomme pysyy.

  HPK sai viime viikonloppuna kolmannen keskitorjujan Eveliina Smolanderin takaisin pelivahvuuteen, ja Chiappini odottaa puolivälieräsarjan valmistavan myös hakkuri Aleksandra Terzicin täyteen iskuun.

   

  Otteluohjelma

  Puolivälierät (paras viidestä):

  to 8.3. klo 18.30 HPK–Jymy Elenia-areenassa
  su 11.3. klo 17.00 Jymy–HPK Nurmohallissa
  ti 13.3. klo 18.30 HPK–Jymy Elenia-areenassa
  to 15.3. klo 18.30 Jymy–HPK Nurmohallissa (tarvittaessa)
  la 17.3. klo 18.00 HPK–Jymy Elenia-areenassa (tarvittaessa)

  Muut otteluparit:

  LP Viesti (1)–LP-Vampula (8), OrPo (3)–LP Kangasala (6), Pölkky Kuusamo (4)–LiigaPloki (5)

  Tagit: nurmon jymy  mestaruusliiga  playoffs  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä